Algemeen     Huidige actie     Vorige acties


2010/2011    2008/2009      2007/2008      2006/2007     2005/2006


2010/2011

Na een jaartje overgeslagen te hebben, is er dit jaar weer geld bijeen gebracht voor GFC door de Nederlandse fans. Dit gebeurde tijdens de fanclubdag op 26 februari 2011 in Amersfoort en het uiteindelijke resultaat kwam tot stand door:
  • verkoop van merchandise artikelen (buttons, magneten, shirts, sleutelhangers, bumperstickers, tekeningen/posters etc) tegen vooraf vastgestelde prijzen 

  • veiling van een aantal speciale artikelen: cd's, cd/dvd, promopacks, promo cd, shirts, posters, kalender, armbanden, en zelfs een door Josh persoonlijk gesigneerde foto 

  • verkoop via marktplaats.nl van een klein aantal artikelen (promopack, cd, buro-kalender, tasje)

De verkochte artikelen werden kostenloos beschikbaar gesteld door fans, de GFC organisatie in Amerika en Warner Nederland, waarvoor wij iedereen hartelijk willen bedanken.

De totale opbrengst bedroeg € 771,- en omgerekend in dollars hebben we hierdoor een bedrag van $ 1.038,- aan GFC kunnen overmaken.

Mede dankzij dit bedrag hebben de fans van Josh inmiddels meer dan 1 miljoen dollar opgehaald sinds de start van GFC. Dit is wat Josh zelf hierover zegt: "It's official: my fans, after raising 30 K for my birthday charity auction, have raised 1 million dollars in 7 years by themselves. I'm humbled and inspired by their passion for giving back and I pledge as always to stand beside them as we continue onward and upward." - Josh Groban

    


2008/2009

Op weg naar € 2.500

De uitslag
De jaarlijkse inzameling voor Grobanites for Charity is op de fanclubdag afgesloten met een veiling van diverse Josh gerelateerde items. Deze veiling heeft EUR 996,50 opgebracht voor het goede doel en daarmee is het eindresultaat op EUR 1.663,50 uitgekomen. Omgerekend hebben we US dollar 2.026,52 aan GFC kunnen overmaken. Onderstaand de reactie van het GFC team, die we graag aan iedereen willen overbrengen die heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat:

Dear Dutch Grobanites, 
Congratulations on your recent fundraiser!!! You have such an amazing and enthusiastic group and it's so much fun to hear about your fundraisers! We appreciate all that your group does to spread the Josh overseas, and all your support for the charity! Thank you for helping kids in need! 
Val 
GFC


Tijdens de Fanclubdag is de trekking verricht voor de prachtige prijzen die te winnen waren.
Enkele winnaars waren op de dag aanwezig en konden kun prijs meteen in ontvangst nemen, de anderen hebben hun prijs inmiddels thuisgestuurd gekregen. Alle prijswinnaars: van harte gefeliciteerd!


Wat eraan vooraf ging
Na het fantastische resultaat van de inzamelingsactie van vorig jaar, gaan we dit jaar proberen een nieuwe mijlpaal te bereiken. In navolging van de “Race to a million” actie van de Grobanites for Charity gaan we proberen € 2.500,- bij elkaar te krijgen om in februari te doneren aan GFC. En daar is jullie hulp bij nodig!

De inzamelingsactie start dit jaar op 20 december en zal duren tot 20 februari 2009.

Ook dit jaar zijn er weer mooie prijzen te winnen. Vermeld je emailadres bij je overmaking, en je maakt kans één van die prijzen te winnen. De prijzen zullen op de fanclubdag onder de gulle gevers verloot worden. Winnaars die dan aanwezig zijn, kunnen hun gewonnen prijs direct mee naar huis nemen. Winnaars die op die dag niet aanwezig zijn, ontvangen bericht per email waarna hun prijs opgestuurd zal worden.

En dit zijn de prijzen die dit jaar weggegeven worden
(de prijswinnaars hebben de prijzen inmiddels in hun bezit):

 
één set van 2 zwart-wit foto’s 
afmeting foto’s 30 x 40 cm

Alice Hooijmeijer
 

 
één set van 2 kleurenfoto’s
afmeting foto’s 30 x 40 cm

Ingrid Keijzer-van Pernis
 


één linnen tas met bovenstaande opdruk
afbeelding gemaakt door Jannette van der Boom

Desiree Terwindt
5 Awake promopacks
beschikbaar gesteld door Warner NL
nergens te koop – collectors-item!

