Politie-inval bij clipopnamen nieuwe Benjamin Bates single

Tijdens de opnamen van de clip voor zijn nieuwe single ‘Two Flies’ kreeg Benjamin Bates onlangs bezoek van de Belgische gendarmerie. Voor de opnamen van de clip had Bates een vervallen ziekenhuis in Antwerpen als locatie gekozen. Nadat nagenoeg alle beelden waren geschoten, stond de voor de clip toegetakelde en als gestoorde patiënt uitgedoste Benjamin Bates plotseling oog in oog met de Antwerpse gendarmerie.

Voor de opnamen was alles vooraf goed geregeld, alleen was men vergeten toestemming te vragen om op de betreffende locatie te filmen. Na het hele verhaal aangehoord te hebben van een nagenoeg onherkenbaar geschminkte Benjamin Bates zagen de Antwerpse politieagenten de humor er wel van in en werd de gehele crew slechts met een waarschuwing en het verzoek direct het gebouw te verlaten heen gezonden.

De clip voor de single ‘Two Flies’ is geregisseerd door de jonge talenvolle Canadese regisseur/fotograaf Joey Lawrence. Eerder nam hij de fotografie voor Benjamin Bates ’ album Recyclomania voor zijn rekening. Joey Lawrence wordt in zijn thuisland gezien als een van de grote talenten op het gebied van beeld en geluid en Benjamin Bates was dan ook zeer verheugd toen Joey na het beluisteren van Recyclomania aanbood een clip voor hem te regisseren.

De single ‘Two Flies’ verschijnt op 26 oktober en zal zowel via download als op cd single te verkrijgen zijn.