Informatie :: Bandinformatie ::
De bands van Headbanger's Heaven

Hieronder een kort verhaaltje over elk van onze vaste bands!

Queens of the Stone Age: De band is opgericht in 1997 nadat Kyuss uit elkaar viel. De originele naam Gamma Ray was veranderd omdat die naam al in gebruik was. Het centrum van de band werd in het begin gevormd door Josh Homme (zang, gitaar) en Nick Oliveri (bas, zang), hoewel Oliveri niet op het debuutalbum speelde. De rest van de musici rouleren. Dat titeloos debuutalbum, bevat enkele sterke songs, met als meest bekende het openingsnummer 'Regular John'.

Queen: Queen is een Engelse rockgroep, opgericht in 1970 met hits in de jaren '70, '80 en '90. De band is bekend om haar muzikale diversiteit, meervoudig gelaagde muzikale arrangementen en het actief betrekken van het publiek bij elk optreden.

Pink Floyd: Pink Floyd is een Engelse rockband die vroege erkenning kreeg voor zijn psychedelische rockmuziek. De groep evolueerde tot pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek. Pink Floyd is bekend door zijn filosofische songteksten, klassieke rockcomposities, experimenten met geluid, grafisch en artistiek vernieuwende hoesontwerpen en niet in de laatste plaats door vele spectaculaire live-concerten.

Muse: Muse is een Britse band, die vooral alternatieve rockmuziek met klassieke invloeden uitbrengt. De band bestaat uit Matthew Bellamy (zang, gitaar, piano), Christopher Wolstenholme (basgitaar) en Dominic Howard (drums). Bellamy is frontman en schrijft ook de meeste teksten.