Genealogie Pagina

Het begin
Jaren geleden was ik in het kader van ťťn van mijn hobby's ("het computeren") wat aan het stoeien met enkele eenvoudige stamboom programma's. Hierdoor werd mijn interesse gewekt voor het uitzoeken van de voorouders van mijn kinderen. Het betreft hier dus twee families: die van mijn vrouw Pauline en die van mijzelf.

Met mijn ideeŽn klopte ik destijds aan bij wijlen mijn vader. Hij bleek al jaren een sluimerende belangstelling te hebben gehad voor genealogisch onderzoek en werkte graag mee. Hij zag kans om in korte tijd de gegevens van heel wat generaties van mijn eigen voorouders op te sporen. Zelf ben ik, samen met Pauline, op zoek naar de gegevens van haar voorouders. Dit onderzoek gaat niet zo vlot als destijds het onderzoek door mijn vader. Als belangrijkste oorzaken zijn aan te wijzen: het gebrek aan tijd en het het ontbreken van een belangrijk deel van de DTB-registers in het Rijksarchief in Zuid Holland.

Naar het begin van de pagina

Nu
Door de actieve inzet van mijn vader, waarvoor mijn hartelijke dank, is het toch gelukt om een redelijk uitgebreide kwartierstaat van mijn kinderen samen te stellen. Ik had het programma
Oedipus II gevonden, waarmee het mogelijk is om de kwartierstaat in een aantrekkelijke vorm op het Internet te publiceren.

Tijdens het onderzoek naar onze voorouders zijn veel meer gegevens verzameld, dan nodig zijn voor de kwartierstaat. Naast de kwartierstaat van mijn kinderen konden ook nog enkele genealogieŽn/parentelen worden samengesteld.

De volgende overzichten zijn nu beschikbaar:

  Omschrijving Bijgewerkt op
Kwartierstaat van Arjen en Rianne Alle voorouders van mijn kinderen Arjen en Rianne Veeninga 26-6-2004
Geschiedenis van de familie Veeninga
met een genealogie/parenteel van Jan Roelofs en Metjen Reijders
Mijn familie van vaders kant.
Afstammelingen van Jan Roelofs en Metjen Reijders uit de omgeving van Ruinen (Drenthe)
30-8-2008
Geschiedenis van de familie Vortman/Vortmann/Voortman
met een genealogie/parenteel van Gerdt Vortmann en Marcke Meyer van der Musslage

De familie van mijn moeders kant.
Afstammelingen van Gerdt Vortmann en Marcke Meyer von der Musslage uit de omgeving Badbergen (Duitsland).
(Update gezin Vortman-Blokzijl)

8-12-2012
Geschiedenis van de familie Buter
met een genealogie/parenteel van Hindrik Buijter en Anna Voest
De familie van mijn grootmoeder van vaders kant.
Afstammelingen van Hindrik Buijter en Anna Voest uit het graafschap Bentheim (Duitsland)
30-1-2011

In verband met de privacy zijn in de bovengenoemde overzichten recente datums weggelaten. Het betreft hier: geboortedatums vanaf 1903, huwelijksdatums vanaf 1923 en datums van overlijden vanaf 1943. Veel van deze data zijn echter wel bekend.
Komt u zichzelf tegen op deze website, en hebt u bezwaar tegen publicatie, stuur dan een e-mailtje naar
dit adres. Ik zal de desbetreffende gegevens dan direct verwijderen.

Naar het begin van de paginaIndien er vragen zijn over de inhoud van bovengenoemde overzichten, stuur dan een berichtje naar mijn e-mail adres. Ik zal dan proberen de vragen te beantwoorden.


Een deel van de gegevens van de familie Vortman is afkomstig van familie die al een zeer uitgebreid en zorgvuldig onderzoek naar deze familie hadden gedaan. Zij hebben toestemming gegeven om de resultaten van hun onderzoek hier te publiceren, waarvoor ook mijn hartelijke dank.
Deze familie heeft mij ook geattendeerd op het programma
Haza-Data. Dit programma biedt veel mogelijkheden om een diversiteit aan familie-gegevens te registreren.Ik heb dit programma jaren gebruikt voor onderhoud van mijn basisbestanden met familiegegevens.
Nog later ben ik mijn gegevens ook gaan bijhouden in het modernere
Aldfaer, met de bedoeling om daarmee in de toekomst Haza-Data volledig te vervangen.

Naar het begin van de pagina

De toekomst
Zoals al aangegeven onder het kopje "Het begin" is de kwartierstaat nog niet volledig. Voor aanvulling ben ik op zoek naar ontbrekende gegevens. Zie op de pagina
Gezocht... voor meer informatie omtrent de gewenste gegevens. Indien iemand de gewenste informatie kan geven of aanwijzigen kan geven voor het vinden van de gewenste informatie, dan zou ik een berichtje naar mijn e-mail adres zeer op prijs stellen.

Het onverminderde speurwerk van mijn vader had meer gegevens opgeleverd, dan tot nu toe zijn verwerkt in eerder genoemde overzichten. Ik verwacht dan ook in de toekomst nog (uitgebreide) genealogieŽn of parentelen te kunnen publiceren van de families Auwerda (oorsprong Aduard, Groningen) en Schoemaker (voornamelijk omgeving Beilen, Drenthe).

Daarnaast zullen de kwartierstaat en genealogieŽn/parentelen geregeld worden aangevuld of gecorrigeerd aan de hand van nieuw gevonden gegevens.

Naar het begin van de pagina

Laatste update:08 december 2012