Deze pagina gaat over league het spel

League of legends Banner

League of legends het spel

League of Legends is een MOBA (multiplayer online battle arena). League of Legends kan enkel online gespeeld worden tegen andere menselijke spelers of bots (computer bestuurd). Hierbij worden de spelers, ook wel Summoners genoemd, in een team geplaatst.

Er zijn in totaal twee teams die het tegen elkaar opnemen. Deze teams bestaan uit vijf of drie spelers per team. Dit is afhankelijk van welke map je kiest om op te spelen: Summoners Rift (5 helden tegen 5 helden), Twisted Treeline (3 tegen 3) of All random all mid (5 tegen 5 met een willekeurige held). Ieder team heeft een Nexus. Als deze eenmaal vernietigd is, heeft het team die zijn Nexus nog heeft gewonnen.

De spelers verdienen door het spel heen gold (goudstukken). Dit is virtueel geld waarmee ze in de spelronde voorwerpen, kunnen kopen. Van deze voorwerpen, zoals een zwaard, wordt de speler sterker. De speler krijgt iedere seconde 1 goudstuk. Ook kan de speler farmen om meer gold te verdienen. De gekozen held zal door het spel heen levelen. Per level (niveau) kun je een vaardigheid verhogen. Iedere held heeft vier verschillende vaardigheden die hij kan verhogen, drie vaardigheden kunnen vijf keer verbeterd worden. De vierde is je sterkste vaardigheid, deze kun je drie keer verhogen. Het maximum niveau is 18. Op Summoners Rift en Twisted Treeline is er ook een jungle aanwezig. Hierin kan men neutrale monsters vinden. Deze zullen niet aanvallen, tenzij deze worden aangevallen. Ook hier krijgt de speler experience en gold voor.

Taken binnen het spel

Helden worden vaak speciaal gemaakt op basis van een bepaalde rol. Dit wil echter niet altijd zeggen dat deze niet een andere kan vervullen. Iedere held, buiten de support, heeft als taak mionions te doden. Verdere hoofdrollen zijn:

Tank:
deze held speelt meestal op de top lane. Deze heeft als taak zoveel mogelijk defensieve items te kopen. De tank zal uiteindelijk hoofdzakelijk het team moeten beschermen tegen het andere team.
APC (ability power carry):
deze held speelt meestal op mid lane. Hiervoor zal de speler een ability power held kiezen. Deze worden ook wel mages genoemd. Ze zijn defensief vaak erg zwak, maar kunnen op korte termijn veel schade toebrengen.
ADC (attack damage carry):
deze held speelt meestal op bot lane. Hiervoor zal de speler een attack damage, ook wel marksman genoemd, held kiezen. Het hoofddoel is om zoveel mogelijk schade toe te brengen met attack damage. Een ADC koopt ook vaak attack speed en critical items. Dat zijn items die willekeurig schade doen.
Support:
deze held speelt meestal samen met de ADC op bot lane. Deze heeft als taak de ADC zo goed mogelijk te ondersteunen en beschermen tegen vijanden. Deze held heeft vaardigheden die sterk verschillen van andere helden. Deze zijn vaak ondersteunende vaardigheden, die wel schade toe kunnen brengen, maar dit relatief weinig is.
Jungler:
deze held speelt in de jungle. De jungler zal in de jungle neutrale monsters doden en hiermee levelen en gold ontvangen. De taak van de jungler is de lanes te helpen door middel van ganks. Dat zijn aanvallen vanuit de zijkant van de lanes. De bedoeling is dat de jungler samen met de held op de lane, voor een kill zorgt, waarvan de jungler dan een assist krijgt. Vaak wordt deze rol als een erg complexe rol gezien.