Click on + to add this page to your homescreen
welkom op de mobiele website van eenwiel.nl
Nieuws:
03/12/10- Mobiele website eenwiel.nl online!
Disciplines:
Muni:
Item
Wat is Street? Street Unicycling is een van de laatste vormen van het eenwieleren. Ook wel Street genoemd. Het is eigelijk trial combineren met trucs. In plaats een trap gewoon af te springen wordt gebruik gemaakt van spins of flips. Er zijn al vrij veel trucs bedacht, onder staat een lijst met de trucs die er nu zijn, maar het zullen er waarschijnlijk nog meer worden.
Street:
Afstandrijden, ofterwijl eenwielrennen is in opkomst. Na promotie evenementen als de Dusseldorf marathon, de Afsluitdijk tijdrit, de marathons die nu geaccepteerd zijn als standaard onderdeel op wereldkampioenschappen en natuurlijk niet te vergeten Ride The Lobster, een monsterrit van 800km door Nova Scotia, Canada is eenwielrennen een van de snel groeiendste disciplines binnen het eenwieleren.
Eenwielrennen:
21/07/2010 - Eerste NK eenwielrennen een sportief succes: Het NK eenwielrennen, het eerste nationaal kampioenschap waar een 5km en 10km werd verreden, de drie categorieën waren: 5km onder de 13jr, 5km boven de 13jr en de 10km unlimited. Onder de 13jr werd Carijn Bruining uit De Meern de eerste winnaar. Boven de 13jr werd dit Klaas Bil uit Zoetermeer en op de 10km won René van Schijndel uit Cuijk met zijn versnellingseenwieler de wedstrijd met een grote voorsprong op de fixed deelnemers.
eenwiel.nl
Back