Home Tips Foto's Kalender Contact Links
Op deze site kunt allerlei info vinden over tuinieren in de moestuin. En eveneens zijn er ook foto's van mijn eigen tuin(en)... Veel lees en kijk plezier gewenst !

Welkom.

Volktuintjes zijn geen verschijnsel van deze tijd. Al in de vroege middeleeuwen verbouwden mensen gewassen in zogenaamde “coeltuinen”, in modern Nederlands “kooltuinen”. Was het toen vooral economische noodzaak, vandaag de dag is tuinieren een puur recreatieve bezigheid.

Tuinieren is actief recreŽren, gezonde inspanning met geestelijke ontspanning.

Tuinieren is bewust omgaan met de natuur, om zonder chemische middelen ziekten en onkruid te bestrijden, maar vooraf de juiste maatregelen treffen.

Tuinieren is ook contacten met collega-tuinders leggen. Je kan adviezen en planten uitwisselen, maar je kan natuurlijk ook heerlijk alleen bezig zijn. Je bent in de buitenlucht en dat is goed voor de gezondheid.

Tuinieren kan in eigen tempo en op eigen wijze worden bedreven. Het biedt de mogelijkheid verse, onbespoten groenten en fruit op tafel te brengen.

Tuinieren is niet alleen je eigen groenten verbouwen. Maar heeft vandaag de dag vele andere aspecten; de tuin wordt ook gebruikt voor de aankleding van woonsituaties, het kweken van bloem/sier gewassen, kruidentuin of een tuin met bessen en fruitbomen om zelf je eigen jam en wijn te maken.

Tuinieren is zelf je composthoop maken. Al het GFT afval kan geposteerd worden. Compost vormt een belangrijke schakel in het natuurlijke kringloopproces. Milieubewuste tuinders weten dat de compost de meest ideale vorm van bemesten is. Compost activeert het bodem- leven en verbetert de structuur van de grond.

Tuinieren is je eigen kruiden verbouwen. Omdat de meeste kruiden maar weinig plaats nodig hebben, kan u veel verschillende kruiden op een betrekkelijk kleine oppervlakte zetten. O.a. salie – tijm – bieslook – marjolein – dille – enz.

 

(bron; Amateurtuinder )

 
 

 

All Rights Reserved 2006 moestwins webdesign