15-11-08

S.V. Epe A1 – vv Nunspeet A1

- Een slap begin is half werk -

Op een herfstachtige zaterdagmiddag als de bladeren inmiddels alweer van de bomen aan het dwarrelen waren moest Epe A1 alweer haar 10e wedstrijd van het seizoen voetballen…
We moesten tegen vv Nunspeet aantreden, een ploeg waar we in de voorbereiding met 4-1 van hadden verloren (kleine notitie is wel dat we er toen een stuk of 8 misten), we hadden dus wat recht te zetten.
We begonnen de wedstrijd om half 3 en ik dacht dat we wel scherp zouden beginnen maar niets bleek minder waar.
Vanaf minuut 1 was het Nunspeet dat de toon zette door fel te spelen en de meeste duels te winnen.
Bij ons liepen de irritaties soms aardig hoog op en we kwamen dan ook niet in ons eigen spel.
We verloren veel duels en als we de bal voorin hadden verloren we hem daar ook.
Nunspeet ging daarna door, maar met 15 minuten op de klok viel het mij ook nog tegen wat zei hadden gecreëerd.
Het was ons eigen spel te wijten dat we niet vooruit kwamen doordat we simpelweg achteruit bleven lopen en na 25 minuten kwam hier ook de eerste goal van Nunspeet uit; Dave schatte een voorzet van hun volledig verkeerd in en de bal belandde zomaar bij ons in de goal: 0-1.
Voor de eerste keer de achterstand dit seizoen, eens kijken hoe we hier mee om zouden gaan.
Het klinkt raar maar het bleek achteraf maar goed te zijn geweest dat we op achterstand kwamen want, toen ging de knop om.
Beetje bij beetje werden de duels gewonnen, en daar kwam na 35 minuten voetballen ook een goal van ons uit: Via een mooie combinatie op links via Lars, Jasper en Amed opende de laatste de bal op Daniels.
Iedereen zag dat Daniel hem ala Van Basten wou nemen en iedereen zei ook dat die dat niet moest doen maar Daniels besloot anders; Hij schoot de bal prachtig in de rechterkruising: 1-1.
Na nog 10 minuten aanrommelen gingen we de rust in met een bak Pickwick in de rechterhand.
Hier werd ons verteld waar het op stond en dat was ook terecht, we waren veel te slap begonnen en moesten vol inzet en passie de 2e helft ingaan, dan zouden we de wedstrijd kunnen winnen.
Hessel kwam intussen voor Mi(t)chell die veel arbeid had verricht.
We begonnen de 2e helft zoals gezegd dan ook scherp als een mes, en lieten Nunspeet zien wie tot nu toe de terechte nr. 1 was.
10 minuten na rust kwamen we al op voorsprong, Jasper gooide Amed aan via een ingooi die, naar binnen draaide en de bal met een zwiebertie in de korte hoek schoot: 2-1.
De opluchting was groot maar we wisten dat we er nog niet waren en door moesten gaan.
De goed spelende Bram, stuurde vlak daarna, na de bal te hebben veroverd, Daniels weg, zoiets kun je aan Goaldie wel overlaten en hij schoof de bal dan ook onder de keeper door:
3-1.
Hessel, let kort daarna van zich horen door de bal vanaf 5 meter op de keeper te schieten maar liet Nunspeet weten dat ook hij aanwezig was.
Na een goede redding van Dave op een kans van Nunspeet was het weer tijd voor ons, we vielen aan en Hessel kon zo alleen doorlopen op de keeper van Nunspeet en hij scoorde ook eindelijk: 1-4!
Met nog een kwartiertje op de klok kwam Yasar voor de leeg gespeelde Daniel.
We wisten dat deze wedstrijd binnen was maar maakten toch nog een paar domme overtredingen wat eigenlijk niet hoefde maarja…
Hessel had er kort voor tijd nog wel zin in en bracht de stand uit een goede pass van Kevin op 5-1.
Hij mistte daarna nog een kopkansje maar het zei hem vergeven.
Kort voor tijd dacht Yasar nog alleen op de keeper af te lopen maar de scheids dacht hier duidelijk anders over, hij floot op zijn fluit en stopte deze rare, merkwaardige wedstrijd zodoende.
Onze concurrent Unicum heeft ook met 1-3 bij Owios gewonnen en dus moeten wij zelf het verschil maken over 2 weken in Lelystad.
Duidelijk is wel dat wij er nog lang niet zijn, en geen iedere wedstrijd een makkie is als je zoals vandaag begint.
Sterker, als je zoals vandaag begint over 2 weken begint, kon je zo maar is na een half uur spelen met een nulletje of 2, 3 achter staan, gezien de cijfers van Unicum.
Maarja, ik ben ervan overtuigd dat iedereen dan weer zo scherp is als een mes en dat we er dan weer als 1 blok beton zullen staan.
Volgende week nog een oefenpotje in Zeewolde en dan over 2 weken DE wedstrijd van dit seizoen Unicum A1 – Epe A1 in Lelystad.
Ik weet dat het ver is maar probeer ons daar te komen steunen om zo een grote stap naar het binnenhalen van de titel te kunnen doen.
Komt dat dus zien over 2 weken op sportpark Schouw, 14:30.