Agenda 2012:

2-4 september: Kermis

2011

Bollen uithalen

Zaterdag 29 oktober vanaf 08.30 worden de bollen weer uit het veld gehaald. Iedereen is welkom! Als je komt, laat het even horen aan Jeroen Wiegerink.

Wagenbouwersfeest en evaluatievergadering

De kermis is weer allang voorbij en de meesten zijn weer nuchter geworden hopen we. De wagen is weer opgeruimd en er is niks meer te merken bij "de beijer" dat daar dit jaar daar een wagen gebouwd is. Er is alleen nog 1 probleem: In de prijzenkast onbreekt de prijs van dit jaar nog!! (de 3e prijs) Deze kunnen we vrijdag ophalen bij Spilman tijdens het jaarlijkse wagenbouwfeest voor alle groepen. Ik nodig hierbij ook iedereen uit as vrijdagavond om 20.30 uur bij Spilman aanwezig te zijn om zo het feestje nog eens dunnetjes over te doen! Kortom kom dus allen en laat zien hoe goed onze groep is!!!

Datum: Vrijdag 16 september
Tijd: 20.30 uur
Locatie: Spilman in Beltrum
Kosten: € 20,- all in

Ps. Wil iedereen ook vast in zijn agenda zetten: 23 september om 20.30 uur evaluatie vergadering bij Dute (nader info volgt)

OAW 3e plaats!

Dit jaar is Oet Alle Windstreken met hun wagen Alle aapjes kijken 3D op een prachtige 3e plaats geeindigd, het beste resultaat in onze geschiedenis.

Bij de publieksprijs kwamen we op de 5e plek terecht, ook een zeer mooi resultaat. Zowel bij de jury, als de publieksprijs kwam Wielderink op de 1e plaats terecht. Onze felicitaties aan hun.
Foto's van alle wagens staan op de site van het bloemencorso

Programma plakweekend en kermis 2011

Donderdag 01-09-2011:
Vanaf 13.00 uur eigen bloemen plukken.
’s Avonds zal er begonnen worden met bloemen plakken en nieten.

Vrijdag 02-09-2011:
08.30 uur – 12.00 uur
13.00 uur – 17.00 uur
18.00 uur – 00.00 uur

Zaterdag 03-09-2011:
07.00 uur ontbijt in de kantine
07.30 uur – 12.00 uur
13.00 uur – 17.00 uur
18.00 uur – einde
(na afloop zullen de t-shirts worden uitgedeeld.)

Vrijdag en zaterdag avond zullen er diverse hapjes en drankjes aanwezig zijn!!!
SVP de pauzetijden aanhouden i.v.m. een goede doorloop!!!

Zondag 04-09-2011:
07.00 uur vertrek richting Beltrum en opbouwen bij de kruising Slieperstraat / Voslaan, t.h.v. de Wanne.
Hierbij hebben we veel personen nodig, omdat er heel veel bijgeplakt moet worden dit jaar.

Maandag 05-09-2011:
11.00 uur Prijsuitreiking in de feesttent (kom op tijd voor goede plaatsen)

Dinsdag 06-09-2011: Kermis

Woensdag 07-09-2011: 10.00 uur Wagen weer afbreken en opruimen bij de “de Beier”.

Kranten plakken, BBQ en shirtjes

Beste Wagenbouwers,

Hierbij weer een mail over de wagen en hoe het er voor staat en hoe het verder gaat.

Op dit moment word er nog steeds keihard aan het laswerk gewerkt om toch de wagen nog op tijd af te krijgen. We lopen nu al ongeveer een week achter op schema door verschillende omstandigheden. Maar dat mag de pret niet drukken en hopende op ieder zijn inzet dat de wagen toch nog op tijd af komt.

Normaal gesproken stond zondag a.s. de jaarlijkse krantenplakdag en de barbecue op het programma. Maar omdat het laswerk nog niet af is hebben we besloten om dat een week later te doen. En wel op zondag 28 augustus 2011, we zullen dan de hele dag kranten gaan plakken en aansluitend is dan de jaarlijkse barbecue. Waarschijnlijk kan in de loop van de volgende week al wel een begin gemaakt worden met het krantenplakken, dus kom gerust langs om te helpen en ook om zo met zijn allen de wagen optijd klaar te krijgen. Hieronder volgt een invul ding voor de bbq of je er bent of niet!!

Voor de rest zijn we ook bezig om dit jaar iedereen weer in een OAW t-shirt te krijgen. Daarom zullen wij graag van iedereen weten of ze een t-shirt willen en in welke maat zodat we deze ook optijd kunnen bestellen!! Ook deze kun je hieronder invullen.

Tot zover deze nieuwsbrief. Graag het onderstaande strookje graag invullen en terug mailen of stuur een sms naar Martijn voor volgende week woensdag 24 augustus. Eind volgende week volgt er nog een informatiebrief over hoe het gaat tijdens het plakweekend. 1 ding is al wel zeker dat we vrijdags overdag al beginnen met nieten etc. dus schrijf deze dag vast in je agenda en plan hem vrij!!

