Agenda 2012:

2-4 september: Kermis

2006

Nieuwe lading foto's online van de laatste plakavond en een aantal van het afbreken van de wagen, met dank aan Bram Pape en Ellen Nijenhuis, zie hier

Plakweekend, corso en kermis!:
1 en 2 september was het plakweekend. Vrijdagochtend zaten de eersten al om 8 uur aan de koffie en daarna kon er begonnen worden met het kontjes kniepen. De eerste bloem ging echter niet voor 2 uur op de wagen, maar daarna ging het toch wel steeds vlotter. 's Avond zaten we toch met wel 70 man te werken. Om middernacht zijn we toen maar gestopt en na een biertje of wat meer ging iedereen wel een keer naar huis.
Zaterdagochtend om 7 uur stonden de eersten alweer klaar om verder te bouwen. Toen al waren er een kleine 20 man. Later op de dag zijn ongeveer weer 70 man aan het werk geweest. Ook al leek de wagen op te schieten, toch was de wagen om half 3 pas helemaal af. Na de verkoop van onze mooie roze shirtjes werd daarna de nieuwe wagenbouwer van het jaar gekozen. De beker bleef in de familie en ging deze keer naar Ronald Harkink, onze regelnicht.
Zondagochtend moest de wagen opgebouwd worden en om half 3 moest de wagen het traditionele rondje door Beltrum maken voor de ogen van duizenden mensen. We kregen veel positieve woorden te horen op onze wagen en konden alleen maar hopen dat de jury het ermee eens zou zijn.
De rest van de zondag was het lekker feesten in de tent tot in de vroege uurtjes.
Maandagochtend om 10 uur zaten de eersten alweer in de tent voor de prijsuitreiking. 12,11,10,9,8,7,6 gingen allemaal voorbij en nog waren we niet genoemd. Uiteindelijk waren we goed te spreken over onze 5e plaats, de beste klassering ooit voor ons. Dit kon natuurlijk niet zonder groot feest voorbij gaan, en de rest van de dag hebben we ons dat ook flink laten gaan.
De volledige uitslag is als volgt:
1 Wielderink Vuurspuwers
2 Lintvelde Samurai
3 Losse Flodders Nootstop
4 De Toekomst Het verborgen volk
5 Oet Alle Windstreken Macht der tijd
6 De Slinge Te VET
7 Blenke Safari
8 Die Zweinerei Pirates of the Caribbean
9 De Klunt Kracht-en-spel
10 't Hulzink In de wolken
11 Dorpsstraat Drakenvoer
12 De Vikings Ver gaan

Het publiek wist het dit jaar weer eens beter dan de jury. Het publiek gaf ons wel de eerste prijs. Een toch wel heel mooie beloning voor ons harde werken!
De foto's van het plakweekenden het corso zijn hier te vinden. De foto's die in de tent gemaakt zijn staan hier
Ook staan er wat foto's op http://www.kalibermusic.nl/Kaliber%20fotogallery/beltrum/index.htm en op http://www.orkestmellow.nl/

Wagenbouwfeest:
Het wagenbouwfeest was dit jaar weer een groot succes. Iedereen werd verwacht bij cafe Dute en werd ontvangen met een kopje koffie en cake. Voordat de avond 'echt' begon werd eerst de maquette voor dit jaar gepresenteerd. Deze werd met luid applaus ontvangen.
Om te bepalen wie het volgende jaar moet organiseren werd er een gezellig potje bingo gespeeld. De winnaars mogen volgend jaar proberen dit feest te overtreffen.
Aan het begin was de groep opgedeeld in kleinere groepjes die samen pictionary gingen spelen. Een kleine greep uit de dingen die we moesten tekenen waren: Mannenkoor, Penisring, Vaseline en Tom Eggink. Iedereen vermaakte zich prima tijdens het tekenen en raden.
Daarna konden we nog een paar uur rustig zitten en drinken en met elkaar praten, totdat het feest officieel voorbij was. Daarna is een deel nog achtergebleven in Dute om het feest onofficieel nog voort te zetten.

19 januari:
18 januari jongsleden is de 2e ontwerpvergadering gehouden. Na wat kleine aanpassingen op het idee door de ideeŽngroep heeft Wesley (Ontwerper) ingestemt met het beoogde idee. het zal nu meer gestroomlijnd worden en volgens vloeiende lijnen de uitdrukking naar voren toe geven. Dit alles in compositie volgens de 1e tekening. Het idee is klaar!!! en het ontwerp wordt momenteel uitgevoerd. Naar verwachting zal deze ongeveer eind april af zijn!

Ook zijn de doelstellingen voor dit jaar opgesteld:
De lol komt eerst, de prestaties volgen vanzelf!!

14 januari:
13 januari hebben we de ideeŽnvergadering gehouden. Er is die avond een idee geaccepteerd en deze zal door enkelen van ons verder worden uitgewerkt.
Andere onerwerpen die ter sprake kwamen waren de bloembollen en het klaarmaken van de bouwruimte bij de familie Nijenhuis.