naar open forum
naar streetlive reortage
naar kranten artikelen / nieuws
naar informatie voor / over daklozen
naar interessante webadressen
of: Teken het

 

 

jouw mening bereikbaar op het net...

 

eenieder zal begrijpen dat al te onzinnige en/of groffe fratsen niet geplaatst kunnen worden. voor de rest doen we ons best om jouw mening, ergernis, idee, gelijk, verhaal, ongenoegen, compliment of wat je bezig houdt, zo ongezouten mogelijk te plaatsen

 

 

stuur een E-mail met daarin jouw mening, ergernis, idee, gelijk, verhaal, ongenoegen, compliment of wat je bezig houdt naar

 

 

Ga naar het geheel vernieuwde open forum

email : dakloos@deds.nl of

Geen E-mail : klik hier

naar adressen e.d. van instanties

Email address: peis@isdenaam.nl
Subject: dakloos Breda

comments: het is leuk om te zien dat er mensen zijn die ook de daklozen respecteren.de laatste tijd heb ik zelf wel anders ervaren zoals een solicitatie afspraak die bruut werd afgezegt door de werkgever met de woorden´ik heb je even nagetrokken en zie dat je ingeschreven staat bij een daklozenopvang, sorry maar dan hebben we je niet nodig. maar nu heb ik met veel moeite toch een part/time baan gevonden en die werkgever weet dat ik dakloos ben en hij vind dat iedereen een kans moet krijgen. mooi toch! ik ben trouwens tijdelijk gestopt met schilderen maar een opdrachtje tussendoor kan nog wel. jan peys(peis)

Submitted by: Rinus
Email address: klachten_leger_des_heils@hotmail.com
Subject: dakloos Breda

comments: Zwartboek over Leger des Heils online

Een ex-dakloze Almeerder is kwaad over het wanbeleid van het Leger des Heils en laat het er niet bij zitten. Hij heeft een website gemaakt waarop hij klachten over de christelijke hulpinstantie verzamelt. De man, die anoniem wil blijven om zijn gezin te beschermen, beklaagt zich vooral over het feit dat het Leger des Heils zijn inkomen beheerde maar er niet zoals beloofd de rekeningen van betaalde. Nu zijn geld verdwenen is, is de hulpinstantie onbereikbaar voor kritiek. Ook andere beloftes zijn niet ingewilligd.
Door soortgelijke klachten te bundelen hoopt de man te bereiken dat de gemeente Almere het Leger des Heils aan een onderzoek onderwerpt en aan banden legt. Ook hoopt hij op een schadevergoeding voor hem en medegedupeerden, en waarschuwt hij mensen om niet te veel vertrouwen te leggen in de mensen van het Leger des Heils.
In de eerste dagen nadat de site online ging kwam al één bericht binnen met soortgelijke ervaringen. De schrijfster hoopt dat er iets aan de wandaden gedaan wordt, "zodat het 'Leger des Heils' zijn naam eer kan aandoen."
Een advocaat is er nog niet, maar de initiatiefnemer hoopt dat zich via de site iemand zal melden die hem gratis wil bijstaan. Het Leger des Heils stuurde hij een link, maar daarop ontving hij nog geen reactie.

www.freewebs.com/klachten_leger_des_heils/index.htm

Submitted by: Tegelaar
Email address: neukbeertje@hotmail.com

comments: Ik zoek een goede vriendin van mij, een tijd geleden zei ze dat ze ergens in breda zat in een opvang. Ze heet: Eveline Koolen. Als iemand weet waar ze is, mail me dan alsjeblieft. alvast bedankt

Submitted by: Robbie
Email address: Kim_Robbie@hotmail.com
Subject: dakloos Breda


comments: Ons oh zo goed werkend Belgenlandje!België, men spreekt vooral over welvaart en een begroting in evenwicht.. Maar dan.Ik ben Robbie, 28 jaar, sinds 2001 serieuze last van FIBROMYALGIE en CVS, ben door de pijn en vermoeidheid rolstoelgebonden. Ik was voordien POSTBODE, de job van mijn leven, ik had van mijn hobby 'fietsen' mijn beroep kunnen maken, en het verdiende ook nog goed ook. Daarvoor heb ik in de bouw, in de montage, bij de vuilkar gewerkt, ben beroepssoldaat geweest (maar moest daarmee stoppen met minder goede knieën, naar het schijnt toen al Fibro, vermits men niets kon vinden).

