Het stripverhaal

Gatenvuloefening

Vul de gaten in. Druk dan op "Antwoord controleren" om uw antwoorden te controleren. Gebruik de "Hints"-knop om een extra letter te krijgen, wanneer u het lastig vindt om een antwoord te geven. U kunt ook op de "[?]"-knop drukken om een aanwijzing te krijgen. Let wel: u verliest punten, wanneer u hints of aanwijzingen vraagt!
Het stripverhaal:

Je hebt waarschijnlijk al stripverhalen gelezen en ik wed dat je graag wilt weten hoe een strip tot stand is gekomen; Dat kan!
Samen nemen we een kijkje achter de om te zien wie er allemaal aan die strip heeft meegewerkt. Een stripverhaal bestaat uit zowel een tekst
als uit een reeks van tekeningen die het verhaal illustreren. Daarom kan zo'n strip door één of meer personen bedacht zijn.

De Scenarioschrijver:

De of scenarist zoekt naar een idee voor een verhaal. Hij gaat erover praten met de tekenaar. Samen moeten zij tot een korte inhoud komen van het verhaal.
zodra die er is, schrijft de scenarioschrijver het verhaal neer. Hij verdeelt het verhaal over platen die overeenkomen mat de pagina's van het blad waarin de strip moet verschijnen.
Vervolgens wordt elke paginaplaat verdeeld in waarin de scenarioschrijver de actie weergeeft. hij doet dit ofwel door een schets ofwel door een beschrijving van de tekening:
de belangrijkste decorelementen, de plaats en de houding van de figuurtjes.
Elke scenarist heeft zo zijn eigen manier om de actie weer te geven. sommigen doen dit heel gedetailleerd, anderen beperken zich tot enkele richtlijnen.
Dan schrijft de scenarioschrijver in de teksballonnen wat de stripfiguren zeggen of denken. Ten slotte vermeldt hij ook de zoals: boem, waw,crash. die geven je een idee van wat de helden van het verhaal doen of horen. zodra de scenarioschrijver met zijn werk klaar is, geeft hij het aan de .