Jaja, 27 september 2008, de eerste in een serie van 2 derby’s dit seizoen,Heerde uit en thuis wel te verstaan.
Deze ploeg stond niet bepaald bovenaan de ranglijst, en had nog maar 1 punt.
Maarja, dit zijn altijd rare potjes dus wisten we dat we een moeilijk middagje zouden gaan krijgen met (wellicht) de nodige fysieke duels.
Aangezien wij van de zomer flink in het krachthonk hebben vertoefd hoefden we hier dus niet zo bang voor te zijn.
Het zonnetje scheen en het was naar mijn inziens iets te warm, maarja dat mocht de pret niet drukken.
We begonnen de wedstrijd met vooruit te voetballen, wat uit een paar voorzetten vanaf links gevaar opleverden maar hier kon geen goal uit voortkomen.
Hoe langer de eerste helft duurde hoe lastiger we het kregen, Heerde begon zich in te graven en omdat wij veel te statisch waren konden wij de muur niet slechten.
Het bleef slechts bij een paar afstandsschoten, maar Heerde kon ook niet gevaarlijk worden.
We hadden wellicht nog een penalty mogen krijgen uit een paar hands ballen in de 16 maar de scheids wou hier niet aan.
Na een ietwat tegenvallende 1ste helft op zoek naar een stevige bak thee dan maar.
Er werd ons verteld meer te bewegen en dat zij nu ook wel moe zouden worden dus, dat er meer kansen zouden komen.
Amed kwam voor Mi(t)chel
We begonnen de tweede helft ietwat slapjes vond ik en mochten niet klagen dat we geen penalty tegen kregen, een vrije trap even later werd gestopt door Dave.
Na 10 minuten zo door te hebben gekwakkeld werd het tijd voor wat veranderingen, Lars kwam erin voor Hessel en Jasper ging naar de spits.
1 minuut na de wissel was het raak, Jasper legde de bal uit een ingooi klaar voor Daniel die heb in de lange hoek schoot en de bevrijdende 0-1 aantekende.
Daarna was de beer los en gingen we door; een minuut na de goal was het alweer raak, Amed legde de bal terug op Jasper die hem in het netje deponeerde: 0-2.
We moesten waken voor de tegengoal, en dus vooruit blijven voetballen.
Mechiel kwam intussen voor Bram.
Amed besloot er met nog 20 minuten op de klok met een afstandsschot 0-3 van te maken, waarna Kevin er na een solo 0-4 van maakte.
Kety kwam ook nog voor Daniel.
We kregen nog veel meer kansen uit voorzetten vanaf de zijkant, maar verschillende spelers kregen de bal niet in de goal.
5 minuten voor tijd tekende Amed nog voor de laatste goal met een intikkertje.
De scheids floot niet veel later voor het laatste fluitsignaal.
Weer een wedstrijd dik gewonnen, al had het met iets meer scherpte en effectiviteit wel 10-0 kunnen worden.
Maar, we moeten ook reëel zijn, de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven, en we hebben ook veel aan de verdediging te danken dat zij de 0 hebben gehouden.
Met een doelsaldo van +16 uit 4 wedstrijden en een eerste plaats zijn we de goede weg ingeslagen lijkt mij, met als eerste doel een periode titel.
We zijn ons er ook van bewust dat we bijna alleen nog maar degradatiekandidaten hebben gehad, en dat het echte werk er ook aan zit te komen.
Volgende week wacht Hoevelaken die vandaag van onze concurrent owios met 4-3 heeft gewonnen.
Een nieuwe dag met nieuwe kansen voor ons dus.
Kom volgende week kijken op de Wachtelenberg, waar we uw support weer hard nodig zullen hebben.
Aanvang: Half 3.