Voor verdere vragen kun je altijd contact opnemen of kom gerust langs tijdens de bouwavonden en zaterdagen!! ( de bouwdagen zijn iedere avond )

Heel veel groeten en tot 1 deze dagen,

Wagenbouwgroep Oet alle Windstreken
Martijn Nijhuis

Bouwen op zaterdag (2)
Aangezien de kermis snel dichterbij komt en de wagen nog lang niet af is, wordt er deze zaterdag (13-8) weer vanaf half 9 's ochtends gebouwd.
Verder wordt er doordeweeks in elk geval elke maandag, woensdag en vrijdag gebouwd, ook dan is alle hulp welkom.

Bouwen op zaterdag (1)
Deze zaterdag (23-7) wordt er vanaf half 9 's ochtends gebouwd. Alle hulp is welkom (en nodig)

Uitnodiging 'Kijkje in de keuken'
Zie de poster

Wagenbouwfeest
Afgelopen zaterdag was ons jaarlijkse wagenbouwfeest. Helaas was de opkomst niet erg hoog, maar de ongeveer 25 aanwezige bouwers hebben er een mooi feest van gemaakt.
Het thema was goed fout en de meesten waren daar goed naar gekleed. Onder andere onze voorzitter kwam als vrouw, een aantal misplaatste stropdassen waren er ook, en sommigen kozen ervoor om dan maar in een shirtje van een andere wagenbouwgroep te komen opdraven, fouter kan het inderdaad echt niet.
Na de koffie en de eerste biertjes werd er in 3 groepen een rondje klootschieten gedaan rond de kantine. Natuurlijk niet in de traditionele vorm, maar met skippyballen. Het rondje duurde ongeveer een uur en werd gewonnen door groep 1, ondanks dat hun skippybal ergens op de oprit van de Beyer sneuvelde tegen een boom.
Daarna werd de maquette gepresenteerd, ondanks dat deze nog niet af was, maar nu weten we in elk geval wat we moeten gaan bouwen de komende maanden.
Hierna werd er nog lang verder gedronken en gepraat, in elk geval tot ver na 3en toen ikzelf de nog 7 overgebleven bouwers achterliet.

1 foto online gezet: hier
Als er nog mensen foto's hebben, mogen ze die naar mij sturen, en zal ik zorgen dat ze in een album online komen!

Wagenbouwfeest uitnodiging

Geachte wagenbouwers en wagenbouwerinnen,

Op 17 Juni is het eindelijk zover. Om 20.30u van deze onbewuste dag wordt in de OAW-kantine gestart met de goed foute feestavond.
De dressingcode is goedfout of goedfout en de kosten bedragen €16,13.

Je kunt je hiervoor opgeven v๓๓r 10 juni via mail of even bellen naar Thijs Bennink

Je mag hierbij ook aangeven wat er graag gedronken wordt.

Met vriendelijke groeten,
de Organisatie,
Ruud N., Rik, Gerjan en Thijs

Bollen potten en meer nieuws

Beste wagenbouwers,

Het is al bijna weer zover, het nieuw seizoen wagenbouwen staat weer voor de deur. Sommigen zijn al enige tijd bezig om het een en ander te regelen voor het nieuwe seizoen, en voor anderen staan ze alweer te trappelen om te mogen beginnen met allerlei werkzaamheden.

Als eerste staat normaal gesproken het bollenpoten op de agenda. Normaal doen we dat traditiegetrouw altijd op koniginnendag. Omdat vorig jaar onze "oogst mislukt" is hebben wij onze knollen moeten vervangen voor nieuwe. Het probleem is dat deze niet eerder binnen komen dan volgende week zaterdag 7 mei 's morgens. Dit jaar zal het dus een week later gebeuren en wel op zaterdag 7 mei om 13.00 uur. Het bollenland zal dit jaar bijna op dezelfde locatie plaats vinden als voorgaande jaren, alleen nu aan andere kant van de weg. Dus graag verwelkomen we jullie dan ook op deze dag om gezamelijk de bollen weer in de grond te poten.

Via de mail heb ik de nieuwe adressenlijst rondgestuurd, zouden jullie deze even na willen kijken of deze correct is. Hebben jullie wijzigingen en / of toevoegingen dan hoor ik die graag. Zo kunnen we samen de adressenlijst compleet en up to date houden. Kijk daarom ook even of alle namen van jou bekenden er op staan en of er iets aan toegevoegd moet worden!!

Voor de rest volgen hieronder nog een aantal andere belangrijke dingen die de afgelopen weken zijn besproken:
7 mei, 13.00 uur: bollen poten
9 mei, 19.00 uur: aanvang eerste bouwavond
eind mei staat de jaarlijkse feestavond gepland, nader info volgt nog
1 juli: jaarlijkse kijkje in de keuken, dit zal dit jaar bij oaw gebeuren ( ook hier krijg nog nader bericht van )

Tot slot...
Wij hebben ook nog steeds de internet pagina ( www.oet-alle-windstreken.tk ) ook hier mag informatie aan geleverd worden vanuit jullie kant. Dit kun je doen aan Stefan von Kann.

Ook hebben wij sinds kort een twitter account genaamd: @OAW_Beltrum

Met vriendelijke groeten,
Martijn Nijhuis

Seizoen 2011 begint morgen, 22 okt, met de 1e ideeenvergadering, om 20u bij Dute. Laat Martijn even weten als je wil komen.