Over Jelle Bouwhuis

Over mezelf:
Hoi! Ik ben Jelle Bouwhuis! Ik ben 16 jaar, woon in Heerhugowaard met mijn moeder, vader en broer. Ik heb diabetes type 1 en ik draag ook Asperger's syndroom bij me; een mentale afwijking uit het autistische spectrum. Ik hou erg van computeren: voornamelijk gamen, maar ook met programma's omgaan. Ik hou ook erg veel van dieren; mijn lievelingsdieren zijn draken en dolfijnen. Mijn huidige occupatie is het volgen van de opleiding Business IT & Management op hogeschool Inholland Alkmaar.
Asperger in Beeld:
Over de situaties die alleen een persoon met Asperger tegenkomt, heeft mijn moeder een stripboek geschreven in samenwerking met uitgeverij Pica:
http://www.uitgeverijpica.nl/index.php/ontwikkelingsstoornissen/264-aspergerinbeeld
Dit boek bevat strips die situaties beschrijven en hoe een kind met Asperger of PDD een slimme oplossing verzint op zo'n situatie, met een korte beschrijving na elke strip die de situatie die in de voorafgaande strip wordt getekend.

asperger_in_beeld

Wat er op deze portfoliowebsite te vinden is:
Op deze site vertel ik over alles waar ik van hou, wat mijn huidige opleiding is en hoe ik er mee kamp, het verslag van een interview dat ik heb gehouden met een ICT-beheerder, en mijn interpretatie van hoe ik op dit moment presteer.
Wat mij uniek maakt:
Ook zal er op deze site niet alles beschreven staan wat de gemiddelde persoon van mij zou verwachten. Bijvoorbeeld: ik zit niet op een sport en heb nooit aan een echte "sport" gedaan. Dit is voornamelijk omdat ik mijn eigen interesses heb die toevallig afwijken van die van de meerderheid. Daarom heb ik er ook nogal een hekel aan als mensen automatisch veronderstellen dat ik iets heb of aan iets doe wat de meerderheid doet. Ik heb trouwens ook gen Facebook, Twitter of Hyves, omdat ik het onnodig vind.

dolfijntjes