Mariëlle Grootveld
Tanja Meylink
Eric de Rooij
Dorien Maters
Inge Walraven

Ook dit jaar hebben we weer de medewerking gekregen van de GFC-organisatie in Amerika en zij hebben een button beschikbaar gesteld voor iedereen die meedoet aan de Nederlandse actie. Wil jij een button ontvangen, maak dan jouw bijdrage over, vermeldt daarbij actie GFC en je emailadres en stuur een mail met je naam en adresgegevens aan Cora Hogenboom via corahogenboom01@hotmail.com . Tijdens de fanclubdag kun je dan je button in ontvangst nemen. Kom je niet naar de fanclubdag, dan wordt jouw button na de fanclubdag per post opgestuurd. Op deze manier kunnen we de verzendkosten beperkt houden.

De tussenstand van de inzamelingsactie zal regelmatig hier en op het forum bekend gemaakt worden.
De prijswinnaars en de eindopbrengst zullen op het forum en de site, en via email aan de fanclubleden bekend gemaakt worden.

Laten we als Nederlandse fans opnieuw een mooie gebaar maken, en het goede werk van de Grobanites en van Josh steunen. Met z’n allen kunnen we die € 2.500,- zeker bereiken!

Cora Hogenboom
Nederlandse Josh Groban Fanclub

Links:
Nederlands forum
Grobanites For Charity
Race to a Million2007/2008

Eindstand bekend!

27 februari is voorbij en daarmee ook Raise27. Voor mensen die het project niet kennen, lees "De Actie" iets verder op deze pagina.
Onze Nederlandse inzamelingsactie heeft uiteindelijk het prachtige bedrag van 2161,56,= euro (3153,13 dollar) opgebracht.
Het doel, 27000 dollar binnenhalen is ruimschoots gelukt. De laatste dagen stroomde nog veel geld binnen en uiteindelijk is er 43.327 dollar opgehaald waarvan dus 3153,13 van de Nederlandse fans. Daarmee hebben wij toch ruim 7% van het totaalbedrag voor onze rekening genomen. Een mooi resultaat! Ook onze Belgische vrienden hebben een mooie 700 euro binnengehaald. Proficiat!
Tijdens de eerste fanclubdag op 1 maart 2008 is dit eindbedrag bekend gemaakt en zijn uit alle donateurs de prijswinnaars bepaald.
De namen staan verderop deze pagina bij de prijzen vermeld. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!
De veiling die gehouden is op de fanclubdag heeft voor "Grobanites for Charity" nog eens 574,05 euro opgebracht. Ook dit is een geweldig bedrag, wat ook nog mee mocht met het totaal voor Raise27!

Alle donateurs nogmaals heel hartelijk dank voor alle gulle gaven!!!


De Actie

Ook dit jaar wil de Nederlandse fanclub van Josh Groban weer een inzameling houden voor Grobanites For Charity, de organisatie die geld inzamelt voor de goede doelen die Josh steunt via zijn eigen Josh Groban Foundation.

De inzamelingsactie start dit jaar met Kerst (vanwege het kerstalbum Noël) en zal lopen tot en met Josh zijn verjaardag op 27 februari 2008. In deze periode kun je jouw bijdrage overmaken. Het richtbedrag is 5 euro, maar wil je een ander bedrag doneren, dan mag dat natuurlijk ook. De opbrengst van de inzamelingsactie zal bekend gemaakt worden tijdens de 1e fandag op zaterdag 1 maart 2008 in Breukelen (kijk voor details over deze dag op het forum). Het bedrag zal daarna worden overgemaakt aan de Grobanites For Charity.

Als je je emailadres vermeldt, maak je ook kans een prijs te winnen. Onder de gulle gevers wordt namelijk ook dit jaar weer een aantal prijzen verloot. De winnaars zullen op 1 maart 2008 tijdens de fandag getrokken worden. Winnaars die dan aanwezig zijn, kunnen hun gewonnen prijs dan direct mee naar huis nemen. Winnaars die op die dag niet aanwezig zijn, ontvangen bericht per email.

