Guinée 2008

Guinée is gelegen aan de westkust van Afrika. Conakry, de hoofdstad van Guinée en ook de stad waar wij verblijven, ligt helemaal in het Westen, aan de Atlantische Oceaan, op een schiereiland.

Home

Welkom op de website van het ontwikkelingsproject Guinée 2008!

In juli 2008 trekken we met 4 studenten industrieel ingenieur (3 MIT’ers en 1 biochemist) in opdracht van de Hogeschool West-Vlaanderen (departement PIH) en vzw KiCo (medische bijstand voor de KInderen van Guinée-COnakry) voor een maand naar het West-Afrikaanse Guinée.

Het ontwikkelingsproject in Guinée situeert zich rond medische bijstand en ICT-ondersteuning van het grootste hospitaal in Guinée: het Centre Hospitalier Universitaire DONKA te Conakry. De basis van waaruit gewerkt zal worden is de NGO A.A.M.G. (Aide et Action Medical en Guinée) rond de pediatrische Chirurg Dr.Touré Balla Moussa. Meer informatie over het project kan je lezen onder “uitgangspunt v/h ontwikkelingsproject”.

Ik heb deze website opgestart om de mensen aan het thuisfront op de hoogte te houden van mijn ‘avonturen’ in Guinée, maar ook deels voor mezelf, omdat het hoogst waarschijnlijk een psychologisch moeilijke periode zal zijn.

Het is de bedoeling om met deze website mensen op de hoogte te brengen van de levensomstandigheden in Guinée, en om ze te sensibiliseren voor al het werk dat er in dat land nog moet gebeuren om de bevolking een aangenaam leven te bezorgen.

Tekstvak: MIJN GEGEVENS:

Family name and first name

YSENBAERT TINE

Sex (male/female)

Female

Nationality

Belgian

Place and date of birth

Kortrijk, 14/02/1985

Permanent address + phone number

Heestertstraat 33, 8553 Otegem

 (056) 77 55 22

mobile phone number

 (0486) 91 81 99

Personal e-mail address

tine.ysenbaert@gmail.com