Het aanzoek

Het verhaal volgens Marina / Het verhaal volgens José

Door Marina:

Tijdens onze vakantie in Thailand heeft José mij op 24 januari 2008 ten huwelijk gevraagd in de baai voor het (droom)eilandje Ko Nang Yuan vlakbij Ko Samui.

Het was echt een geweldige dag! We waren die dag met de boot dus naar de nabij gelegen eilandjes Ko Tao en Ko Nang Yuan gegaan om te snorkelen en te genieten van de prachtige natuur. Tijdens onze rondreis in Thailand hebben we een heleboel mooie plekken gezien, maar dit overtrof echt alles!

Na onze lunch wilde ik dan ook heel graag weer verder snorkelen in de prachtige baai van Ko Nang Yuan. José gaf aan, eerst nog even liever ´gewoon´ te willen zwemmen. Ik vond het eerst maar een beetje raar, en sputterde eerst zelfs nog tegen (ik wilde gewoon weer snorkelen en al die mooie felgekleurde vissen zien!! Kreeg er geen genoeg van ;)) Maargoed boven water was het uitzicht ook prachtig dus gaf hem z´n zin ;).

Ik had echt niets door, hoewel ik José tijdens de lunch wel een beetje stil vond. Ik dacht dat hij zo stil was omdat hij ervan baalde dat we alweer bijna naar huis moesten, en onze geweldige rondreis alweer bijna afgelopen zou zijn.

Maar tijdens het zwemmen pakte José me dus in ene heel lief vast, keek me diep in m´n ogen aan en zei dat ie heeeel erg veel van me hield, supergelukkig met mij was en ontzettend graag heel oud met mij wilde worden. En toen vroeg hij me; "Lieve Marina Wil Je Met Me Trouwen?????" Jaaaaaaaa natuurlijk wilde ik dat!! Niets liever dan dat!

De rest van de dag was ik helemaal in de wolken...hihihi wat een heerlijk gevoel. WIJ gaan gewoon trouwen! Ik word gewoon mevrouw Ojeda, hoe stoer is dat!!!! José is dan niet meer mijn vriendje, maar mijn MAN. Pffoe wat klinkt dat volwassen zeg!

Foto in de baai van Ko Nang Yuan te Thailand
Yoehoeeee wij gaan trouwen!!! Baai van Ko Nang Yuan, Thailand.

Naar boven

Door José:

In februari van 2008 hebben we een rondreis gemaakt door Thailand. Geweldige vakantie hebben we daar gehad! En behalve de prachtige reis, want dat was het zeker, is daar nog iets prachtigs gebeurd..ik heb mijn vriendinnetje daar ten huwelijk gevraagd!

We gingen inmiddels al dik zes jaar met elkaar en woonden net samen in ons mooi huisje! Dus de volgende stap was voor mij trouwen!

Ik wist dat Thailand een prachtig land was dus dacht ik dat er vast wel een gelegenheid zou komen voor het aanzoek! Die kwam er...en wel op de laatste dag van de vakantie! Er waren hiervoor heus wel momenten geweest, maar er kwam steeds weer iets tussen wat het voor mij verpestte...want het moest natuurlijk een perfect aanzoek worden, waar ik later trots aan terug kan denken!!

De laatste dag waren we naar een geweldig mooi eilandje geweest met drie verschillende baaitjes. Nadat we lekker hadden gegeten mochten we een paar uurtjes rond kijken op het eiland. We gingen meteen naar het uitkijkpunt boven op de berg...toen dacht ik bij mezelf dat dat wel de plek kon zijn voor het aanzoek...maar toen we romantisch met z´n tweeën boven waren kwamen er al snel nog meer toeristen van het uitzicht meegenieten...dus stelde ik het weer uit!

We zijn toen het eiland rondgewandeld wat heel prachtig was...en vervolgens gingen we naar het strandje om te gaan snorkelen! En toen moest het gebeuren, het zonnetje scheen op het spierwitte zand, en de zee was supermooi blauw/groen!

Ik stelde Marina voor om ffies lekker met z´n twee te zwemmen en toen we eenmaal in zee dobberden vroeg ik Marina met mij te trouwen. Het kwam er volgens mij een beetje stotterend uit...maar dat viel volgens haar wel mee...en ze was dolgelukkig en enthousiast! Daarna hebben we heerlijk genoten van het snorkelen tussen de mooie vissen en koraal.

Foto van de baai van Ko Nang Yuan te Thailand
Ko Nang Yuan, Thailand. Hier heeft José mij ten huwelijk gevraagd.

Naar boven