Zeeschouw JedysaOp dit moment ligt de schouw in haar thuishaven. Een nadeel van deze haven is dat je elke keer de mast moet strijken als je wilt varen, er is een "hooghoutje" voor fietsers halverwege de haven en het meer. We hebben met windkracht vijf gezeild. Dat was hard werken. Vooral met de fokkeschoot hadden we het moeilijk, hij is nu enkel.Ik zal hem met behulp van een T-touw met kousen, die ik nog heb liggen, dubbel maken. Dat zal beter werken hoop ik. Omdat het meer nogal ondiep is moet ik nog eens aan een goede kaart zien te komen. En dan daar mijn eigen dieptelijnen op te maken.
zeeschouw4a zeeschouw4b

Afgelopen weken heb ik me meer in de motor verdiept. Via het zeilersforum heb ik de gebruikershandleiding en het werkplaatshandboek van de motor gekregen. Ik heb de motorolie vervangen, wat een smerige troep is die afgewerkt olie;(, en het oliefilter vervangen. Neef Jaap heeft de pakkingringen van de brandstofpomp vervangen, de oude lekten behoorlijk. De olie van de keerkoppeling is vernieuwd en de pakkingring van de aftapbout vervangen, nu hopen dat die ook dicht is. De kleppen zijn afgesteld, de motor loopt nu een stuk regelmatiger. Twee weken geleden heb ik een middeltje in de brandstoftank gegooid, dat ervoor zorgt dat de motor goed schoon brandt. De motor start nu zonder problemen, de zwarte rook lijkt ook verdwenen te zijn.

zeeschouw4c zeeschouw4d
De afgelopen week heb ik de kuip en de luiken opnieuw geverfd. Een deel van de kuip zat alleen in de grondverf en moest nog een beurt hebben. Een ander deel was beschadigd en moest hersteld worden. Het halfrond heb heeft ook een beurt gehad en ziet er nu lekker strak uit. De komende week wordt het mooi weer, dan kan ik de kwast weer ter hand nemen voor de finishing touch.startpagina

aug 2009

aug 2010