Agenda 2012:

2-4 september: Kermis

Corsowagen 2008

Dit was onze wagen in 2008: Ares.

De kermis is weer voorbij en we wachten op volgend jaar!!
Een kort verslag van de laatste dagen:
Zaterdagnacht waren we om 2.15u klaar waarna we nog even konden napraten. Ook werd de wagenbouwer van het jaar bekend gemaakt, deze eer ging dit jaar naar Wesley Helmers voor al het werk wat hij voor onze wagen doet! Een probleem nog 's avonds, er waren nog geen shirtjes.
De volgende ochtend moest de wagen al vroeg naar Beltrum worden gereden en kon de optocht beginnen. Ondanks de regen was het toch weer een mooi corso. Er waren wel 3 uitvallers: Lintvelde durfde niet te starten, De Blenke viel ergens halverwege stil en de Klunt viel zeer toepasselijk stil voor de Klunt. Op zondag een lekkere Beltrumse band met goeie rock covers.
Op maandag moesten we allemaal weer vroeg op, want de shirtjes waren er!!! Daarna met zijn allen de tent in voor de prijsuitreiking. Eerst de publieksprijs: we werden 4e, een goed resultaat, met als winnaar de Losse Flodders. De jury vond ons wat minder en plaatste ons slechts 6e, een beetje tegenvallend vonden de meesten. Ook hier wonnen de Losse Flodders. Ondanks het resultaat hebben we toch goed gefeest zoals elk jaar. 's Avonds kwam Jannes op bezoek en was er weer een mooi feestje.
Op dinsdag was het traditionele vogelschieten, waar een aantal van ons aan meededen, helaas zonder koning of koningin te worden. 's Avond kwam Old Ni'js langs om de kermis in stijl af te sluiten.
Tot volgend jaar

Het plakweekend staat voor de deur, hierbij het programma voor dit weekend en de kermis.

Donderdag 4 september:
Vanaf 16.00 uur eigen bloemen plukken.
Bloemen plakken en nieten enz.

Vrijdag 5 september, bouwtijden:
09.00 uur – 12.00 uur
13.00 uur – 17.00 uur
18.00 uur – 00.00 uur

Zaterdag 6 september:
07.00 uur (ontbijt in de kantine)
07.30 uur – 12.00 uur
13.00 uur – 17.00 uur
18.00 uur – Einde

Vrijdag en Zaterdag avond zullen er diverse hapjes en drankjes aanwezig zijn !!

Zondag 7 september:
07.00 uur vervoer naar Beltrum en opbouwen bij de kruising Slieperstraat kort bij “de Wanne”

14.30 uur Start Corso

Maandag 8 september:
09.00 uur Start Corso
11.15 uur Prijsuitreiking in de feesttent. (kom op tijd voor goede plaatsen)

Dinsdag 9 septemer:
Kermis !!

Woensdag 10 septemer:
10.00 uur Wagen weer afbreken en opruimen bij “de Beijer”

We hopen op een goede opkomst om zo dit jaar ook weer een pracht wagen neer te zetten.

Onze jaarlijkse bbq is druk bezocht en was een groot succes.
Nu is alle hulp nodig bij het in het papier zetten van de wagen, alle hulp is welkom en eigenlijk ook nodig. Dus wil je een handje helpen en hou je van gezelligheid, kom dan rustig langs. We bouwen elke dag, en beginnen rond 19.00u. Tot snel!

De metalen constructie en het gazen zijn al ver gevorderd, een groot deel van de wagen kan al in het papier en daarna geschilderd worden, alle hulp is hierbij welkom! Hiervoor gaat de wagen dit weekend (15-17 augustus) naar binnen en in de steigers.
Er wordt nu ook alle dagen gebouwd om de wagen af te krijgen.

Maandag 21 april was de eerste bouwavond, een tiental fanatiekelingen heeft de bouwlocatie opgeruimd, de bollen opgehaald, het koffiezetapparaat schoongemaakt en een keer de stoppen laten springen.
Vanaf nu wordt er elke maandag en woensdag gebouwd vanaf 19.00u, alle hulp is welkom! Ook moet er weer geschoffeld worden; wil je hiermee helpen, neem dan wel zelf een schoffel mee.

Het nieuwe wagenbouwseizoen is afgelopen zaterdag officieel geopend met het eigen wagenbouwersfeest. Bij cafe Dute begonnen we met koffie en de presentatie van de maquette van de wagen. Na de oehs en ahs werd er een beetje over de wagen gepraat en werd er begonnen met het feest. Dit jaar hielden we een kroegentocht door Beltrum. Na 2 drankjes bij Dute werd er een korte wandeling gehouden door ons dorp om op het Mariaplein even later opgewacht te worden met een paar dozen Flugel. Na nog een korte wandeling kwamen we bij Spilman waar we 1 drankje lang de sfeer konden bepalen. Tot slot brachten we nog een bezoekje aan de Bunker in dorpshuis de Wanne. Hier hebben we de rest van de avond en nog een deel van de nacht doorgebracht. Daarna nog de terugtocht naar Dute waar hoogstwaarschijnlijk een aantal vaste drinkers nog wel een aantal glaasjes heeft weggewerkt.
Foto's in de Bunker gemaakt staan hier

Met dank aan Martijn, nog meer foto's van het wagenbouwfeest staan hier