11-04-2009

Vsco’61 A1 – S.V. Epe A1

- Aardige wedstrijd op mollenveld -

Vandaag moesten we inhalen tegen Vsco’61, een tegenstander waar we allang mee bekend zijn maar altijd een lastig te kloppen ploeg was.
Met de nadruk op was, want dit seizoen staan de heren uit Oosterwolde roemloos onderaan te bungelen en vragen ze bij een 0-5 achterstand een winnende goal situatie aan.
Het was een zonovergoten zaterdag, zo een uit de tijd van zandstormen en watertekorten.
We wisten wat we moesten doen en omdat Hessel nog niet mee deed zat Sven weer bij de selectie.
Het veld was een ramp, een bordje met betreden op eigen risico had niet misstaan maar, ook daar had de tegenstander last van.
We begonnen de wedstrijd matig maar, omdat Vsco ook weinig in te brengen had bleef het 20 minuten gelijk op gaan.
Er waren wel wat kansen over en weer maar het was wel duidelijk dat wij hier het spel moesten gaan maken.
Toen men het veld onder controle kreeg verstuurde Henk een pass op Amed, die hem aannam en knap in de lange hoek raakschoot: 0-1.
De beer was los en dat bleek, 5 minuten later was het Sven die na goed voorbereidend werk van Kevin het laatste tikje gaf: 0-2.
Weer 5 minuten later was het alweer raak, Koldie ronde een mooie actie zonder al te veel weerstand in de korte hoek af: 0-3.
De scheids was een leidsman die soms rare beslissingen nam, en veel moest dreigen met de kleur van een prent om het spel in bedwang te houden, we waren gewaarschuwd.
Net voor rust troffen we de lat nog een keer en goede aanvallen strandden vaak in schoonheid.
Op naar een bakkie thee, waar ijsthee niet had misstaan.
In de rust werd ons gezegd gewoon door te blijven voetballen en de score uit te breiden maar niet teveel te gaan mekkeren naar de scheids toe.
Veel jongens hadden het warm, maar de motor van de tegenstander stond echt op oververhit...
Na rust werd het voetbal nooit meer zo goed als voor rust maar de drang was er ook een stuk minder.
Mitchel kwam voor Amed, Mechiel voor Ricardo en Glennan voor Daniel, want risico’s werden vermeden.
Met een kwartiertje gespeeld werd een terugspeelbal door een befaamd polletje tot goal gedegradeerd door Vsco, het eigen mollenveld werd ze fataal: 0-4.
Vanaf dit moment kwamen er niet echt hele grote kansen meer al waren er een paar 1 op 1 situaties die slecht werden uitgespeeld.
Met nog 20 minuten te gaan moesten we met 10 man verder omdat Bram geblesseerd uitviel en de wisselmogelijkheden op waren.
Voor het gevoel stonden we met nog een paar man meer op het veld want, de tegenstand was erg minimaal, een bal op de lat uit een vrije trap was het hoogtepunt van Vsco uit de wedstrijd.
10 minuten voor het eind bepaalde Sven met een schuiver met links de eindstand op 0-5.
De scheids floot af en waar men vooraf misschien meer had verwacht van Vsco bleek dit nergens voor nodig.
Op dit veld konden we vandaag onze voetbalkwaliteiten niet optimaal benutten maar de punten zijn er weer en we zijn hierdoor uitgelopen met 4 punten van Unicum dat vrij was.
Volgende week bij Owios uit is er kans dat we de platte wagen al op kunnen indien Unicum verliest!
De vaste supporters/ouders zijn dan natuurlijk uitgenodigd op dit feest net als een aantal andere personen.
Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen en volgende week eerst zelf de punten in de zak steken om daarna af te wachten.
Er staat ons iets heel moois te wachten als dit zo door gaat en dit moeten we beseffen.
Maar zoals heel het seizoen is de steun van het publiek ook een belangrijke factor.
Komt volgende week dan ook in grote getalen naar Oldebroek toe om ons te ondersteunen.