- Epe A1 zet grote stap in richting van platte wagen –

Als we daadwerkelijk straks op de platte wagen staan zal de dag van vandaag zeker als 1 van de belangrijkste dagen van het seizoen de boeken in gaan.
We moesten aantreden tegen Vvop, een ploeg waar we thuis simpel van wonnen..
Maar de ploeg uit Voorthuizen bleek vooral in eigen huis na de winterstop vooral een moeilijk te nemen vesting dus we wisten dat we er vandaag aanmoesten en ook nog op ku(ns)tgras.
We begonnen de wedstrijd slap want we moesten ons duidelijk eerst aanpassen aan het veld waar de tegenstander hier al duidelijk ervaring mee had.
We leden veel balverlies en na 10 minuten lag de bal er dan ook bij ons in; door slap verdedigend werk kon een voorzet worden binnengewerkt: 1-0.
We zouden dit vooral door arbeit moeten kunnen rechttrekken en na de goal begonnen we dan ook met werken.
Het voetbal werd steeds beter en de bal ging ook steeds beter rond.
Schoten van Daniel en Kevin werden nog gekeerd maar met een half uur op de klok was het wel raak: Henk haalde van een meter of 25 verwoestend uit en plaatste de bal in de linkerkruising: 1-1 en deurgoan.
Daarna gingen we ook daadwerkelijk door en werd het met 40 minuten op de klok 1-2;
Tim gooide Jasper aan die wegdraaide bij zijn tegenstander en hard in de lange hoek raak schoot…
Na de goal moesten we door maar werden we zwakker.
Er werd te lichtzinnig verdedigd en het was maar goed dat de scheids op z’n fluit floot voor het rustsignaal.
In de rust werd ons duidelijk gemaakt dat we scherp moesten blijven en niet moesten verslappen.
Ook hoorden we dat Unicum gelijk had gespeeld met 2-2 en we dus boven hun zouden kunnen komen, winnen was dus de enige optie.
We begonnen de tweede helft redelijk en probeerden het voetbal terug te krijgen.
Vvop kon niet bij onze goal komen en wij konden aan het begin ook niet al te veel kansen creëren.
Met een kwartier gespeeld in de 2e helft kreeg Kevin de bal en gaf een steekpass op Hessel, Hessel werd gevloerd en een penalty werd terecht gegeven, ook kreeg een speler van Vvop nog de rode prent.
Kevin benutte deze penalty zelf en de 1-3 was het gevolg.
Ondertussen werd er gewisseld: Ben kwam voor Mechiel, Amed voor Daniel, en Mi(t)chel voor Ricardo.
Vvop was net als een mak schaap en was klaar voor de slachtbank.
Met nog een kwartier op de klok kwam een mooie aanval via Hessel, Jasper en Tim via de laatste bij Amed terecht, die keek, keek nog een keer en schoot toen mooi raak in de lange hoek: 1-4.
We gingen naar deze goal opzoek naar nog een treffer en die kwam er; Een voorzet van rechts werd door Kevin simpel binnengewerkt: 1-5, kat in ‘t bakkie.
Door slordig verdedigen en een handsbal van hun kant werd de 2-5 in de slot minuten nog door Vvop binnengewerkt maar, dit mocht de pret niet meer drukken.
We hebben vandaag erg goede stappen gezet in de richting van het kampioenschap.
We staan nu een punt voor op Unicum met een wedstrijd minder.
Het hangt nu echt van onszelf af of we kampioen worden of niet.
De weg is vrijgemaakt voor ons door de vrienden uit Elburg, we moeten nu onze wedstrijden nog winnen tot de voorlaatste wedstrijd tegen Nunspeet.
Enig minpuntje vandaag was de gele kaart van Rico, waardoor hij het treffen met Groen Wit volgende week mist…
Kom ons volgende week tegen Groen Wit dus steunen en help ons die plattewagen op..
Aanvang: 14:30