Gastenboek

Beste mensen,

Als je een berichtje wilt achterlaten zou je dan een e-mail willen sturen naar Ronald Almer?

Groeten, Ronald.

Folks,

If you want to leave me a message could you please send it via e-mail to Ronald Almer?

Regards, Ronald.Van: Roger Potemans
Datum: 5 Februari 2008
  Hallo Ronald,

Via een vroeger spoor dat ik gevolgd had vanuit Mechelen naar Amsterdam heb ik nu ook een spoor gevonden van Kampenhout naar Mechelen. Een verder spoor dat loopt van Kampenhout naar Wezemaal (waar mijn routs zitten) heb ik nog niet gevonden.

Wat de naamgeving Pootmans en Potemans in Mechelen moet wel gezegd worden dat die 2 naamgevingen niet evident direct familie is. Omdat ik in het verleden eens gebeld heb met een Pootmans die beweerde geen familie te zijn van Potemans. In een kort verleden kan ik dat aannemen, maar in een vroeger verleden kan dat wel familie geweest zijn.

Dan is er nog de naam Poortmans die dan weer wel en dan weer niet familie is. Er is iemand met die familienaam bezig namelijk Geert P. En die zijn routs zitten ergens Zichem – Scherpenheuvel.

Er is nog wel wat zoekwerk nodig om die connecties te maken. Het aantal met de naam Potemans is niet zo groot in Belgie. Ik ben nog bezig (“tussen soep en pattaten”) aan een stamboomboek van de Potemans’en.

Vriendelijke groeten,
Roger Potemans.
   
Van: Antoon Bosselaers
Datum: 2 Maart 2007
  Hallo Ronald,

De naam Potemans bracht me op je website. Bij Marcus Bredero kan je de stamlijn van Pieter Potemans I volgen van Amsterdam via Harderwijk en Antwerpen tot in Mechelen halverwege de 18de eeuw. In en rond Mechelen leefden er toen verschillende families Potemans, en voor een deel stammen die af van een stamvader rond 1600 in Kampenhout.

Dat gedeelte Mechelen-Kampenhout had ik ooit uitgezocht omdat het eerste spoor van mijn verste stamvader Petrus Bosselaers een huwelijk is in 1741 met Maria Van Elst, weduwe van Petrus Potemans uit Kampenhout. Met de informatie van Marcus Bredero heb ik dan maar eens uitgezocht of er geen connectie was met wat ik al had.

En dat bleek inderdaad zo te zijn: Christophorus Potemans (geb. Kampenhout 1690, ovl. Mechelen 1732), de bedovergrootvader van Hendrikus Xaverius Potemans (vader van Pieter Potemans I), is een achterkleinzoon van de stamvader Willem Pootmans uit Kampemhout, die daar op 17-11-1607 trouwde met Maria Coninckx.

Vriendelijke groeten,
Antoon Bosselaers.
   
Van: Dora Waaijman – Matthesius
Datum: 1 November 2006
  Geachte Heer R. Almer,

Laat ik mij eerst even voorstellen, mijn naam is Dora Waaijman – Matthesius. Mijn Zuster Jo Koenderink – Matthesius en haar dochter Monique hebben de Stamboom van de familie Matthesius uitgezocht en hebben terug kunnen gaan tot 1580. In ons onderzoek ontbreekt natuurlijk ook niet Antonius Hendricus Matthesius en Helena Catharina Almer. Toen ik uw stamboom op internet zag, vielen mij een paar dingen op. Deze zou ik graag met u doorlopen.

Het gaat om het gezin van Anthonius Hendricus Matthesius en Helena Catharina geboren Heer/ Almer. Bij het huwelijk van haar ouders Willibrordus Joannes Almer en Anna Maria Heer wordt Helena Catharina gewettigd.
Het gaat om de kinderen uit dit huwelijk.

Dochter: Antonia Catharina Henrica geboren 2 augustus 1864

1e 00 20-4-1887 met Simon Nicolaas Vrees .
2e 00 10-4-1911 met Jan Jurjen Benner
+ 11-9-1931 oud 59 jaar

Zoon: Christiaan Henderik geboren 23- 10- 1864
Gestorven 29-5-1884 oud 19 jaar

Zoon: Antonius Hendrik geboren bij ons 11-6-1866 / bij u 14-6-1866
Gestorven 30-1-1869 2.5 jaar oud

