Zeeschouw Jedysaaug 2016

 

Het Wad op.

Het afwerken gaat met horten en stoten, twee dochters die verhuisden kregen voorrang. De één ging naar een nieuwe kamer, de ander verhuisde met haar man en onze beide kleinzoons van een appartement naar een compleet huis. Verder heb ik het marifooncertificaat gehaald en is een portofoon (een mobiele marifoon) aangeschaft.

Wat is er dit jaar gebeurd aan de Jedysa? Tot nu toe, wat schilderwerk: de roef en de kuip kregen een verfbeurt en her en der zijn wat beschadigde plekjes aangepakt. Bovendien heeft de motor een professionele beurt gekregen, alle filters zijn vervangen, de kleppen zijn afgesteld, de smeerolie is vervangen enz, bovendien is er een nieuwe startaccu geplaatst. Omdat we aspiraties hadden om het Wad te gaan verkennen heb ik vijf meter ketting en een nieuwe ankerlijn aangeschaft en tegelijkertijd een nieuwe kluiverval en wat landvasten.

Via het Reitdiep zijn we naar Lauwersoog gevaren, wat is de marifoon dan ontzettend handig: nooit meer het gedoe om de meldknop op het remmingwerk in te drukken, nee, gewoon jezelf melden met de marifoon. Met mijn vrouw zijn we naar van Lauwersoog naar Schiermonniksoog gevaren en hebben we het eiland met onze Brompton fietsen verkend. 's Nachts lagen we voor anker en vielen we droog op de rede bij de jachthaven, de eerste keren een hele belevenis! Wat is het Wad mooi! Later ben ik samen met twee dochters nogmaals naar Schier gegaan en hebben we de Engelsmanplaat verkend. De laatste middag zijn we met ruime wind met alleen de fok bij naar Lauwersoog gevaren, volgens de app op de mobiel liepen we 7 knopen (ongeveer 14 km/u) Ondanks dat ik bijna een halve ton balast uit de schouw gehaald heb, blijft ze zich voorbeeldig gedragen. Samen met een neef ben ik met stormachtig weer over het Lauwersmeer gemotord en zijn we naar huis gevaren, later gaan we samen nog eens zeilen als het weer wat meewerkt.

En in de winter heb ik de roef wit geschildert en wat klein onderhoud aan de motor gedaan, zoals de koelwaterslangen vernieuwen en een nieuwe waterlock van RVS in de uitlaat plaatsen. Verder heeft mijn vrouw alle kussens nu voorzien van een mooie blauwe bekleding. Ook is er weer een monteur bij de motor geweest.

 

zeeschouw20a zeeschouw20b

zeeschouw20d zeeschouw20c

zeeschouw20e

 

 

startpagina

juni 2015

mei 2018