lees dit verhaal verder (klik hier)

Submitted by: irene
Subject: dakloos Breda


comments: Ik ben een moeder van een dakloze jongere.
Mijn zoon is 17 jaar en had veel problemen thuis. Na overleg met elkaar hebben we besloten dat t voor ons beter was dat hij ergens anders zou verblijven en dus besloten we om hem op het ktc (kamertrainingscentrum) te plaatsen. Na een tijdje vond het ktc wel welletjes en konden hem zoals ze zelf zeiden niets meer leren en hij kwam zijn afspraken jegens hen niet na dus besloten zij om hem dan maar eruit te zetten. Ik vond dat schandalig mede ook omdat mijn zoon nog hulpverlening had lopen die ze ondertussen ook maar gestaakt hebben omdat ze vonden dat dat niet meer nodig was! Hij wil graag zijn school afmaken en verblijft op het moment bij een onafgebouwd huis van vrienden waar hij dit weekend ook weer weg moet. Thuis wonen kan en willen we beiden niet meer om problemen niet erger te maken en ons contact te verbeteren. Hij is dus nu dakloos en heeft geen geld. Hij eet 3 maaltijden in de week bij mij thuis omdat ik vond dat hij sterk aan het vermageren was. Hij werkt ook in zij!
n vrije uurtjes maar is te weinig om een kamer van te huren. Hoe moet dit verder??? een bezorgde moeder

Submitted by:            singh 
Email address: khalsa_hs@hotmail.com
Subject: dakloos Breda
comments: hoe zijn de mensen dakloos geworden en hoe vinden ze om dakloos te zijn ?


Submitted by: Kopzorgen
Email address: dakloos@deds.nl
Subject: dakloos Breda


comments: Tja,een koppkind(je weet wel een kind van ouders met psychische of verslavingsproblemen)met pijn in zijn/haar kop.Of beter gezegd overal pijn.
Heel alleen ben ik op deze wereld.En het enige waar ik me altijd mee bezig houd is de zorg over mijn vader en moeder.Ze zijn depressief, ze zuipen veel te veel. En ik...ik ben net een kameleon.Ik stel alles in het werk om het hen naar de zin te maken. En dan gaan ze godver nog scheiden ook! Ik voel me machteloos. Mijn vader kan de scheiding niet aan hij raakt in een psychose.
Als ik nu begin te janken verzuip ik in mijn eigen tranen. Mijn vader komt niet meer terug. Ik voel overal pijn. Of hij pijn heeft.....ik kan het er niet bij hebben. Het zal me trouwens een rotzorg wezen. Hij heeft mij in de steek gelaten! Ik zou hem wel aan zijn haren naar me toe willen sleuren als tie er maar voor mij is maar hij laat niets van zich horen.
Na jaren ....een telefoontje. Help wat moet ik nu? Ik raak in paniek.Ja hallo,met mij....en dan begint hij te vertellen hoe slecht hij het heeft.
Beng!Ik gooi de hoorn er op. Daar zit ik niet op te wachten. En ik dan?! Dan bijna ieder jaar net rond de kerst een kaartje. Deze keer gaat het goed met hem. Godver hij stikt er maar in. Tuurlijk gaat het goed met hem. Hij kan gaan en staan waar die wil. HIJ HOEFT NERGENS NAAR OM TE KIJKEN. Zelfs zijn opleiding heeft hij afgerond. En ik zit hier maar. Ik kom tot niets,alles doet pijn! Wie ben ik? Weet ik veel! Ik heb me altijd alleen met mijn ouders bezig gehouden.Ik ben zo boos...zo boos! Ik mis hem wel. Maar hij zal moeten boeten! Hij heeft mij in de steek gelaten.Ik neem maar een borrel..en nog een ..en nog een laatste. Dan val ik in slaap. Ik droom en droom... Badend in het zweet word ik wakker. Mijn vader heeft me zojuist vermoord. Hoe kan dat nou hij is er helemaal niet. Nee papa, ik wil niet dood. Heel voorzichtig vervolg ik mijn leven zonder papa. Ieder stapje dat ik nu zet zet ik zelf. Na een paar jaar heb ik mijn leven redelijk op orde. Dan belt papa weer.Ik klap dicht. Ik kan het niet aan . Het gaat net goed met mij.Stel dat ik hem opzoek en hij laat me weer in de steek. Nee dat doe ik mezelf niet aan.Nu heb ik de keus.Maar papa ik mis je wel.Ik weet waar je woont en ik heb je telefoonnummer maar ik durf niet. De tijd verstrijkt. Lijk ik op papa? Nee ik zou nooit mijn kind in de steek laten!Papa ik mis je zo. Papa hoe heb je dat ooit kunnen doen? Ik ga naar de markt en ontmoet daar een vriendelijke man.Deze man is werkelijk te goed voor deze wereld.We kletsen en kletsen. Het is zo gezellig dat we besluiten op het terras wat te drinken. De uren strijken voorbij. Wat een lieve man. Dan vertelt hij tot mijn schrik dat hij ook zijn kinderen in de steek gelaten heeft.Ik wil opstaan en weggaan voordat ik hem over de tafel heen trek. Maar ik ben in de war. Hij is zo lief en gevoelig. Ik blijf nog even zitten. Hij vertelt met pijn in zijn hart en vochtige ogen hoezeer hij zijn kinderen mist. Ik hou het ook niet droog.
Ik mis papa. Morgen ga ik papa bellen.............

