Het meest voorkomende probleem is eigenlijk geen
probleem maar een
godsgeschenk: Het bier is te sterk en heeft te veel smaak. Dit komt door
slechte berekeningen
tijdens het brouwen en de angst om te klein bier te maken. We hebben
te weinig water toegevoegd aan het concentraat . De oplossing ligt voor
de hand. Meng het bier voordat u gaat drinken met een lichtgekleurde smakeloze
pils. Men heeft nu veel meer en de smaak is meestal meteen prima.
Het bier heeft te weinig koolzuur.
Open de flessen en voeg een kwart of derde suikerklontje toe.
Sluit de fles vlug af voordat het bier er uit spuit.
Losse suiker gaat niet vlug genoeg: de koolzuur die al in het bier is
opgenomen wordt vrijgemaakt en het bier verlaat de fles met grote haast.
Het bier is niet lekker.
Hier kunnen we lang of kort over zeuren, Het gebeurt gewoon
heel af en toe dat een bier niet smaakt. Experimenteer in het vervolg
minder
en verstook het mislukte bier voor deze keer maar tot sterke drank.
kijk bij stoken
Voor het oplossen van kleinere problemen kan men
bij andere sites terecht.
kijk bij links