Nieuwsbrief april 2005

 

Start

Stichtings_info

Projecten

Nieuwsflits

Nieuwsbrieven

Foto's

Prijsindex

Sponsor_info

Contact

Links

Archief 

 

 

  

                                                                                                                                        Ugchelen 09 04 2005

Beste mensen

Hierbij weer een kort verslag van de  Stichting Steungroep Nederland Roemenie. Maandag 4 april is er weer een deeltransport gebracht naar de opslag van de S.O.E.B. te Boskoop. Eerder waren al rolstoelen, rollators, postoelen en badstoelen aangeleverd. De planning is dat alles eind april naar Roemenie verzonden wordt.

Doordat een grote brand begin maart  een gedeelte van de opslag van Caritas Catolica Oradea verwoest heeft, is besloten om de verpleegartikelen  en het incontinentie materiaal deze zending voor Caritas Thuiszorg te bestemmen.

Met uw hulp, in welke vorm dan ook, hebben we in dit transport kunnen realiseren dat,( o.a) :

16 (bananen-)dozen  beddengoed, huishoudlinnen en dekens

10 dozen herenkleding

16 dozen dameskleding

13 dozen kinderkleding

2 dozen schoolartikelen

5 dozen gordijnen

8 dozen huishoudelijke artikelen en klein electr. apparatuur

2 computers

2 kinderwagens en 3 maxicosys

1 tweeling kinderwagen

1 computerburo

3 dozen verpleegartikelen en 6 dozen incontinentiemateriaal

vele dozen medicijnen

verstuurd kunnen worden. Allen hiervoor hartelijk dank.

Van 24 tot 30 April gaan wij weer naar Roemenie om de projecten te bezoeken.

Als het mogelijk is, gaat Jan aan de slag om samen met kantoormedewerkers van Caritas een Database op te zetten. Voor mensen die niet bekend zijn met deze term: een systeem om via de computer gegevens op te kunnen vragen, gesorteerd naar

Bv. naam, aandoening, woonplaats, leeftijd etc. Nu worden deze gegevens vaak of met de hand bijgehouden, of in apart opgezette systemen die niet uitwisselbaar zijn.

Daarnaast gaan we natuurlijk het Romacentrum weer bezoeken. Voor de beheerder is er deze maal- als waardering voor zijn inzet- een (gekregen) fiets.  Bij navraag heeft onze informant ons verteld dat hij er geen heeft en er een goed gebruiken kan, omdat hij nu veelal moet lopen of met de bus bezoeken aflegt.

We zullen het bejaardencentrum in Oradea, St. Martin, bezoeken. Van hen kregen we, via Caritas, zowel met de Kerst als laatst met Pasen een prachtige, geborduurde kaart. Een teken dat de georganiseerde activiteiten gretig aftrek vinden.

“Onze”studente, Elisabeth Szép- Felfoldi, is in het laatste semester van haar studie bezig. Als ze dit met goed gevolg afsluit is er alleen nog een studiejaar nodig , vergelijkbaar met het schrijven van een scriptie en een staatsexamen om tolk-vertaler Duits-Hongaars te mogen zijn. Daarnaast bereidt ze zich voor op een grote, andere taak: zij is (zij zijn) nl. in blijde verwachting van een tweeling die in de loop van de zomer geboren zullen worden. Daarom is er voor haar een tweeling-kinderwagen in het transport, maar hebben we ook, speciaal voor haar, een goede computer gekregen die haar in staat stelt de komende tijd door te studeren als ze misschien niet steeds in staat is naar de Universiteit te gaan.

In Cauaceu heeft men wat tegenslag gehad met de afbouw van de pastorie, consistorie en gastenverblijven. Een en ander heeft veroorzaakt dat de keukenverbouwing van het Kultuurhuis nog niet ter hand genomen is. We hopen dit bezoek meer duidelijkheid te krijgen in hoeverre men nu toe is om dit volgende project aan te pakken. We hebben nog suggesties om de vrouwen te interesseren in het maken van 3 D kaarten. Wie weet zijn er wel vrouwen die naast het draaien van “macaroni” een andere bezigheid uit willen voeren op de verenigingsavonden. 

In de loop van de bezoeken hebben wij steeds veel foto’s gemaakt. We willen deze keer ook proberen om via een PowerPoint presentatie per project deze foto’s aan de betrokkenen te laten zien. We hebben veel afdrukken laten maken om uit te delen.

Tijdens ons vorige bezoek hebben wij enkele “ eenmalige camera’s” verstrekt, met het verzoek om tijdens de verkoopdagen door de vrouwenvereniging wat foto’s et maken. Helaas is dat niet goed gelukt. Verschillende camera’s zijn blijkbaar door onoordeelkundig gebruik belicht, een andere die wij ontvingen om zelf te laten ontwikkelen bevatte slechts foto’s van de kerstviering met kinderen. Ook leuk, maar niet wat we wilden zien…Ook nu zijn wij er niet als de verkoping van de producten door de vrouwenvereniging plaats zal vinden. Het zij zo.

We hopen op een voorspoedige reis en zullen u bij terugkomst  middels een nieuwsbrief op de hoogte brengen van de stand van zaken.

Met vriendelijke groeten

Jan Willemsen & Coby Willemsen-v.d.Kolk