De 7de van Maart alweer, wat gaat het toch hard…. Voor je het weet is het spelen op zaterdag alweer afgelopen en sta je bij de zondag ingepland.
Met nog ongeveer 2 maanden te gaan in de competitie is het zaak voor ons om deze lijn door te trekken en dan staat er iets zeer moois te wachten.
Mooi begon zaterdag de 7de ook voor ons want, het weer speelde vanaf het begin al mee.
Wij deden de warming-up onder gezellige café muziek met hier en daar wat Oosterse (Russische) accenten van O-zone (Klik hier: dragostea tin dei).
De warming up was goed en de focus was vanaf het begin weer goed, het speelveld daarentegen niet maar hier had de tegenstander ook last van.
De drang naar voren was er vanaf het begin maar de tegenstander kwam nog niet echt in de problemen.
Wij stonden even onder druk en dit resulteerde in een bal op de lat bij ons, verdere schade bleef uit.
Na wat mislukte schoten op de goal door befaamde polletjes werd ook de kracht van Hoevelaken minder en leken we met een brilstand de kleedkamer in te gaan,  maar niets was minder waar; Uit een corner schoot Jasper de afvallende bal op de goal, de keeper verwerkte de bal niet goed en Daniel a.k.a. Luis Suarez lepelde de bal in het netje:0-1. Groots was het niet maar de voorsprong was er.
In de rust werden we er even attent op gemaakt dat het er niet uitzag, en dat we beter voetbal moesten laten zien om zo de score uit te breiden.
We begonnen de 2e helft met frisse koppies en er waren 2 wissels: Mechiel kwam voor Wim (liesklachten) en Bram kwam voor Amed.
Na 10 minuten in de tweede helft en een paar speldenprikjes kwam de verlossende 2e goal dan toch: Jasper pikte de afvallende bal op en schoof de bal langs de keeper.
Hoevelaken oogde aangeslagen en liet ons hierna eigenlijk vrijuit voetballen.
De derde goal liet niet lang op zich wachten; Bram zette een een-tweetje op met Jasper en rondde deze uiterst beheerst af, een echte spitsengoal.
Daarna kwam er een kansenregen waarbij veel goals hadden kunnen scoren maar het mocht nog niet baten.
Met nog een kwartier te gaan besloot Daniel Suarez de bal na een mooie aanval langs de keeper in de lange hoek te schuiven: 0-4.
Kevin kreeg op het eind zijn goaltje ook nog na voorbereidend werk vanaf links door Daniel en bepaalde hiermee de eindstand op 0-5.
Achteraf een moeizame 1ste helft wat we in de 2e helft weer recht hebben getrokken.
Met het Russisch geweld bij de tegenstander achterin zijn we goed omgegaan en we hebben vandaag gewoon gedaan wat we moesten doen: winnen.
De concurrent Unicum heeft ook met 0-1 gewonnen waardoor het gat blijft bestaan.
In de toekomst zullen we misschien een wedstrijd al eerder moeten beslissen maar uiteindelijk denk ik dat we een aardige pot hebben gespeeld met de eerste helft als leermoment en tweede helft als aanknooppunt.
Volgende week komen de vissers uit Elburg alweer op bezoek en zullen we moeten proberen niet in hun weerhaak te bijten.
Het wordt zeker geen makkie maar we zullen ook deze wedstrijd moeten winnen om mee te blijven doen.
Volgende week dus thuis op de Wachtelenberg om 14:30.
Neem je vader, moeder, zusje, broertje, neefje, opa, oma,konijn & cavia mee om ons naar de winst te helpen.