0

VOTE! 2.0

link: http://jongeren-participatie.nl/
startdatum: 2009
organisatie: Jongeren-participatie
contact: Elco van der Wilt

Stemmen is leuk. Jongeren stemmen op van alles, hun favoriete zanger in het tv programma of wat de mooiste scooter is. Stemmen is opiniërend.

Jongerenparticipatie.nl brengt het concept van de oude volksraadplegingen in een modern jasje. Wij bieden een product dat er voor zorgt dat u snel en van een diverse en brede groep jongeren de mening kunt horen. VOTE! 2.0 werkt als volksraadpleging en als panel.

Wij brengen groepen jongeren samen in een grote assemblee. Wij verdelen de jongeren in tafels van vijf, begeleid door een moderator. Elke tafel gaat discussiëren over thema’s en onderwerpen die jongeren, beleidsmakers of politici belangrijk vinden. De verschillende tafels benoemen en bedenken problemen en oplossingen. Deze worden direct ingevoerd in een computer en komen op grote schermen in de vergaderzaal. Daarna wordt via een stem systeem een ranglijst aangebracht en komen de beste ideeën en oplossingen en meningen bovenaan te staan.

Dankzij de site kan het ook gelijktijdig op meerdere plekken worden georganiseerd. Zo kan er oneindig opgeschaald worden en bestaat er de mogelijkheid veel jongeren tegelijk te betrekken. Tussen klassen op een school, tussen scholen onderling, tussen scholen en gemeenten, tussen provincies of zelfs tussen jongeren in verschillende landen en dat allemaal op hetzelfde ogenblik.

Screen shot 2010-10-13 at 18.25.57
jongerenparticipatie-220x145

Reactie achterlaten

 

You need to log in to vote

The blog owner requires users to be logged in to be able to vote for this post.

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.

Powered by Vote It Up