Beeld

Interpolatie
Interpolatie is een methode waarbij pixels worden toegevoegd aan een afbeelding. Dit kan worden gedaan op de computer met een software van je digitale camera. Hierdoor wordt de illusie van een hogere resolutie bereikt.Subpixels
Elke pixel, bestaat uit drie kleuren: rood, groen en blauw. Dit zijn de 3 subpixels van de pixels. De pixels zijn vierkant, de subpixels zijn meestal verticale strepen. Als alle subpixels aan zijn met dezelfde maximale intensiteit, is de pixel wit. Door een combinatie van lichtintensiteit van de subpixels kan een andere kleur worden bereikt. De subpixelvolgorde is rood, groen en blauw (van links naar rechts).


Stabilisator
Een beeldstabilisator zorgt ervoor dat je zelfs met een bewegende camera scherpe beelden kan maken. Vaak zijn camera’s moeilijk stil te houden. Het mechanisme compenseert de trillingen door het lenselement in de tegengestelde richting te bewegen. Een optische beeldstabilisator zet de lens tijdens het opnemen de beelden stil. Dit door bewegingen op te vangen en te corrigeren. Een elektronische beeldstabilisator die zet de correctie op de beeldchip in de camera.