Nieuwsbrief september 2004

 

Start

Stichtings_info

Projecten

Nieuwsflits

Nieuwsbrieven

Foto's

Prijsindex

Sponsor_info

Contact

Links

Archief 

 

 

 

                                                                                      Ugchelen, 18 september 2004

Beste mensen

 

 

Volgende week zaterdag, 25 september is het weer zover; we reizen weer af naar Roemenië.

Deze keer gaat Lowy van der Kolk met ons mee, om voor de Stichting Noodverband uit Den Haag projecten te bekijken die misschien ondersteunt kunnen gaan worden via Stichting Noodverband.

Maar eerst zijn Jan en Hanco Vermeulen a.s. maandag nog druk om onze lading goederen voor Cauaceu te vervoeren naar Boskoop, naar het opslagterrein van de SOEB. De SOEB is ook deze maal weer bereid om een deellading van ons in hun transport op te nemen, zodat wij de verzamelde goederen tegen een beduidend lagere M3 prijs naar Roemenië kunnen verzenden.

Sinds het transport van voorjaar 2004 hebben wij , met hulp van velen van u, weer een grote

hoeveelheid goederen bijeen kunnen brengen. Volgens afspraak mag de vrouwenvereniging deze goederen verkopen en de opbrengst een bestemming geven die ten goede komt aan het gehele dorp. Nog steeds staat de afspraak dat zij aan echt behoeftige dorpsgenoten de goederen om niet mogen verstrekken, maar dat anderen betalen. Dit om te voorkomen dat met gratis verstrekkingen “men alles kan gebruiken”, maar ook om de vrouwenvereniging in staat te stellen om door eigen inspanning een geldbedrag te genereren waarmee men zaken kan ondernemen.

Het transport is dit maal circa 8-10 M3 . Om u een idee te geven ongeveer 112 dozen waarvan

bullet45 dozen met kleding: goede dames, heren en kinderkleding
bullet23 dozen met beddengoed en dekens
bullet8 dozen keukenmaterialen
bullet8 dozen incontinentiemateriaal
bullet3 dozen bekers en 3 dozen tafellakens
bullet6 dozen schoolmateriaal

Daarnaast een magnetron ( tzt. voor het Kulturhaus), 2 vouwbare rolstoelen voor 2 invalide dorpsgenoten, een douche/toiletstoel, een elektrische naaimachine in een meubel, een computer met toebehoren. En een aantal tapijten/kleden.

Velen van u hebben meegeholpen om dit transport mogelijk te maken, door goederen ter beschikking te stellen en / of door financiële ondersteuning .

We denken ook aan de bijdragen die Stichting Derde Hands uit Apeldoorn en Stichting Kinderkleding Beurs Eerbeek hebben geleverd. Bedankt.

Als wij afreizen hebben wij in de handbagage nog materialen die niet via het transport kunnen omdat ze ter plaatse beter afgeleverd kunnen worden; zoals handwerkmaterialen voor bejaardenhuis St. Martin in Oradea,  en nog wat zaken waarvan de import aan strenge regels gebonden is…

We zullen de Thuiszorgwerkers bezoeken, die nu een jaar in hun baan functioneren. Het Romacentrum om nieuwe afspraken te maken voor het komende schooljaar en  een inventarisatie te doen van de benodigde schoolmiddelen.

Als het kan tolkt “onze” studente Elisabeth weer. Elisabeth begint aan haar laatste studiejaar op de universiteit. Als zij dat met goed gevolg afsluit hoeft zij zich alleen nog een aantal maanden te prepareren op het staatsexamen en dan heeft ze haar gewenste diploma.

Elisabeth is begin september getrouwd , ze woont –voor zover wij weten- tijdelijk in een appartement in Oradea. We zullen volgende week bijgepraat worden over de bruiloft etc.

De afgelopen maanden hebben wij diverse malen medicijnen afgeleverd in Boskoop die via hun transporten naar de Caritas apotheek in Oradea gaan. We zullen ook de apotheker, Ildiko Szabo , ontmoeten .

Voor zover onze planning nu reikt ligt het niet in de bedoeling om bejaardenhuis in Tinca te bezoeken, wij hebben daar bij voorgaande transporten kleding en incontinentiemateriaal af laten leveren , dit bezoek ligt de nadruk op Cauaceu.

Onze “uitvalsbasis”is weer het gastenverblijf van Pastor Joszef Rajna in Osorhei, waar we al eerder een aantal dagen doorgebracht hebben.

Kortom, we zien uit naar een nuttige, zinvolle week in Roemenië en hopen bij terugkomst weer een volledige nieuwsbrief aan u te kunnen sturen.

 

We zijn blij en dankbaar dat u met elkaar ons in de gelegenheid stelt om met de Stichting Steungroep Nederland Roemenië op kleine schaal positieve veranderingen aan te brengen in het leven van een aantal mensen in Roemenië.

 

Jan en Coby Willemsen