Nieuwsbrief mei 2003

 

Start

Stichtings_info

Projecten

Nieuwsflits

Nieuwsbrieven

Foto's

Prijsindex

Sponsor_info

Contact

Links

Archief 

 

 

Beste mensen,

Al vele maanden geleden wilden wij een bezoek brengen aan Roemenië. Maar gezondheidsproblemen van Jan gooiden onze plannen danig in de war. Maar nu gaan we dan toch echt, maandag de 26e vertrekken wij en komen de 4e juni weer terug. 

In de tussenliggende periode is veel werk verzet. Van diverse kanten hebben we goederen ontvangen. Diverse kleedjesmarkten zijn afgestroopt op zoek naar bestek, borden, gasstellen etc. Daarnaast is Coby een bedeltocht begonnen langs diverse instellingen om grote kookketels en koekenpannen te bemachtigen. Het is niet voor niets geweest, 4 enorme ketels (van 20 t/m 35 liter) en 2 enorme koekenpannen zijn het resultaat. 

Het geeft een fantastisch gevoel om te bemerken dat nu reeds, er valt tot op heden nog weinig zichtbaars te tonen, een ieder zo mee leeft en ook daadwerkelijk mee doet. Geweldig, bedankt ook Herman en Elly voor alle spullen. 

Inmiddels hebben we 9 donateurs en dankzij Astrid ook een heuse sponsor. Daarnaast hebben we ook diverse giften ontvangen. Het gaat dus crescendo.

We hebben ons aangesloten bij de SRBN (Stichting Roemenië Beraad Nederland). Zij geven een lijvig handboek uit met heel veel nuttige informatie. 

Onlangs zijn we in contact gekomen met de stichting SOEB (Stichting Oost Europa Boskoop), zij zijn al meer dan 10 jaar actief in Roemenië. Ook in Oradea en omgeving. Ze werken nauw samen met Caritas Catolica Oradea in Oradea. Niet toevallig is de voorzitter van SOEB op 2 juni in Oradea, we willen elkaar daar ontmoeten en zien wat zij zoal doen en gedaan hebben. Morgen brengen we eerst een bezoek aan haar in Boskoop.  

Zoals gezegd, maandag vertrekken we naar Roemenië. We gaan samen met Dr. Janos Herman, hij zal ons begeleiden en ook introduceren bij diverse instellingen en personen.

We nemen zoveel mogelijk spullen mee voor het gaarkeukenproject. We hopen dat we alle spullen ongeschonden de grens over krijgen, in ieder geval hebben we alle goederen opgenomen in een paklijst.  

Tot slot willen we nogmaals een ieder bedanken voor de inzet op welke wijze dan ook.  

Namens het bestuur, Jan en Coby Willemsen