Shirroja Etoile Evita.

NHSB: 2409176 ,  Geboren: 09-05-2002.

HD-C, VZH, UV, IPO-1.    

 

V. Leroy v Gelders Zoom, ph1, ph2, obj bew., kkl 1a, HD-TC.

M. Piat v Scalindjo, HD-TC.

 

Stamboom

Het laatste nieuws over Vita.


Vita komt uit de kennel 'Shirroja's' te De Cocksdorp. Vita komt uit een nestje van 6 teven en 1 reu, geboren 09 mei 2002.

Vita is een hele leuke, lieve hond. Ze leert ontzettend snel! Vita is een hond die altijd behoefte heeft aan 'meer'. Ze wil altijd nieuwe dingen leren, dus behalve het ipo-programma kent ze ook heel veel kunstjes uit de Doggydance. Afgelopen jaar hebben Vita en ik nog workshop Doggydance gevolgd. Vita kon al veel kunstjes maar we hebben een hoop tips gekregen om het niveau nog meer te verbeteren.

Ook hebben Vita en ik meegedaan aan een 2-daagse workshop zoekwerk, georganiseerd door Trackerdogs.

In de IPO-training had ze het speuren snel onder de knie, de appél-oefeningen leerde ze ook heel snel aan. Helaas is ze erg gevoelig en ervaart ze dingen dus snel als druk. Apporteren heeft ze nooit echt leuk gevonden, ze heeft dan ook niet veel buitdrift.

In het pakwerk kwam ze laat op gang, maar uiteindelijk begon ze echt leuk te bijten! Helaas kreeg ze toen te maken met gezondheidsproblemen en heb ik haar uit de sport moeten halen. Bijna 3 jaar later heb ik Vita terug gegeven aan de fokster. Voor Vita de beste beslissing. Alleen jammer dat er vervolgens de raarste verhalen in de rondte gaan vanuit de fokster. Voor andere pupkopers van die kennel misschien een tip om je hond nooit terug te brengen naar haar als je niet wilt dat er zo onterecht over je geluld wordt.

Vita tijdens het speuren:

Nathalie en Vita:
Vita en Kane (X-Bordeaux Dog, hier nog 'pup')


Vita met IPO-1 medaille:Bas en Vita:


 

 Top