Submitted by: Kai
Email address: kaikoster@hotmail.com
Subject: dakloos Breda


comments: Hallo, ik zal snel proberen te tikken want heb nog maar 10min,
zit even in een inetcafe want heb een euro gevonden.Ik ben een jongeman van 24 en ben nu ongeveer 3 weken dakloos. Ik heb er nooit zelf voor gekozen.Dat ik nu dakloos ben komt deels door me eigen schuld en een klein deel door onmacht.Ik moet alles altijd alleen doen vanaf me 16e en heb wel is helemaal niks gehad en heb ook alles gehad, goede baan,huis auto leuke vriendin enz nu zit ik wel in een dieptepunt moet ik zeggen en het is erg koud buiten, ik heb geen vaste plek maar slaap af en toe in een kraakpand. een uitkering of werk krijgen is echt moeilijk hier, er zijn teveel werkelozen. ik woon in rdam. mijn trots laat me niet toe om naar het leger des heils te gaan of nog erger de pauluskerk. hoe erg het ook word ik zal daar nooit naar toe gaan.hoop dat mensen realiseren dat dit hun ook kan overkomen ongeacht de situatie en dat het leven dan niet makkelijk is. ik zie veel mensen om me heen drugs gebruiken maar ik raak dat spul gelukkig nooit aan. moet helaas gaan nu,weer naar de kou want de minuten zijn op,hartrwarmende mailtjes zijn welkom maar hoeft natuurlijk niet.
groeten Kai
send: verstuur naar dakloos

Submitted by: noboddy
Subject: dakloos Breda

comments: Mijn mening zal denk ik niet hier op de site komen maar dat maakt even niks uit. Ik heb begrip voor de mensen die door omstandigheden dakloos zijn geworden, ik leef met hun mee. Maar de personen die uit eigen wil dakloos worden, dat gaat mijn begrip ten boven. Alle uitleg in de wereld zou dat ook denk ik niet kunnen verhelpen. Die mensen laten namelijk mensen achter, en die mensen worden dan net zo hulpeloos als iemand die dakloos is door omstandigheden. En voor die mensen is er geen instantie! Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat vanaf het moment dat je weet dat iemand weg is om een ander leven te gaan lijden. Je het gevoel heb dat er iemand dood is gegaan. De pijn die dan door je heen gaat is ondragelijk. En voor wat ... een leven op de straat, denkend aan de volgende joint of zwaarder. Mijn leven is na al die jaren weer op de rails net zo als mensen die van de straat weer een huisie hebben. Al die jaren was er voor mij geen hulp alles heb ik zelf moeten oplossen! . Al het gevoel, al de hulpeloosheid en alle gedachtes. Als jullie echt
wat voor iedereen willen doen dan zou ik jullie aanraden om ook eens aan die mensen te gaan denken en niet meer de mensen helpen die er voor kozen om op straat te gaan leven. Laat die mensen leven zo als ze in de eerste instantie wouden leven. Bied ze geen slaapplaats. Bied ze geen eten aan. Bied hulp aan de kinderen waarvan 1 of beide ouders ze heeft verlaten om op de straat te gaan leven.
Hun leven wordt net zo vernietigd als mensen die gedwongen op straat moeten leven.

