S.V. Epe A1 – V.v.o.p. A1

Nonchalant maar solide Epe brengt toch genoeg tegen ploeg uit Voorthuizen

Nadat we vorige week slecht voetbalden maar wel wonnen wilden we het deze week allebei.
Ook kon er nog een periode gescoord worden, maar dan moest Unicum wel punten laten liggen.
Heel de selectie leek eindelijk compleet maar niets was minder waar, Bram moest vlak voor de wedstrijd afhaken met een ingescheurde nagel.
Tim kwam i.p.v. Bram.
We moesten deze wedstrijd gewoon winnen, en dat leek al heel snel goed van start te gaan.
Heso kreeg de bal recht voor de goal maar mistte de kracht om de bal af te maken.
We gingen door en v.v.o.p. kreeg geen poot aan de grond, het positiespel was aardig, op sommige momenten zelfs goed.
Na 15 minuten was het dan wel raak, Kevin gaf de bal goed voor en Amed kon de bal er in de scrimmage in krijgen:1-0.
We waren er nog lang niet en gingen door waar we waren gebleven.
Daniel kreeg een kans net als Hessel en Amed, het beslissende tikje ontbrak steeds.
Het aardige positiespel bleef, en de kansen zouden vanzelf komen.
Na een half uur goed voetbal kwam dan ook de 2-0; Via een perfecte aanval via Henk, Jasper, Kevin kwam de bal bij Daniel terecht die z’n man voorbij ging en de bal in de lange hoek hard inschoot, het beloofde een mooie middag te gaan worden.
Na onze goal dacht menigeen dat we er al waren en nadat Dave al een keer met de schrik vrij kwam, was het 10 minuten voor rust wel raak voor Vvop.
De bal stuiterde hoog op over Dave, en belandde uiteindelijk in de goal.
Een inschattingsfout van Dave, al susten we met z’n elven langzaam in slaap.
Na de goal werd het nog niet echt scherp en wij kwamen er niet meer uit.
Maar goed dat de scheids zin had in thee, en wij de boel weer op scherp konden gaan zetten.
In de rust werd ons medegedeeld dat we de wedstrijd zo echt niet gingen winnen en dat we minder nonchalant moesten zijn.
We moesten net zo beginnen als we in de eerste helft waren begonnen en dan zou het wel goed komen.
De tweede helft begonnen we nog niet echt overtuigend maar Vvop kon er ook weinig tegenover stellen.
Tis mij een raadsel hoe deze ploeg er voor de wedstrijd 17 doelpunten in konden hebben liggen, en na de wedstrijd 18, want zo denderend vond ik hun aanval niet, misschien kwam het wel door de tegenstanders of gewoon door onszelf.
Glennan en Mi(t)chel kwamen ondertussen voor Amed en Heso, die hard gewerkt hadden…
Na een stief kwartiertje in de tweede helft tekende Goaldie dan toch voor de bevrijdende 3-1;
De kans leek voorbij maar de keeper van Vvop besloot er nog een Grandelletje in te gooien, waarvan Goaldie dankbaar gebruik maakte.
We moesten deze wedstrijd nu de kansen kwamen voor altijd in het slot gooien en gelukkig lieten we dit niet na, Lars gaf de bal aan Glennan, die Goaldie bediende wie daarna alweer voor zijn derde van de middag tekende en meteen de 4-1.
De zege was met nog 20 minuten zo goed als binnen, en de druk van het moeten was er ook niet meer, toch kwamen er nog een paar kansen vlak voor het eind.
De wedstrijd leek op een 4-1 af te stevenen maar Kevin besliste anders; met een bekeken balletje verschalkte hij de keeper van V.v.o.p. en daarmee zette hij de eindstand op 5-1.
Het wachten was nu op de uitslag uit Lelystad.
Deze bleek 5-0 voor Unicum te zijn geworden zodat we weten dat we volgende week gewoon zelf moeten winnen van Groen Wit, om die periode eindelijk binnen te slepen.
De mensen van de Wok belden alweer waarom het zo lang duurde.
Hoe dan ook, we moeten realistisch zijn, en gelukkig viel vandaag de 2-2 niet anders had het een hele rare wedstrijd kunnen gaan worden.
We moeten niet te nonchalant worden, al zijn de uitslagen tot nu toe groots.
Nu komen de weken van de waarheid eraan met Groen Wit (u) Owios (t) Nunspeet(t) en Unicum (u).
We moeten laten zien waar we staan, en de kampioen in ons laten opstaan.