Reisverslag van spaarclub "De erreme leurisch" naar Braubach aan de Rijn.

 

-- 1985 --

-- Hotel Rheinufer --

 

 

1 November:

Bijeenkomst van de spaarclub bij Martien. 't Was een bijeenkomst en geen vergadering zoals sommigen dachten. Dus er kon worden verteld of gevraagd wat men wilde; het werd toch niet genotuleerd. En dat deed men dan ook; het was weer een vrolijke door mekaar boel.

Hoogtepunt van de bijeenkomst de onthulling van de mascotte en insignes door de onthullingcommissie (Jo).

Er werd wat onder een doek gefriemeld maar alles was ok. De onthulling kon beginnen en jawel, daar zat warempel een erme leurisch in poppe­lijfje. Heel mooi gemaakt trouwens, dat vonden we allemaal. Via Martien was de mascottecommissie hieraan gekomen.

Voor ieder lid was er ook nog een insigne, een cent. Zelfgemaakt door de commissie. Er werd afgesproken dat we dit speldje bij iedere officiële bijeenkomst van de spaarclub moeten dragen, anders 1 gld. boete voor de 'erme jong'.

't Was een gezellige avond.

 

8 November:

14.00 uur: Vertrek bij Martien.

Auto indeling:

Jo, Tiny, Gertie en Jan.

Ton, Mary, Martha en Martien.

Karel, Jean, Ger, Harry en Ankie hadden andere vertrekpunten en vertrektijden.

 

Jo, Tiny, Gertie en Jan kwamen aan bij Martien, zagen ze Mary met rotvaart wegrijden. Ja hoor, de speldjes vergeten. Ging naar huis terug om ze op te halen.

15.30 uur: Pauze gemaakt in Bad-Neuenahr.

Koffie gedronken met wafels en slagroom. Bij de afrekening had de serveerster meteen door wie de "Hollanders" in het gezelschap waren. Zij moesten 20 pfg. meer betalen dan de anderen voor dezelfde consumpties.

 

Toen file............

 

17.45 uur: Jo, Tiny, Gertie en Jan arriveren in Braubach. 5 km voor Braubach de auto van Ton kwijtgeraakt. Hij had een "kokende auto". Gelukkig was er een tankstation dichtbij.

 

18.00 uur: Aankomst Ton. Hij vertelde dat hij bij het hotel was gekomen via de spoorwegovergang!? Hij had die TWEE GROTE borden bij de overweg (Rood met witte balk erin) niet gezien! Ze dachten zeker dat die alleen voor Duitsers waren neergezet.

 

19.00 uur: Aankomst Karel. (Geen speldje bij zich)

 

Martien was ondertussen aan het vertellen dat ze over Neurenberg gekomen waren? En hij mocht niet teveel drinken van zijn moeder. Daar zou iedereen wel op letten. Martien had geen douche op zijn kamer. Martha wel. Jan zou het in de gaten houden en blikjes spannen over de gang.

 

20.15 uur: Aankomst Ger en Jean.

 

Toen werd er gegeten:

kippesoep

frites

sla

karbonade met veel uien

2 bolletjes ijs

 

22.15 uur: Dorpswandeling gemaakt; aangeland in cafe "Zur schonen auszicht". Het was er gezellig en warm. De kachel was er goed aan het branden. Uitspraak van Martien om 23.11 uur: "Als je alleen het vloeitje oprookt, dan proef je alleen papier". Jean ging wijn proeven en wist niet wat de franc stond. Dacht zeker dat hij in Frankrijk was. Zou hij het verschil tussen Duitse en Franse wijn dan toch niet proeven? Hij wilde van de erme jong betalen en was de kluts kwijt met 't vreemde geld. Maar zover ik weet betalen ze in Duitsland met marken. De anderen dachten dat trouwens ook.

Toen naar Eck Fritz. Karel en Jo begonnen al meteen met de korn te knoeien; en wie kwam daar om 01.07 uur aan: ..... Ankie en Harrie. Toen begon het feest pas echt.

Ton had maar een wens zei hij: 1x in de Rijn te pissen.

