Agenda 2012:

2-4 september: Kermis

Corsowagen 2007

Foto's van het bouwen en van het feest na de prijsuitreiking staan hier

Op maandag moest iedereen al weer vroeg op om om 11 uur de opening en de prijsuitreiking mee te maken. Nadat Pim, een van onze jongste helpers, door het publiek als 3e was gekozen bij de jeugd kwam de uitreiking van de prijzen voor de grote wagens. Eerst kwam de publieksprijs. Ondanks dat we met velen zijn wezen stemmen kwam er na de 1e plaats van het vorige jaar dit jaar een 8e plaats. De Klunt verdiende met hun kunstemakers de 1e prijs.
De jury was het niet met het publiek eens en zette de Klunt zelfs op de 11e plaats, alleen de Losse Flodders stonden daar nog achter. Vele wagens kwamen na ons en bij nummer 6 konden we alvast om een ding juichen. Wesley had beloofd dat als we in de top 5 eindigden hij kaal geschoren mocht worden. We eindigden uiteindelijk als 5e. Wielderink won net als afgelopen jaar voor de Vikings en 't Hulzink.
Daarna werd met ons voorop nog lang doorgefeest in de tent. En zoals beloofd ging Wesley kaal, op het podium zelfs. Na Wesley zouden nog meer mensen kaal geschoren worden, waaronder Ruud Nijenhuis. Foto's kunnen worden gevonden op www.kalibermusic.nl.

Op zondag 2 september trok het corso door de Beltrumse straten, voor foto's van alle wagens kun je kijken op www.bloemencorsobeltrum.nl. Daarna begon de kermis en iedereen van ons was van vroeg tot laat te vinden in de tent.

In het laatste weekend werd 2 dagen lang hard gewerkt om de wagen af te krijgen. Met 70 man op het maximum werd er druk geknepen, ingestreken, geplakt en geniet. De wagen was rond half 3 klaar, waarna we welverdiend aan het biertje of wat anders konden. Ook werd bekend gemaakt wie Ronald zou opvolgen als wagenbouwer van het jaar. Dit jaar viel de keus op Gerjan Groot Wassink. Ook werden de shirtjes uitgedeeld en werd tot in de vroege uurtjes nog nagepraat.

Zondag 26 augustus was de feestelijke opening van de vernieuwde kantine. Vanaf 10 uur 's ochtends werkten een kleine 40 man aan de wagen om de laatste stukjes in te gazen en de eerste laag kranten op te plakken. Andere delen konden al geverfd worden en iedereen kon hiermee een idee krijgen hoe de wagen uiteindelijk moet worden.
Om 4 uur was toen de officiele opening van de kantine waarbij, zoals het hoort, de voorzitter een lintje moest doorknippen waarna iedereen een kijkje kon nemen. De kantine wordt gesierd door een mooie wandtekening gemaakt door Marco Klein Nijenhuis.
Na de opening was er een grootse barbeque. In het zonnetje genoot iedereen van het heerlijke vlees en een verkoelend drankje. Tot laat in de avond werd er daarna nog in de kantine gezellig doorgefeest.

19 mei was het jaarlijkse wagenbouwfeest. Bij Dute werden we rond 8 uur verwelkomd met een glaasje ranja en een negerzoen, dit onder het motto: Kinderfeestje! Later gingen we nog traditionele kinderspelletjes doen als kleurplaten inkleuren en spijkerpoepen en ook een echte stoelendans kon niet ontbreken.
Hierna kon er nog lang gezellig gepraat worden over het afgelopen en het aankomende bouwjaar.
Deze avond werd ook de nieuwe maquette gepresenteerd. Wesley zijn Babyboom maquette werd uitgebreid bekeken door iedereen en geprezen.

15 januari is de eerste vergadering van het jaar 2007 geweest. Die avond zijn er verschillende punten aan bod gekomen. Zoals bollen ( Plukken, Welke Kleuren, Poten enz), enn financieel verslag van gerjan, evaluatie over afgelopen jaar en naatuurlijk het onwerp van dit jaar. Wesley had een aantal ideen op papier gezet, maar er is besloten om voor een idee uit de groep te gaan. Wesley zal dit idee verder uitwerken met de ondersteuning van thijs bij complicaties en vragen. We Hopen Weer een Prachtig bouwseizoen tegemoet te gaan en we hopen onze prestaties van vorig jaar wederom te kunnen behalen.