Over mij

Ik ben begonnen met de opleiding medewerker beheer ict op het Horizon college te Alkmaar, helaas heb ik deze niet afgemaakt. Maar ik ben niet gestopt met school, in tegendeel. Ik volg nu een opleiding op HBO nivo, Bedrijfskundige Informatica op InHolland te Alkmaar.

Ik heb sinds jongs af aan al een "ding" gehad met computers. Toen ik mijn eerste spelcomputer had (Sega 8 bit) wou ik al zelf spelletjes gaan maken, maar willen en doen zijn twee verschilldende dingen. Een paar jaar later kreeg ik van mijn moeder een pc die wij hadden gevonden op de markt. De merk kan ik mij niet meer herinneren maar wat ik nog wel weet is dat er op een 5.1/2 inch floppy monopoly stond. Dit wist ik omdat ik het na een dag voorelkaar had gekregen om te begrijpen dat als er iets met .exe eindigde dat dit iets zou opstarten. Ik was toen rond de 9 jaar jong.

De eerste commando's die ik leerde kennen waren DIR en TREE. Engels kende ik wel een beetje omdat de meeste tekenfilms toendertijd nog niet waren vertaald en omdat mn oudere zus al engels kreeg op school. Omdat ik zo graag wou verstaan wat ze zeiden in de tekenfilms en wat er werdt gerapt op muziek, leerde ik best vroeg engels verstaan en zelfs een beetje praten.

Nu ben ik helaas nogsteeds bezig met school, terwijl ik al veel eerder klaar had kunnen zijn. Over de toekomst denk ik continu na, maar ik weet nog niet helemaal zeker wat ik precies wil gaan doen. Waarschijnlijk iets met beveiliging. Cisco vond ik een zeer interessante vak, Cisco 2 vond ik helemaal te gek omdat we toen eindelijk praktijk kregen. Dus in de toekomst zou ik graag een combi van de twee krijgen als het mogelijk is. Ik zou graag mn diploma willen behalen zodat ik eindelijk een baan kan gaan zoeken en verder kan gaan met mn leven. Huisje, boompje, beestje de meesten kennen het wel.

Maar zoals de oma van een vriendin van mij altijd zegt: "zeiken doe je maar op de w.c. en dromen doe je in bed".