Wat jammer, we hadden het al gezien toen we Braubach binnen reden: De Ratskeller was dicht, en hij bleef dicht hoorden we i.v.m. ingrijpende verandering van brug + weg waar hij aan lag. Braetzen gegeten en rond het buffet gaan staan. Nou ja buffet, buffetje beter gezegd. Op 't laatst was Jo nog 't Zwanemeer aan 't dansen, met de spencer verkeerd om aan, en in een stijl die Noerijev 'm niet na doet. Toen we naar het hotel gingen (02.45 uur) vond Jo nog een theelichtje in zijn jaszak, dit werd aangestoken en we waren maar wat blij dat we de route naar het hotel een beetje verlicht kregen in letterlijke en figuurlijke zin. Toen slapen; maar een paar mensen zaten nog met een schemerlamp en 'n kinderbedje te spelen. De "boys" kwamen nog eens kijken wat er nog loos was en plotseling werd het rustig. Ger was in het gebroken wit en Jean was in blauw met streepjes. Na dit allemaal aanschouwt te hebben was 't nu toch echt bedtijd.

 

9 november:

 

10.00 uur: Ontbijt: allemaal aanwezig; Ger 2 eieren gegeten.

 

De Lorelei stond op het programma en Rudesheim. In Rudesheim werd geluncht in Weinhaus Rudesheimer Schloss, Drosselgasse. Toen wilden we naar 't standbeeld. Boven op de berg. Verkeerde weg ingelopen op aanwijzingen van Jo. Tiny, Jo, Ton, Mary, Jean en Martha hadden er toen geen zin meer in en liepen terug naar Rudesheim.

 

16.00 uur: Allemaal weer terug bij de auto's en er werd nog gevreegeld of een lantaarnpaal nu wel of niet scheef stond. Terug in Braubach gingen Harrie en Ankie direct naar boven, de anderen dronken nog wat en gingen toen rusten. Behalve Jean, die met een Amerikaan praatte aan het buffet. Karel ging in bad en hij zei dat het heel lang geduurd had voor het bad vol was.

Allemaal weer beneden; had niemand geslapen .... ?

Ger had 3 kwartier gedouched, dat zal wel dat die arme Karel er zolang over gedaan heeft om het bad vol te krijgen.

 

Menu: chamignonsoep, gekookte aardappelen, gevulde blinde vinken met of zonder geleide hond (volgens Jan), Chinese bonen, custard +saus.

 

Toen naar Eck Fritz. Ger wist de kortste weg. Weer aan de wijn en het bier en Jean trester Kaese Platte besteld. Jean en Tiny gooiden prompt de prikker weg, bleek toen dat het een zoutstengel was. Vlug opgegeten om weer dorst te krijgen. Ger kreeg geen lucht door het eten van 't salamibrood. Tiny zei "armen omhoog", och nee, laat maar hebben we tenminste eindelijk rust. Martha solo gezongen. Nieuwe ochtendziekte van Jo ontdekt en toen terug naar het hotel (2.45 uur) Tiny gooide van vreugde de jas van zich af want ..... ze zag dat er weer mensen bij de schemerlamp zaten. Ger door de gang gekropen en hij werd op de stretcher gelegd. Martien heeft hiervan dia's gemaakt. Martha en Tiny het laatst naar bed om 03.30 uur.

 

10 november.

 

10.30 uur: Ontbijt.

Allemaal aanwezig. Karel 2 eieren gegeten. Koffers gepakt.

Toen te voet naar de Marksburg. Rondleiding gemaakt. Er was een persoon in het gezelschap die had het steeds over dorst en cola, cola en nog eens cola. Na de ronleiding bestelde hij ..... koffie in het restaurant. De gids was erg duidelijk en sprak goed Engels. De Amerikaan van gisteren was er ook. 't Weer was slechter dan gisteren. Wind en regen. Terug naar de auto's. Bij het hotel waren we Jean kwijt. Waar was die gebleven...... aan het buffet bier aan 't drinken.

Terug naar huis. Na 5 km had Ton zich vereden, maar opeens, op de autobahn flitste hij ons weer voorbij. Een groep ging in Heerlen eten. Jean ook, bij zijn moeder. Want na zo'n druk weekend krijgt men honger.

Dat was 't dan weer nou, tot volgend jaar maar...............

 

Naar boven
Naar homepage