29-11-08

Unicum A1 – S.V. Epe A1

- Persoonlijke fouten nekken koploper op ku(ns)tgras -

Hier was die dan, de wedstrijd waar we achteraf gekeken 10 wedstrijden voor hadden gevoetbald.
Unicum - Epe een wedstrijd van de nr. 2 tegen de nr. 1 in de competitie als het nog een competitie genoemd mag worden.
De wedstrijd begon om 12 uur, omdat Unicum dan op kunstgras kon gaan voetballen waar wij weinig ervaring mee hadden.
Het bleek vooraf wel dat men er maximaal voordeel uit wilde halen aangezien wij geeneens op het kunstgrasveld mochten warmlopen en zo, als er al sprake van was, geen hoogte konden krijgen van de status van de mat.
Het was aardig fris, maar dit mocht de pret niet drukken.
We begonnen de wedstrijd niet echt best, en moesten erg wennen aan de mat; Ballen werden te hard gespeeld, te ver voor de man uit, en als de bal al bij de man kwam was het lastig de actie te maken, op een gewoon veld was het allemaal anders geweest.
Unicum wist duidelijk hoe het ermee moest omgaan en zette ons de eerste 20 minuten licht onder druk, al kwam dat vaak door onze eigen slordigheid.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Unicum, Dave anticipeerde verkeerd op een bal, en uit de voorzet was het bijna raak maar, de schade bleef beperkt.
Na 20 minuten kwamen wij beter in het spel, en begonnen weliswaar vooruit te voetballen.
Een goede actie van Daniel en idem opening kwam uiteindelijk bij Amed terecht, deze was helaas te onrustig oog in oog met de keeper en schoot de bal hoog over…
We wisten dat we door konden drukken en na 30 minuten was het wel raak voor ons;
Uit een goede corner van Amed schoot Rico nog tegen een speler op de lijn aan maar Hessel was er snel bij om de 0-1 aan te tekenen, de euforie was groot.
Maar deze euforie was niet voor lange duur; Na 5 minuten spelen lag de bal er ook al weer bij ons in.
Door knullig verdedigen kreeg Unicum een vrije trap op 25 meter; Dave besloot er een muur neer te zetten maar zette hem niet goed neer, een speler van Unicum kon de bal zo langs de muur draaien en ook langs Dave zelf: 1-1.
Erg jammer van de voorsprong en de teleurstelling was dan ook groot na die goal, het bleek later ook nog is het breekpunt van de wedstrijd te zijn.
We speelden het tot de rust gewoon uit maar, het was niet meer zo rustig als voor de goal.
In de rust werd ons verteld rustig te blijven en dat we geen winst moesten gaan forceren…
Na rust begonnen we niet erg sterk en Unicum begon weer te komen, men kon echter nog niet echt gevaarlijk worden.
10 minuten na rust kwam Unicum op voorsprong; Ben vloog onder de bal door en Ricardo probeerde de bal weg te schieten maar schoot de bal tegen zichzelf aan, de spits van Unicum kon makkelijk oppikken en voor de voorsprong tekenen.
De teleurstelling was weer groot omdat, dit niet de verdienste was van Unicum maar het fouten van onszelf waren.
Daarna kwamen er nog een paar kansen maar groots was het niet meer, toen wij 1 op 1 gingen spelen kwam Unicum er nog een paar keer uit maar Dave redde ons goed.
Op het laatst kwamen we er nog een paar keer uit maar gevaarlijk kon het niet meer worden, mede de verdienste van het ku(ns)tgras.
De scheids telde er nog veel blessuretijd bij op maar, het mocht niet baten.
Ik denk dat er bij ons vandaag een aantal factoren hebben meegespeeld in de wedstrijd die ik hieronder even wil noemen;

De strijd was er vandaag duidelijk wel en iedereen heeft zich voor 100% gegeven.
Belangrijkste is nu dat we ons koppie erbij houden en gewoon blijven winnen, dan is er helemaal niks maar ook echt helemaal niks om ons druk om te maken.
Als we thuis tegen die mensen op gewoon gras ons gebruikelijke niveau halen ben ik ervan overtuigd dat we kunnen winnen van dit team.
Maar eerst wacht volgende week de fc Horst, een volgende stap in de richting van een iets met omweg bewandelde weg v/h kampioenschap.