Een echte kampioen wint ook zijn slechte wedstrijden..

Zaterdag 18 oktober, aanvangstijd 13:00, tegenstander wederom Hoevelaken A1.
Het zou de 2e keer dit seizoen worden dat men naar Epe afreisde, de eerste keer was dankzij de KNVB zonder reden.
Toch kreeg men een punt in mindering waardoor men nu met een schrale 2 punten staat.
Toch moest dat voor ons weinig uitmaken, wij moesten iedere wedstrijd als dezelfde benaderen en er elke wedstrijd scherp in gaan.
We wisten dat we vandaag moesten winnen om het gat weer te slaan met Unicum, en volgende week misschien de periode al te kunnen pakken.
We begonnen om 13:00 door een afscheidswedstrijd van Michel Habets, die om 17:00 begon.
Na het eerste fluitsignaal begonnen we niet echt sterk, de concentratie was niet 100% en veel ballen werden een meter van de man af gespeeld.
Er waren dan ook weinig kansen aan te tekenen in de eerste 20 minuten.
Daarna viel de 1-0 al snel, na een een-twee tussen Jasper en Kevin, kon de laatste de bal om de keeper heen krijgen, en zo voor de openingstreffer tekenen.
Het eerste echte moment uit de wedstrijd en dus direct raak.
We moesten doorgaan maar het werd slordiger, we gaven veel ballen weg, en zelfs achterin maakte men het zich soms onnodig moeilijk, en werd Dave een paar keer onnodig op de proef gesteld.
De laatste hield z’n doel echter goed schoon.
De eerste helft waren er voor de rest nog kansen voor Jasper, en Tim die na een combinatie 1 op 1 met de keeper stond maar ja, verdedigers zijn geen spitsen en andersom ook niet dus deze kans draaide uit op niets.
Uit een cornerbal vlak voor rust werd de bal door Rico nog op de lat geknikt maar dit was wel het laatste wapenfeitje.
Op naar een stevige bak Pickwick zeg maar.
In de rust werd ons verteld geduld te hebben en vooral scherp te blijven, dan zouden we de wedstrijd makkelijk kunnen winnen.
Heso kwam voor Mi(t)chel
We begonnen de 2e helft beter dan de 1ste en dit resulteerde meteen in een paar kansen voor onder andere Kevin, Jasper en Bram.
Maar de laatste pass ontbrak nog steeds, er zat steeds een Hoevelakens been tussen.
Maar wij moesten niet, zij moesten maar vonden het volgens mij wel goed, de tweede helft heeft men geen kans gehad, terwijl wij niet optimaal scherp waren.
De bevrijdende 2e treffer kwam na 25 minuten in de tweede helft; Na een mooie aanval via Hessel, Bram stuurde Jasper Kevin weg, deze gaf de bal voor en Lars kon em er via een carambole in krijgen: 2-0.
Hierna kwam Glennan er nog in voor Amed, en die deed het niet onverdienstelijk.
Met nog een kopkans voor Rico leek de wedstrijd op 2-0 af te stevenen.
Toch kwam er nog een goal; de keeper leverde de bal zo in de voeten van Jasper in die de bal voorgaf op Glennan, deze schoot de bal uit een niet te missen kans binnen: 3-0.
Vlak hierna floot de keurig fluitende scheids af en hadden we de punten in de pocket en niet veel meer dan dat.
We hadden geluk dat de tegenstander vandaag niet genoeg kwaliteit had, maar als we zo starten in de wedstrijden waar het er om gaat laten we nog punten liggen.
Enig pluspunt is misschien dat we ons de kop niet gek lieten maken, en wederom de kaarten op zak zijn gebleven.
We moeten waken voor onderschatting nu alles nog gewonnen hebben, en volgende week thuis tegen vvop de periode pakken.
Als we die wedstrijd winnen, zijn we denk ik erg goed op weg, want de concurrenten owios en unicum hebben volgende week ook geen simpel programma.
Maarja, we moeten het eerst zelf doen, dus kom volgende week maar ff langs op de Wachtelenberg om ons de supporten.
Aanvangstijd dan wel 14:30.