Met vriendelijke groet,
Een kind dat alles alleen moest oplossen.

Submitted by: Wendy

Ik las vandaag over de site in BN de Stem. Ik ben de site gaan
bezoeken omdat ik dagelijks een aantal daklozen die ik op de site zag ( en
vele anderen ) op mijn weg door de stad tegenkom. Op weg naar mijn werk om
0810, ze staan bij de supermarkt waar ik winkel, slapen onder de bruggen
rondom de CSM (de weg naar mijn werk ), zitten in mijn geleifde Valkenberg
etc etc.
Ik vind er veel leed tussen. B.v. dat ik uit mijn werk kwam en er iemand
zig had verdronken in de singel voor coffeshop de Boot.
Ik ben zelf niet dakloos, ook nooit geweest, maar wel bijna.
Ik weet dat het in de juiste foute omstandigheden iedereen kan overkomen.
Het enige wat ik iedereen gun is een rustige plek op deze aarde, waar men
zichzelf en geluk kan vinden. gelukkig zijn er een aantal instanties die
zich ontfermen over daklozen.

Submitted by: Els Machielsen

Ik lees in het gastenboek dat de daklozenkranten verkopers geen
daklozen zijn. Hoe komen ze dan aan die kranten? Door wie worden die
verspreid? Ik koop er zo af en toe een of geef wat. Voor de rest de
complimenten voor de site. Leuke sfeer.

Submitted by: fransisca

Weet dat iedereen in nederland dakloos kan worden. Ik weet uit ervaring dat je nergens heen kunt. Zelf ben ik drie maanden dakloos geweest.
Niemand heeft mij ooit verteld welke instantie je moet benaderen, om bv. verzekeringen opzeggen etc. Gelukkig gaat het nu weer goed met mij.

Submitted by: heidy
Email address: heidyvanderbeek@hotmail.com
Subject: dakloos Breda


