Introductie

Wie ben ik eigenlijk?

kleinefoto

Ik ben Dave, een 22-jarige man afkomstig uit Heemserk. Geboren in Amsterdam, maar ik woon mijn hele leven al in de regio Beverwijk/Heemskerk.

In mijn thuissituatie woon ik alleen met mijn kat, nu al zo ongeveer 2 jaar. Dat komt omdat mijn ouders al sinds mijn 4e zijn gescheiden, en ik sindsdien bij mijn moeder en mijn stiefvader woonde. Dat ging echter uit zo'n 2,5 jaar geleden, waarna mijn moeder een nieuwe vriend kreeg. Bij mijn vader, die vlakbij in Beverwijk woont, is hij opnieuw getrouwd en heeft hij 3 kinderen gekregen. Echte schatjes zijn het.

Na de scheiding van mijn ouders ben ik met mijn moeder meegegaan en heb ik op school gezeten in Beverwijk. Na jaar 6 verhuisden wij naar Heemskerk, het huis waar ik nu nog steeds woon. Daar ging ik ook naar school de laatste 2 jaar, en daarna in Beverwijk weer naar de middelbare school. De HAVO daar heb ik 2009 afgerond.

HBO Avontuur

Daarna begon mijn HBO avontuur. Ik begon met TI aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze opleiding wilde ik al lange tijd doen, en ik was heel enthousiast om daarmee te beginnen. Echter leek het anders dan ik me had voorgesteld. Je zag voor mijn gevoel niet genoeg resultaat van het gemaakte werk, en tevens ging het ontzettend snel. Dat leidde ertoe dat ik in december al stopte met deze opleiding.

Ik moest weer van voor af aan beginnen, want wat wilde ik nu? Met hulp van mijn vader kon ik een soort stage lopen bij Reaal Verzekeringen. Aan de hand daarvan had ik gekozen voor IAM, eveneens aan de HvA. Dat begon heel leuk, echter zaten er te veel vakken bij de studie waar ik totaal niks mee had, waardoor ik daarvoor ging zakken. Daarom stopte ik daarmee in mei.

Toegepaste Psychologie

Wederom terug naar het begin. Deze keer ging het echter sneller. Mijn toenmalige vriendin wilde Toegepaste Psychologie studeren, en liet mij af en toe zien wat zij deed en wat haar opdrachten waren. Dit leek mij reuze interessant, en ik besloot na een tijdje dit ook doen. We hadden ons tegelijk aangemeld maar zij werd toegelaten en ik niet. Stomme loting. Ik wilde het volgend jaar weer proberen en dat lukte me. In september kon ik toen starten. Mijn vriendin was toen al gestopt maar kon mij wel helpen met beginnen aan de studie. Deze studie vond ik heel leuk en het ging ook goed, tot het einde. Ik kwam net 4 punten te kort om over te gaan, en ik moest stoppen.

Hierna zocht ik wat anders, maar ik wist niet wat. Na een lange tijd oriënteren vond ik BIM in Alkmaar. Dit vond ik een mooie mix tussen mijn eerdere interesses, en ik hoop hier eindelijk mijn plek te hebben gevonden.

Algemene gegevens

Naam
Dave Stanco
Leeftijd
22 (06-01-1992)
Woont in
Heemskerk
Studeert
BIM
Locatie
Alkmaar
Studentnr.
560275