0

Overvecht.nu

link: http://overvecht.nu
startdatum: september 2010
organisatie: Pionira
contact: Marise Bout

Overvecht.nu is een bewonersinitiatief waarbij vrijwillige wijkbewoners zich voor een jaar als ambassadeurs opwerpen, zowel in de wijk als op de site. Redactieleden op de site verleiden bewoners tot digitale en fysieke participatie, gebaseerd op methodes uit de welzijnswereld en ontwikkelingssamenwerking.

De redactieleden vervullen de taken van virtuele gastheer, barman, cafébaas, conciërge en manager. Ze zorgen ervoor dat wijkbewoners zich welkom voelen en kennis maken met andere wijkbewoners. Ook stimuleren ze bewoners om zelf buurtnieuws, verhalen, foto’s en evenementen te plaatsen. Elke zes weken is er een digitale nieuwsbrief, bestaande uit nieuw toegevoegde items op de site. Door gebruik te maken van moderne web 2.0 technologie kunnen bewoners zelf bepalen of, hoe en welke informatie ze ontvangen en delen.

Met overvecht.nu kunnen bewoners zich gemakkelijker identificeren met de wijk, worden formele en informele netwerken zichtbaar en kunnen individuele bewoners gemakkelijker dingen voor elkaar krijgen dankzij de toegang tot anderen en tot informatie. Ook kan de sociale cohesie worden bevorderd door het verbinden van leden en samenwerking tussen groepen, die elkaar voorheen nauwelijks zagen.

Screen shot 2010-10-13 at 18.17.40

Reactie achterlaten

 

You need to log in to vote

The blog owner requires users to be logged in to be able to vote for this post.

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.

Powered by Vote It Up