Algemeen     Eddy     Fanclubdag/uitje    Fanmeeting     BBQ
 
Fanmeeting en concert 2013

Voorafgaand aan het concert op 9 juni werd er wederom een fanmeeting georganiseerd. Deze vond plaats in restaurant Vanzz, voorheen Het Vervolg geheten. Hier kwamen 67 fans bij elkaar om alvast in de stemming te komen voor het concert. Er waren ook enkele buitenlandse gasten uit Noorwegen, Engeland en Amerika. En natuurlijk was onze mascotte Big Ed ook dit keer weer eregast. Het was al snel erg gezellig, er werden alvast drankjes besteld, en om ca. 17.15 uur opende Eric de meeting officieel met een welkom aan iedereen en een korte terugblik op de historie van deze pre-concert meeting. Daarna kondigde Cora aan dat de posters die in de zaal waren opgehangen aan het einde van de meeting verloot zouden worden onder de liefhebbers; zij konden een lootje met hun naam inleveren. Ook was er een ingelijste All That Echoes poster die naar de hoogste bieder zou gaan. Ook hiervoor kon naam + bod ingeleverd worden. Ondertussen deelde Marion de knipperende hartjes en de mini-ventilatortjes uit, die iedereen bij haar had besteld. Deze zouden tijdens het concert bij bepaalde nummers aangedaan worden.

   

Na al het gepraat was het dan tijd voor het overheerlijke buffet! Er was een zeer ruime keuze aan koude en warme gerechten, en alles werd voortdurend bijgevuld zodat ook degenen die als laatsten aan de beurt waren van alles konden proeven. Iedereen trof bij zijn bord een visitekaartje van de fanclub aan, en een herinneringskaart aan deze bijeenkomst (dank aan Jannette voor het maken daarvan). Al etend en pratend vloog de tijd voorbij, en was het al snel tijd om de posters te verloten, en bekend te maken wie de ingelijste poster mee naar huis mocht nemen. Die laatste was voor Joyce Maas; met dank voor het geboden bedrag. Er werden tijdens de meeting ook nog wat merchandise artikelen verkocht, en alles bij elkaar heeft deze dag een bedrag van € 148,- opgeleverd voor het KWF. Dank aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft! Het was weer een bijzonder gezellige bijeenkomst, met uitsluitend positieve reacties. Zeer zeker voor herhaling vatbaar, dus wanneer is het volgende concert van Josh?

Josh in de Ziggo Dome? Een concert in zo’n grote zaal, dat hadden veel fans toch niet verwacht! Maar zowel de zaal als de 1e ring zaten nagenoeg helemaal vol, voor het tot dan toe grootste concert in Europa van de All That Echoes tour. Er was dit keer een voorprogramma: de Australische singer/songwriter Coby Grant, die uitsluitend begeleid op haar eigen gitaar een aantal liedjes bracht. Ze was heel erg zenuwachtig, maar daardoor ook wel heel ontwapenend. Bijzonder waren de cover van de Bruce Springsteen hit “I’m on fire” en het door haarzelf geschreven “I wanna be the one”. Bij dat laatste liedje mocht de hele zaal meezingen en meefluiten, en dat bracht de sfeer in de zaal.

En daarna dan de man waar iedereen natuurlijk naar uitkeek. Eerst kwamen de musici en de band op, en toen begroette Josh onder luid applaus de zaal. “Brave” was de opener van het concert, direct gevolgd door “False Alarms”. Daarna werd uitgebreid de tijd genomen om het publiek welkom te heten, en daarbij liet Josh zich voor de vertaling ondersteunen door de hoornblazer Jos uit het locale orkest. Een hilarische “vertaling” was het gevolg, waarna Josh achter de piano plaats nam om te vervolgen met “February Song”. Daarna was bij “Un Alma Mas” een solo weggelegd voor trompettist Daniel Rosenboom. Er volgden 2 nummers van oudere albums: “Vincent” en “Allu Luce”, en daarna was het tijd voor het beantwoorden van 3 vragen die het publiek van tevoren via internet kon indienen. Dit was een bijzonder vermakelijk onderdeel van het concert. Josh vertelde op zijn eigen komische manier over wat hij in Amsterdam had gedaan in antwoord op een vraag van Thea Mous, en één fan kreeg de belofte om later in het concert mee te mogen drummen! 