UPDATE:  Op 27 februari wordt Josh 27 jaar oud, en de Amerikaanse fans hebben hiertoe een inzamelingsactie in het leven geroepen in samenwerking met "Grobanites For Charity". Doel is om op de sluitingsdatum 27 februari als fans gezamenlijk in totaal 27.000 dollar aan GFC overgemaakt te hebben, als kado voor Josh zijn verjaardag. De naam van deze actie is Raise27. Wil je meer weten over de achtergrond van deze actie en GFC weten kijk dan op het forum.
Het bestuur van de fanclub heeft besloten de opbrengst van de huidige inzamelingsactie in Nederland aan Raise27 te doneren Gezien de sluitingsdatum van Raise27 van 27 februari, daarom het verzoek om tijdig de bijdrage over te maken, zodat deze meetelt bij het bedrag dat namens de Nederlandse fans aan Raise27 overgemaakt zal worden.

 

Daarnaast hebben wij kunnen regelen dat iedereen die 5 euro of meer doneert aan de Nederlandse actie, de speciaal voor Raise27 ontworpen GFC-button ontvangt. Maak je 5 euro of meer over naar de Nederlandse actie, geef dan tevens je naam en adres door via mail aan corahogenboom01@hotmail.com. Wij zorgen er dan voor dat de button naar jou toegestuurd wordt. Wie al een bedrag heeft overgemaakt, ontvangt een dezer dagen nog het verzoek zijn adresgegevens door te geven, zodat ook diegene alsnog een button zal ontvangen.

HOPELIJK HEEFT IEDEREEN NOG EEN PAAR EURO OVER NA ALLE KERSTBOODSCHAPPEN VAN DE AFGELOPEN FEESTDAGEN , ZODAT HET VOOR KINDEREN IN ARME LANDEN VOLGEND JAAR OOK EEN MOOIE KERST KAN WORDEN!

JOSH GEEFT ZELF HET GOEDE VOORBEELD DOOR 1 MILJOEN DOLLAR TE DONEREN!!!

UPDATE 2: Voor de Belgische fans van Josh die mee willen doen aan de Nederlandse inzameling voor Raise27, is er goed nieuws!
De Belgische Kristelle is bereid gevonden om de donaties van Belgische fans voor onze actie in ontvangst te nemen, en vervolgens al die donaties in 1x aan onze actie over te maken. Hierdoor kan er een forse besparing op bankkosten gerealiseerd worden en dat is natuurlijk mooi! Hoe meer geld er naar de actie gaat, hoe beter! Dus woon je in België en wil je de Nederlandse actie steunen, en zo'n GFC button in bezit krijgen, neem dan contact op met Kristelle via kristellemarien@skynet.be. Zij zal je dan verder informeren.

Doneer je 5 euro of meer via Kristelle, vergeet dan niet je adres door te mailen naar corahogenboom01@hotmail.com zodat we jou een button kunnen toesturen!

De Belgische fans hebben ook een eigen actie voor Raise27: een veiling waarbij diverse interessante Josh-items te koop zijn.
Meer info daarover vind je via http://www.joshgroban.be/index.html en http://belgiangrobanites.4rumer.net/auction-encheres-veiling-f38

EINDSTAND
(01/03): 2161,56,= euro (3153,13 dollar)

En dit kun je winnen:


Fotoalbum met wensen
van de Nederlandse fans
voor Josh. Een exemplaar
van dit album wordt tzt
aan Josh aangeboden.
Bekijk het hele album hier.

winnaar: Nicoline Baak
 


Poster: "Josh In Concert"
afmeting: 75 x 50 cm
De foto is gemaakt door
Eric de Rooij tijdens het
concert in Amsterdam
op 21 mei 2007.

winnaar: Albertine van 't Zelfde


Een exemplaar van de
mascotte van de
Nederlandse Fanclub:
"Eddy".
Deze knuffel is 15 cm
hoog.

winnaar: Els van den Broek


De single "February Song"
met hierop de radio-edit en de single-edit.
Deze versie is anders dan die op het album "Awake"

winnaar: Jolanda van Dijk


De Promo-single "You are loved"
met hierop de radio-edit.
Deze versie is anders dan die op het album "Awake"

winnaar: Chantal Haan

Momenteel wordt op Marktplaats een door Josh gesigneerde poster aangeboden, van zijn optreden in Brussel op 2 juni 2007. Via deze link kun je de advertentie bekijken en meebieden. Ook de opbrengst hiervan zal naar de inzamelingsactie gaan.

