Once Upon a Time...

Op 28 november 1988 zag ik het eerste levenslicht. Kleine Stephan was 49 cm en woog 3412 gram. Als baby was ik nooit erg vervelend. Ik groeide op in Maastricht waar ik tot op heden nog altijd woon. Hoe ouder ik werd hoe meer praats ik kreeg, altijd ergens iets op te zeggen of een gekke bek op een foto trekken.

Op een jonge leeftijd ben ik al naar de kleuterschool gegaan. Dat bleek allemaal iets te vroeg te zijn gegaan en daarom heb ik nogmaals groep 1 gedaan. Mijn basisschool heette de John F. Kennedy school. Ik heb het als kind er erg naar mijn zin gehad, ook al was de school redelijk arm. Toen ik in groep 4 zat heb ik de communnie gedaan. Mijn ouders hielden niet zo van grote feesten en mijn ouders besloten om geen groot communnie feest te houden. Wij zijn toen in de plaats daarvan naar Spanje gegaan met de bus. We zijn toen naar Malgrat de Mar gegaan.

Op zulke leeftijd ga je ook bepaalde hobby's krijgen. Je gaat echt ontdekken, zo ook bij mij. Ik heb in die leeftijd bij ontzettend veel verenigingen gezeten. Een aantal voorbeelden: Tennis, voetbal, judo, honkbal, trommelles, muziekles, basketball etc.

Deze hobby's waren gauw voorbij, maar er is een hobby die ik ontzettend lang heb gehad; Scouting. Sinds mijn 5e heb ik bij de scouting gezeten, helaas ben ik er vorig jaar naar 11 jaar mee gestopt, omdat ik het heel slecht kon vinden met een van de leiders. Mijn leukste scoutingtijd heb ik gehad bij de Welpen. De weekenden en de zomerkampen waren werkelijk een belevenis! Tegenwoordig heb ik ook nog een heel stel hobby's, deze kun je bekijken in het gedeelte Foto's.

In groep 8, de laatste klas van de Basisschool, kreeg ik het advies HAVO/VWO. Ik ben toen school gaan volgen aan het Trichter College te Maastricht. Eenmaal op de brugklas geariveerd, bleek al snel dat ik het erg slecht kon vinden met mijn mentor. De nodige confrontaties bleven daarom ook niet uit. Nadat ik het eerste jaar afgerond had, ben ik verder gegaan met 2 HAVO. Dit is t/m 5 HAVO geen enkel probleem geweest.

In april 2004 zijn we met HAVO 4 naar Praag geweest. Dit is echt een geweldige reis geweest, praag is een prachtige stad! In het eindexamenjaar hebben we ook nog een reisje gemaakt naar Berlijn. Berlijn vond ik een iets minder mooie stad, maar wel met een prachtige historie. Eind mei 2006 begonnen de eindexamens. Deze waren niet altijd even makkelijk, maar achteraf bleek het allemaal geen probleem en ben ik zonder problemen geslaagd.

Het laatste jaar van mijn school zat vol met hoogtepunten, maar is achteraf ook een lastig jaar geweest; In januari overleed mijn oma en in maart hebben we onze kat Tommy moeten laten inslapen.

Tegenwoordig studeer ik aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht, daar volg ik de opleiding PABO. Ik heb voor deze studie gekozen, omdat het me erg uitdagend werk lijkt en de variatie spreekt me enorm aan. Kinderen zijn onvoorspelbaar en geen dag is hetzelfde. Over mijn studie kun je meer lezen onder het gedeelte studie. Inmiddels zijn we alweer een maand bezig en het bevalt me prima. In veel situaties moet je echt kritisch naar jezelf kijken en dat valt niet altijd mee, omdat ik niet makkelijk mijn eigen fouten onder ogen kan zien. Iets waar ik nog veel aan kan en moet veranderen de komende vier jaar. Maar ik heb ook bepaalde kwaliteiten die absoluut prima van pas komen voor mijn opleiding en beroep later. Een van die kwaliteiten is enthousiasme.


Ik ben van nature erg enthousiast en houd wel van een uitdaging. Ik vind het ook erg leuk en uitdagend om "saaie" lesstof op een leuke en interessante manier te presenteren en het andere mensen te laten interesseren. Kortom ik heb al een hoop geleerd over verschillende soorten scholen, meervoudige intelligenties en nog een hoop meer en we zijn nog lang niet uitgeleerd. Sinds een paar weken ben ik ook druk bezig op stage. Ik loop stage bij Basisschool de Keerkring in Cadier en Keer. Daar ben ik druk bezig in groep 1 & 2. Afgelopen week heb ik een kleine rekenles gegeven, moeilijk voor sommigen, maar toch ook wel erg interessant.

Tot zover de Timeline, foto's van onder andere de Berlijn en Praag reizen kun je vinden onder het kopje Foto's.