04-04-2009

S.V. Epe A1 – Groen Wit A1

“Een echte kampioen wint ook zijn slechte wedstrijden”

04 April, de competitie loopt zo langzaam tegen zijn eind aan en Epe A1 moet thuis aantreden tegen Groen Wit, een lastige tegenstander die het fysieke duel niet schuwt wat later ook in deze wedstrijd zou blijken.
Wegens blessures en een schorsing was Sven van de B1 erbij en stond ook meteen in de basis.
Wij begonnen direct voortvarend vanaf de aftrap en gingen direct vooruit, Kevin zijn inzet werd echter nog gekeerd.
Na 15 minuut aardig voetballen zakte ons spel af tot een bedenkelijk niveau waardoor, Groen Wit zich ook in de wedstrijd voelde groeien.
Kansen kwamen er nauwelijks omdat, ons bal tempo veel te laag lag en groen wit het goed kon bijbenen.
De tegenstander in Apeldoorn werd gevaarlijker en de tegengoal hing dan ook in de lucht.
Na een slechte breedtepass in de 30ste minuut kon een speler van Groen Wit de bal oppakken en stuurde een ander diep, die gevloerd werd, resultaat: penalty en goal Groen Wit, 0-1.
Wij raakten nog niet in paniek omdat, we wisten dat we het gat moesten kunnen dichten met een hoger baltempo.
Met 10 minuten voor de thee ging het tempo omhoog… Jasper kopte in eerste instantie nog net over, maar de kans daarna was wel raak; Sven werd aangespeeld en wist de bal langs de keeper in de goal te schuiven: 1-1.
Niet lang daarna vond de scheids het welletjes en konden wij naar ons niet-verdiende bakkie Pickwick…
In de kleedkamer werd ons duidelijk gemaakt dat het tempo omhoog moest om het de tegenstander moeilijk te maken en dus moest het weer op de 2de helft aankomen.
We begonnen de tweede helft nog niet met fantastisch voetbal maar de drang naar voren was er wel en de strijd ook.
Met 15 minuten in de tweede helft gespeeld speelde Tim de bal op Jasper die teruglegde op Kevin, Kevin maakte een actie in het strafschopgebied en werd gevloerd, penalty.
Amed benutte deze feilloos en de voorsprong was er 2-1.
We moesten de voorsprong uitbreiden om zekerheid te krijgen en dit gebeurde ook.
De scheids floot niet meer zo zeker als de 1ste helft en kende een vrije trap aan ons toe, de spelers van groen wit waren nog in discussie met de leidsman maar wij namen de bal snel: Daniel kwam aan de bal op de rechterkant en bood Amed een niet te missen kans: 3-1, en de wedstrijd in het slot.
Het voetbal begon hierna ook weer wat beter te worden maar het zou heel de wedstrijd niet meer zo goed worden als wat we gewend zijn/waren van Epe A1. Mitchel kwam intussen voor Amed, Ben voor Mechiel.
De tegenstanders uit Apeldoorn begonnen zich te irriteren aan de leidsman en na al het geschop werd er eindelijk iemand in de 2e helft na 2x geel uitgestuurd, waar dit misschien al eerder had gemoeten.
In de slotfase kreeg Mi(t)chel nog een grote kans maar een polletje hield hem van een treffer af.
De scheids floot voor het eindsignaal en de 3 punten bleven zoals inmiddels gewend weer in Epe.
Het voetbal was vandaag een grote tijd niet om aan te zien maar, men moet ook niet vergeten dat we een paar spelers mistten.
Het is zaak de ploeg weer vanuit het basisprincipe: Goed positiespel, te laten voetballen en zo punten te pakken want, daar licht de kracht.
Het was vandaag belangrijk dat we de punten pakten tegen zo’n lastige tegenstander en Unicum blijft met hun 3-1 winst in het spoor bij ons.
Volgende week wacht een belangrijke inhaalwedstrijd in Oosterwolde tegen Vsco, waar de voorsprong uitgebreid kan worden naar 4 punten.
Een belangrijke slag in de strijd om het kampioenschap dus, kom ons steunen op sportpark De Heughte.
Met nog 3 finales te gaan is de aanvang dan 12.30.