Op het forum zal regelmatig de tussenstand van de actie gepubliceerd worden. De prijswinnaars en de eindopbrengst zullen op het forum en de site, en via email aan de fanclubleden bekend gemaakt worden.

Wij hopen op jouw bijdrage te mogen rekenen!

Links:   NL Forum   Grobanites for Charity  


 
2006/2007

L
aat Josh zien wat je van Awake vindt!

De inzamelingsactie voor "Grobanites for Charity" heeft drie maanden gelopen, en hier volgt dan de uitslag:


Eindstand
: 3 februari: 620 euro.Er zijn drie maandwinnaars en één algemene winnaar getrokken. Hieronder is bij de foto van de prijzen de betreffende winnaar vermeld.
Alle winnaars van harte gefeliciteerd!
Getracht zal worden Josh persoonlijk van dit geweldige resultaat op de hoogte te stellen op maandag 12 februari in Londen, wanneer hij daar wederom zal optreden in theater "The Mermaid".
Alle mensen die gedoneerd hebben, HEEL HARTELIJK DANK!
Hier lees je alles

"Awake" is nu wereldwijd verkrijgbaar, en alle fans zijn daar natuurlijk heel blij mee. Wil jij Josh laten weten hoe goed je het nieuwe album vindt, doe dan mee aan de nieuwe Nederlandse inzamelingsactie voor Grobanites for Charity, de organisatie die geld inzamelt voor de goede doelen die Josh steunt via zijn eigen Josh Groban Foundation.
De inzamelingsactie loopt gedurende 3 maanden, van 3 november 2006 tot en met 3 februari 2007. De opbrengst zal in februari 2007 worden overgemaakt aan Grobanites for Charity, zodat het bedrag meetelt in de opbrengst van de jaarlijkse actie ter gelegenheid van de verjaardag van Josh (27 februari).

Er worden drie prijzen verloot onder de gulle gevers: na 3 december, 3 januari en 3 februari wordt een winnaar getrokken uit de inzenders van de afgelopen maand. De te winnen prijzen zijn ter beschikking gesteld door Grobanites for Charity. Na afloop van de actie zal door middel van loting bepaald worden welke winnaar welke prijs heeft gewonnen. En dit kun je winnen:


tas met foto's van Josh
hxbxd: ca. 31x48x10 cm
H.M.Calkoen


pakketje met stickers,
button, polsbandje, etc.
F. Smits-van Drunen


Josh kussen
ca. 35 cm doorsnede
M.C.Jankowiak

Daarnaast maakt iedereen kans op het winnen van de hoofdprijs die onder alle inzenders wordt verloot.

Dit is die hoofdprijs:


Wilson-Alberts

Een door Josh persoonlijk gesigneerd fotolijstje met Eddy uit de VIS-collectie!
Josh heeft het gesigneerd na afloop van zijn radio optreden bij de BBC op 27 oktober jl.

Alle prijswinnaars ontvangen persoonlijk bericht. De prijswinnaars en de tussenstand van de inzameling worden maandelijks bekend gemaakt via het forum en de site, en via email aan de fanclubleden. Op het forum zal ook regelmatig de tussenstand gepubliceerd worden.  

Genoeg redenen dus om mee te doen:

-         je laat Josh zien hoezeer de Nederlandse fans Awake waarderen

-         je doet mee aan het verjaardagskado voor 2007 voor Josh

-         je maakt kans om één van de drie maandprijzen te winnen

-         je maakt kans om dat unieke fotolijstje te winnen

We wensen je veel plezier bij het luisteren naar Awake, en hopen op jouw bijdrage te mogen rekenen!

Cora Hogenboom


Links:   NL Forum   Grobanites for Charity

 

2005/2006
E
erste Nederlandse Grobanites for Charity actie brengt 300 dollar op!


In februari 2006 is na een relatief korte inzamelingsperiode een bedrag van 300 dollar overgemaakt aan Grobanites For Charity. Dat deze gift bijzonder op prijs werd gesteld, bleek uit het spontane bedankje dat we mochten ontvangen van GFC!