21-03-09

S.V. Epe A1 – asv Dronten A1

- Slapend Epe wordt pas wakker geschud na tegengoal van polderboys.. -

Met nog 7 wedstrijden te gaan wisten we dat iedere wedstrijd een belangrijke zou gaan worden en dus ook de inhaalwedstrijd vandaag tegen Dronten, niet voor niets de nr. 3 van de competitie.
Dronten had al bewezen een moeilijk te nemen vestiging te zijn omdat, Unicum al 4 punten tegen ze had verspeeld.
Wij konden met deze wedstrijd ook nog is op 1 punt van Unicum komen dus dat was ook een belangrijk feit bij aanvang van de wedstrijd.
Wij begonnen niet goed, maar Dronten kon daar ook niet veel tegenover stellen.
Na 15 minuten was het eerste wapenfeit een schot van onze kant maar, het ging naast.
We probeerden wel te voetballen maar, Dronten hield de linies kort op elkaar en wij liepen vaak te lang met de bal als we hem makkelijk konden spelen.
Mi(t)chel was de wedstrijd al enigszins ziekjes begonnen en, moest zich na een half uur laten vervangen door Mechiel.
Uit een corner werd van onze kant de paal getroffen en in de scrimmage werkte Dronten de bal weg, een van de weinige kansen van de 1ste helft waarin Ricardo en Lars ook nog dicht bij een goal waren…
Met nog een paar combinaties voor rust waarin de eindpass steeds ontbrak, moesten we gaan rusten en moest het zoals zo vaak na de winterstop weer aankomen op de tweede helft.
In de rust werden we gewaarschuwd dat die tegengoal wel een keer zou komen en dat we dan achter de feiten aan zouden lopen, we moesten dus snel zien te scoren leek het devies.
We begonnen de tweede helft met aanvallende intenties en er waren wat speldenprikjes richting de goal van Dronten.
Verdedigend leken we niet zo sterk te staan als voorgaande weken en de goal van Dronten kwam dan ook niet geheel onverwachts; Een eerste makkelijk weggegeven corner werd nog weggewerkt maar bij de 2e poging van de polderboys was het wel raak; de bal werd onhoudbaar ingekopt: 0-1, en voor de tweede keer deze competitie keken we tegen een achterstand aan.
Het was dus maar de vraag hoe we dit ‘a la Van Gaal’ gingen managen.
Met de managerscapaciteiten van Epe A1 bleek echter niets mis, want de 0-1 achterstand werd binnen 5 minuten omgebogen in een 2-1 voorsprong.
Hessel was net na de goal voor Ben gekomen en tekende direct voor de gelijkmaker; Bram bood hem een niet te missen kans en zo lag de 1-1 in het netje.
Kort daarna werd een aanval van de polderboys afgeslagen en ging Jasper er met de bal van door waarna, hij Kevin diep stuurde en die schoof de bal langs de keeper: 2-1, de ontlading was daar, de ommekeer leek er ook te zijn.
Wij gingen door met aanvallen en Dronten leek zich te hebben neergelegd bij de nederlaag…
Met nog een kwartier op de klok stuurde Bram Daniel diep de bal wederom op de paal schoot.
De goal zat er aan te komen en met nog 10 minuten op de klok kwam die er ook.
Tim gooide Jasper aan, die de bal verlengde naar Kevin en die gaf hem voor op de vrijstaande Daniel, deze keer mikte onze Suarez wel raak en was de eindstand bereikt: 3-1.

Zonder heel dwingend te voetballen hebben we ook deze wedstrijd naar ons toegetrokken maar, we moeten waken voor puntverlies.
Na de goal van Dronten werden we wakker geschud maar de wedstrijd had ook zomaar de andere kant op kunnen gaan.
Het mocht dan vandaag een redelijke tot goede tegenstander zijn maar, als we zo blijven voetballen tot het eind is de 18 uit 6 zeker geen zekerheid.
Zaak is dan ook volgende week tegen Vvop ons weer van de scherpste kant te presenteren, en ook daar de 3 punten mee naar huis nemen.
Kom ons steunen in de resterende 6 finales en help ons naar die o zo begeerde titel.
Aanvang in Voorthuizen 14:30,