Casio programma's en spelletjes

Op deze pagina staan een aantal programma's en spelletjes, die ik gemaakt heb voor de grafische rekenmachine van Casio. Op de html pagina's staat de source code van de programma's met syntax highlighting. Deze heb ik gemaakt met een casio conversie script. Als invoer heb ik daarvoor de cafix binaries gebruikt. Cafix is een Linux programma voor het versturen en ontvangen van de rekenmachine. De binaries kun je ook downloaden. Als je een casio-kabeltje hebt, dan kun je met cafix de programma's er op zetten, zodat je ze niet hoeft in te typen. Met zo'n kabeltje is het ook mogelijk om kleine letters te gebruiken. Deze zul je dan ook tegen komen in de code. Bij het overtypen kun je deze dan het beste vervangen door hoofdletters. Gebruik van deze programma's en spellen is op eigen risico.

abc.htmlabc.cafixDe ABC-formule, met veel extra's.
bombs.htmlbombs.cafixMijnenveger op een 21 bij 5 veld met 21 mijnen. Heeft een lange starttijd en geen save functie.
maze.htmlmaze.cafixEen mislukt doolhof spel. Zeg maar de 2d casio variant van de 3d maze op de games pagina.
pang.htmlpang.cafixEen 1 en 2 speler schietspel met twee geschuttorens. Leuk om te spelen met vrienden. Heeft een save en load functie. Je kunt maximaal 6 games opslaan. Ook kun je oefenen tegen de AI.
puzzle.htmlpuzzle.cafixEen doolhof/puzzel spel. Heeft 7 verschillende levels. Houdt een highscore bij van het minimaal aantal zetten.