Zoon: Theodorus Franciscus geboren bij ons 20-7-1868 / bij u 19-7-1868

Dochter: Anna Maria geboren 15-3-1870
Gestorven 2-9-1870

Zoon Antonius Hendricus geboren 1-8- 1871
Gestorven 22-2-1873 17 mnd. Oud

Dan hebben wij nog een dochter. Haar naam is:
Dochter: Anna Maria Antonia geboren 28-9-1873
Overleden 25-2-1877 3 jaar oud en 5 maanden

Dochter: Maria Helena Catharina geboren 23-1-1875
00 6-6-1894 met Christiaan Theodorus Petrus Emmink
gestorven 2-11-1930

Dochter: Anna Maria Catharina geboren bij ons 25-2-1877 / bij u 28-2-1977
Wij hebben geen huwelijk en geen overlijden

Dan hebben wij nog een mysterie gast. Haar naam is:
Dochter: Helena Antonia Maria geboren ?????? waarschijnlijk door ons vergeten te noteren.
00 6-5-1908 met Lambertus Essers
geen overlijden

Dan 4 levenloos geboren kinderen. 4 Jongens allen met de naam Antonius Hendricus
Geboorte data 19-2-1879, 8-10-1880, 27-10-1881, 15-12-1882

Dit laatste ter informatie. In 1850 heerste er in Amsterdam Cholera deze epidemie heeft heel lang geduurd. Zou u zo vriendelijk willen zij om de data´s die afwijken na te gaan en mij de uitkomst te laten weten. Zo dat ook ik eventuele foute data,s kan wijzigen. Of dat ik opnieuw naar het Gem. Archief van Amsterdam moet om diverse data opnieuw te controleren.

Voor de door u te nemen moeite zeg ik u hartelijk dank

Met vriendelijke groeten,

Dora Waaijman-Matthesius
   
Van: Alexander Boelhouwer
Datum: 19 April 2006
  Hallo Ronald,

Blijkens je website beschik je over informatie over de Boelhouwer familie in Amsterdam. Graag zou ik gegevens willen uitwisselen. Zelf heb ik inmiddels ook veel informatie verzameld over deze familie.Tevens beschik ik over enig fotomateriaal. Wellicht kunnen we elkaars gegevens aanvullen.

Voor algemene informatie over de naam Boelhouwer kun je op mijn webstek terecht: http://www.boelhouwer-net.nl/boelhouwer.htm

Met belangstelling zie ik je reactie tegemoet.

Vriendelijke groeten,

Lex Boelhouwer (niet verwant aan de Amsterdamse tak), Koog aan de Zaan
   
Van: Han Potemans
Datum: 4 Maart 2006
  Beste Ronald,

Ben op jouw site terecht gekomen bij het zoeken naar de familie Potemans. Ik ben de zoon van Pieter Potemans III. Mijn oma heb ik eigenlijk niet gekend, maar tot mijn verbazing vond ik zelfs een foto met hierop mijn opa en oma en een afbeelding van mijn nog jeugdige vader. Volgens mij klopt het perfect. Ook de zusters van mijn vader staan vermeld. Mijn complimenten voor jou zorgvuldige en zeer verzorgde site.

Met vriendelijke groet

Han Potemans.
   
Van: Roelant Bijderwieden
Datum: 18 Juli 2005
  Beste Ronald Almer,

Ik ben op de website gekomen, doordat ik op zoek ben gegaan naar de naam Bijderwieden, mijn familienaam. In jullie stamboom komt Alida Maria Bijderwieden (1822-1867) voor, als dochter van Jan Hendrik Bijderwieden en Anna Maria Penteroo.

In de stamboom die mijn vader heeft opgebouwd, staan ook de namen van deze ouders genoemd, een dochter genaamd Anna (1824) en een zoon Pieter Cornelis (1826). Weet jij mij te vertellen of de ouders van Alida en Anna en Pieter Cornelis dezelfde zijn en dat Alida een derde kind is?

Met vriendelijke groet,

Roelant Bijderwieden
   
Van: Edwin Almer
Datum: 27 Maart 2005
  Een nieuwe lente een nieuw geluid, er is weer een Almer op deze wereld gekomen, haar naam is Guusje Charlotte Maria, zij is op 25-03-2005 ons gezin komen verblijden.

Groetjes van Edwin, Carola, Merlijn en Guusje.
   
Van: Wallie Engelhard
Datum: 10 Mei 2004
  Hallo Ronald,

Als ik de stamboom goed bekijk ben jij een zoon van Jo en Wil Almer. Het is mij ter ore gekomen dat nog niet zo lang geleden je Moeder is overleden. Ik wil je hierbij alsnog condoleren met dit verlies.

Waarschijnlijk staat je hoofd er nu niet naar. Maar door toeval kwam ik op jou fantastische site terecht. