Kirchbergweekend

Voor de 3e keer hebben we deze reis opgenomen in ons programma. Met een bekende bestemming (Kirchberg) en een bekend hotel (Hotel Zentral) zijn de ingrediënten altijd perfect voor een lang weekend vol met skiën, après ski en Wellness.

Aankomst is op vrijdagochtend. Tijdens het ontbijt worden de liftpassen uitgedeeld, zodat iedereen daarna meteen de piste op kan. Na het (après)skiën zijn alle kamers beschikbaar en kan iedereen zich klaarmaken voor het diner.

‘s Avonds kan iedereen die nog niet wil slapen zich nog lekker uitleven in de Icebar of Der Tyroler.

Er wordt geprobeerd om de kamers tot zondagmiddag na het skiën beschikbaar te houden. Ook is het mogelijk om het weekend te verlengen met 1 of 2 nachten.

Het skigebied van Kirchberg is verbonden met Jochberg en Kitzbühl. Ook is het mogelijk om een pas te kopen waarmee je kunt skiën in Westendorf en Brixen. Hiermee ben je verzekerd van een groot en gevarieerd skigebied voor ieder niveau.

Omdat, in tegenstelling tot veel andere skigebieden met rotsgrond, de ondergrond tot 2000 meter bestaat uit grasland is een klein beetje sneeuw genoeg om te kunnen skiën. Sneeuw is gegarandeerd van december tot april.

Als grootste liftmaatschappij van Oostenrijk beschikt het skigebied natuurlijk over een uitgebreid netwerk van sneeuwkanonnen om de natuur een handje te helpen.