28-02-2009

S.V. Epe A1 – vv Heerde A1

- Derby uiteindelijk terechte prooi voor Epenaren -

De eerste competitiewedstrijd naar de winterstop zou er meteen een worden om voor uit je luie stoel te komen; Epe-Heerde.
Na vele regenachtige zaterdagen mocht deze wedstrijd van de weergoden wel weer eens doorgang vinden en zo werd er afgetrapt om 14:30.
Wij waren vanaf het begin erg gemotiveerd net als Heerde, wat te verwachten was.
Het was aan het begin vooral wat aftasten aan beide kanten, een passje hier, een kopbal daar, niet echt om voor warm te lopen.
Bij de eerste echte kans van onze zijde was het na 20 minuten wel direct raak; Een scherpe corner van Kelvin kon niet worden weggewerkt door de Heerder defensie en Ricardo kon de bal intikken: 1-0.
Een goed begin, is mooi wark dacht ik zo.
Daarna was het zaak zo door te gaan en de voorsprong uit te bouwen maar, het tegendeel bleek.
Heerde gaf na onze goal gas, en wij waren niet instaat scherp te blijven en stonden lange tijd aardig onder druk.
Een mogelijke penalty die niet werd gegeven en een bal op de paal leken in eerste instantie ons nog de meeste kopzorgen te bezorgen maar het werd erger.
Heerde zette een aanval op via de linkerkant en de bal kon uiteindelijk hoog in ons doel worden geschoten: 1-1.
Een tikje onnodig aangezien de meeste spelers van Heerde konden doen en laten wat ze wilden, zonder hierin gestoord te worden.
Maar goed dat de matig fluitende scheids op zijn ijzeren Rinus floot want, een bakkie Pickwick hadden wij wel nodig.
In de rust werd ons verteld dat we meer moesten brengen, en dan van Heerde moesten kunnen winnen omdat, we simpelweg over meer kwaliteit beschikten; Er moest scherper verdedigd worden en voorin moest er meer beweging komen.
Bram verliet het strijdtoneel met een schouderblessure en Amed kwam voor hem, Lars werd stofzuiger met zak.
We begonnen de tweede helft voortvarend en leken al direct een penalty te krijgen maar de man in het zwart dacht daar anders over; Jasper werd op Ippon in de 16 gevloerd maar de scheids wilde van niks weten, echt een grote fout.
We gingen door en Heerde had niks meer in te brengen.
In een tijdsbestek van 5 minuten kreeg Jasper het voor mekaar 2 immens grote kansen te missen en hij had duidelijk zijn killerinstinct thuis op de bank laten zitten.
10 minuten later was het dan wel raak, Jasper gaf voor vanaf links en de volledig vrij staande Kevin rondde af zoals het hoorde: 2-1.
We gingen door en weer 10 minuten later kwam de nekslag voor Heerde.
Amed gaf voor vanaf links en de bal werd door iedereen gemist en via de carambole kreeg Daniel het voor elkaar de bal in de goal te krijgen: 3-1.
Daarna kwamen Yasar en Mechiel er nog in maar echt grote kansen kwamen er niet meer.
Al met al een zeer terechte overwinning waarin, Epe het alleen in de 1ste helft moeilijk had gehad.
Met iets meer scherpte had het zomaar 5 of 6-1 kunnen worden maar we waren blij met de overwinning.
Aangezien Unicum vorige week al had verloren kunnen wij als we blijven winnen de koppositie weer overpakken van onze gedoodverfde concurrent uit Lelystad.
Maar, laten we niet overmoedig worden, want volgende week wacht Hoevelaken (uit) alweer.
Een tegenstander die het in de 2e periode erg goed heeft gedaan, dus makkelijk zal het zeker niet worden.
Ik hoop dat U ons dan volgende week in Hoevelaken om 14:30 komt steunen.