   

Daarna weer tijd voor serieuze nummers: “The Moon’s A Harsh Mistress”, “Sincera” (ingezet vanuit het niets!) en “Hollow Talk” vormden een prachtig einde van het 1e deel van het concert. Josh verdween hierna van het podium, waarna violist Christian Hebel een eigen compositie speelde, gecombineerd met Aerosmith’s “Dream On”. Hij kreeg een welverdiende plek in het spotlicht, samen met gitarist Tariqh Akoni en bassist Andre Manga. Hierna keerde Josh terug, en gaf een drumsolo weg waarna hij “Voce Existe Em Mim” zong. Daarna werd zijn drumstel bijna al van het podium afgehaald, maar Josh wilde dat dat nog even bleef staan en riep Ramona de Bie op het podium, die zoals beloofd samen met hem een stukje mocht drummen. Hierna schakelde Josh weer moeiteloos over van humor naar ernst om “Falling Slowly” te zingen. Daarna volgden “Happy In My Heartache”, “To Where You Are” en “Machine” en bij dit laatste nummer ging toch wel een groot deel van het publiek staan om mee te dansen. Het laatste nummer was “I Believe” waarbij Josh bijgestaan werd door J Unit, het landelijke gospelkoor van het Leger des Heils. Dit was een geweldige afsluiting, maar het was nog niet voorbij! Josh keerde al snel terug om vanachter de piano “Awake” te doen, en daarna zijn grootste hit “You Raise Me Up” waarbij hij het publiek vroeg om vooral mee te zingen. En dat deed het! Een daverend applaus volgde daarna, en dat resulteerde in nog een toegift, Josh zijn favoriete nummer “Smile”, dat hij uitsluitend begeleid door pianist Ruslan Siroto zong. Een bijzondere afsluiting van een geweldige avond! Josh kwam, zag en overwon de Ziggo Dome!

   

 
Fanmeeting 2011

Inmiddels bijna wel een traditie geworden: de Meet & Greet voor de fanclubleden voorafgaand aan het concert van Josh. Deze dag was het prachtig weer (ruim 20 graden!), en veel fans verzamelden zich in de loop van de middag al bij de HMH in de hoop Josh te ontmoeten als hij daar aankwam. Dat duurde tot ca. half 5, en tegen die tijd was het best wel heel erg warm daar achter de HMH, vol in de zon! Helaas verdween de auto waar Josh in zat direct in de HMH, dus hoog tijd om binnen in Het Vervolg een verfrissend drankje te nemen! Zo’n 120 fans hadden zich aangemeld om elkaar te ontmoeten en een hapje te eten van het buffet. Maria en Chantal checkten de gastenlijst en binnen een half uurtje was iedereen binnen en kon de pret beginnen. Het eten liet nog even op zich wachten, maar er waren nog wat andere zaken te doen! Na een welkomstwoord door Eric, kon ook Cora nog een kort woordje doen en zij had nog een bijzondere aankondiging: van Warner NL had de fanclub een aantal plekken voor de officiële Meet & Greet met Josh gekregen. Eén van die plekken werd ter plekke verloot, en Joyce van Os was de gelukkige die tot haar grote verrassing binnen een uurtje dus Josh ging ontmoeten!
 

   

Terwijl de mensen die Josh mochten ontmoeten de Meet & Greet al snel moesten verlaten om op tijd te zijn voor de M&G met Josh, nam Chantal de taken van de organisatie even waar. En toen stond daar: een meneer…en hij sprak Engels…. Hij vertelde dat hij bij de band hoorde en hem was gevraagd om “even” te komen. Chantal in verwarring: hij mocht met alle liefde binnen komen en een hapje mee-eten, maar hij schrok zich een ongeluk van zoveel mensen. Later bleek dat deze meneer Christian Hebel was, de violist in de band van Josh… 
De M&G-ers waren weg, het eten bleef weg, maar er was nog wel een loterij. Dus…. In een enorm tempo werden de lootjes verkocht, wat 375 euro opbracht voor het goede doel. En eindelijk kon er dan gegeten worden van het heerlijke buffet, en de sfeer was inmiddels top. Na half 7 kwamen de M&G-ers weer terug en die moesten honderd keer hun verhaal vertellen, en nog snel even iets eten. De loterij werd in een sneltreinvaart gehouden en iets na 7 uur vertrokken iedereen voldaan naar de HMH, met een hart dat luid klopte van verwachting voor het concert…

 
Meer over deze fanmeet, en die van voorgaande jaren op het forum.
fanmeet 2011 bij "Het Vervolg"
fanmeet 2007 bij "Het Vervolg"
→ fanmeet 2004 bij Jinso (geen verslag beschikbaar, website en forum stonden nog in de kinderschoenen)
 
hit counter