comments: hallo allemaal, ik wilde graag even iets kwijt over daklozen. vaak kom ik in groningen,stappen,winkelen en daar tref ik vaak daklozen die mij benaderen om de riepe(daklozenkrant) ik koop hem altijd,geef altijd wat meer,dan kom ik op de volgende hoek de volgende verkoper tegen,en dan wil ik zo graag ook deze verkoper weer blij maken en dan koop ik hem weer,kom ik de week erop weer koop ik hem weer zo heb ik wel eens 4 van een maand gekocht,ha ha ha ha!!! ik kan er niets aan doen,ik maak een praatje,samen een shagie roken,zo hoor ik de meest treurige verhalen van de mannen en vrouwen die nu op straat leven,ook veel jongeren niet te vergeten. afgelopen kerstavond waren we ook wezen stappen en mijn broertje en een kamerraad moetsten even wat water kwijt en wilden een steeg in gaan om te plassen en toen schrok mijn kamerraad van de man die daar lag te slappen,in die vieze,koude,donkere steeg lag een jonge man van ongeveer 35 jaar we zijn bij deze man gaan zitten,en vroegen of alles in orde was? hij kroop uit de steeg en kwam met ons in gesprek,vertelde hoe,waarom het zo was gegaan in zijn leven ja dat is zwaar kut wat voor vreselijke dingen men elkaar aan doen bah. hij was diep ongelukkig en zag het soms niet meer zitten,en wij wij waren daar wreed aan het stappen,smijten met poen alsof het niets is. we zijn niet meer gaan stappen maar bleven bij deze man,al ons shag heeft hij gekregen,4 pakjes,ook hebben we allen hem flink in de watten gelegt,bij de febo wat broodjes gehaald en samen zitten eten,toen nog wat geld inzamelen (onder elkaar)zodat hij kon overnachten in het slaaphuis,en er nog een lekkere fles van zijn farvoriete drank van kon komen,hij zei:"jullie zijn hartstikke gek" ja daar kunnen wij nou ook niets aan doen zei ik. hij genoot en het maakt mij niet uit hoe en wat hij daarna met het geld of zijn leven heb gedaan,hij heeft er een leukere kerstavond door gehad,toch moet ik vaak mezelf verdedigen als ik weer in gesprek ben met iemand van de straat,sommigen van mijn"vrienden"zeggen dan doe even normaal,loop door,wat doe jij nou weer? dan zeg ik loop anders zelf door,dan vraag ik aan de diegene met wie ik in gesprek ben,"bijt je,ga je slaan,etc, dan lachen we ons helemaal te pletter en praten we gewoon verder,en staan mijn "vrienden" op een afstand te kijken en te wachten,en komt er 1 voor 1 een vriend of vriendin bij staan en verdwijnt er weer wat angst want volgens mij zijn veel mensen gewoon bang voor een dakloos persoon omdat deze niet in het maatschappelijke plaatje van onze samenleving.voor ieder die dit leest wordt wakker!!!!!!! en voor jullie,ieder die om welke reden dan ook op straat leven, heel veel liefs en laat je niet gek maken door deze wereld,jullie zijn topppers allemaal!!!!!! want ook al kies je er zelf voor, mensen zijn keihard en gemeen,maar er zijn ook andere mensen die jullie respecteren en jullie een warm hart toe dragen,ik ben niet rijk maar help waar ik helpen kan,voor ieder die dat aannemen wil, ik dring me niet aan en probeer zo een klein verschil te kunnen maken. het ga jullie allen goed,misschien spreken we elkaar eens it's a small world. groeten en liefs Heidy 25jaar. samenwonend ,ik heb 2 katten, een hond,2 konijnen, 2 vissen , ik ben dol op het bos, zee en de kleurenpracht van de lucht,ik zing veel,en sinds kort het internet ondekt,ik kom gauw eens weer op de site om te kijken.

Submitted by: jan peys

het jaar 2003 gaat er goed uitzien voor dakloos kunstenaar"peis", na alle publiciteit in div.dagbladen,omroep brabant(radio) en RTL5 word er leuk gereageerd en soms iets verkocht. nu word er hard gewerkt aan 30 schilderijen(incl.lijsten)voor een expositie in een psychiatrische inrichting in Etten-leur. een deel van deze schilderijen zal over Ukraine gaan,waar peis in het voorjaar voor een maand zal verblijven. er zal voor die schilderijen ook een speciale web-site gemaakt worden.....hoe gaat dit aflopen ???

Submitted by: renata peys

laat ik dan de tweede zijn die mag schrijven. Dakloos zijn heeft voor ieder zijn verhaal. dat doe je niet zomaar. Soms loop je door de straten en denk je "wat voor een verhaal zit er achter deze man/vrouw"? Afijn ik heb een broer die dakloos is, wat voor mij erg moeilijk is om hem steeds weer te vinden. Tot op heden is het me steeds weer gelukt hem te vinden, want hij is toch mijn broer en ik hou van hem. Ik zal geen poging ondernemen om hem te overtuigen dat een huis toch beter is, want ook hij heeft zijn verhaal en wil graag zo leven. Het enige wat ik hem vraag is zo af en toe contact te houden, zodat ik weet dat alles goed met hem gaat. Daarnaast kan ik terecht zeggen zat ik heel trots op hem ben, voor het geen wat hij nu al bereikt heeft. Broer ik ben trots op je en boven al ik hou van je.

Submitted by: jan peys
Email address: peiscartoons@hotmail.com


comments: ik zie ineens zo'n vliegtuigje door't beeldscherm vliegen en probeer het te
volgen....verdwijnt't ineens .
hans...het ziet er al veel leuker uit...er hangt ook zo'n lekker dakloos sfeertje op je site.ik zal
nog wat dakloze strips tekenen om het op te vrolijken.shit....ben ik nu de eerste die in je gastenboek
schijft ?
seeyou.........peys v.peiscartoons