The Burlesco 4
home even voorstellen repertoire nieuws foto's video's verwijzingen contact
Nieuws en wetenswaardigheden
Een overzicht van onze optredens gedurende het hele jaar en verdere actualiteiten over ons kwartet en overige muzikale zaken waar wij zoal mee te maken krijgen.
Optredens 2020:


Op zondag 16 februari gaven we een echt concertje in het Lambertus kerkje onder aan de dijk in Heenweg. Een mix van aangenaam klassiek en verteerbare lichte muziek bleek een succesformule. Dit concept moeten we maar eens meer gaan toepassen!

 

 

En dankzij de uitbraak van de corona crisis is het bij één uitvoering gebleven dit jaar. Er waren nog wel een paar aanvragen maar die gingen uiteraard niet door. Maar we zitten niet bij de pakken neer. Binnen de coronaregels kunnen we gelukkig repeteren en houden ons nu bezig met het oefenen van nummers die geschikt zijn om een keer op te nemen.Ook hebben we veel nieuwe, vooral klassieke muziek, waaronder weer meer stukken uit "Au Jardin des Bêtes Sauvage" van Pierre Vellones. Hiernaast ga ik daar wat meer op in.

 

Wij wensen al onze volgers een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar!

 

 

Waar zijn wij zoal mee bezig :

 

Au Jardin des Bêtes Sauvage

- In de tuin van de wilde dieren -


w

De Franse musicus en componist Pierre Vellones schreef in 1930 een 16-tal studiestukken voor zijn jonge piano leerlingen, die hij vernoemde naar dieren uit de dierentuin. Acht van deze stukken zijn later voor saxofoonkwartet gearrangeerd door de Franse componist en saxofonist Jacques Desloges. Aan de muziek werden nu ook verhalen toegevoegd. Deze, inmiddels gedateerde teksten hebben wij bewerkt en van een hedendaags jasje voorzien, waarvoor dankbaar gebruik is gemaakt van enkele teksten die Piet Paree in 2012 voor saxofoonkwartet Nova Zembla heeft geschreven en voorgedragen (waarvoor onze dank). Het idee is nu deze stukken uiteindelijk, na grondig gerepeteerd te hebben,uit te voeren met begeleiding van voornoemde teksten.

 

Op de CD met de gelijknamige titel, gespeeld door het Nederlands Saxofoon Kwartet,is nog meer mooie muziek te vinden en met enkele nummers daarvan zijn we inmiddels ook aan de slag gegaan. We leggen de lat hoog!

Houd deze pagina in de gaten!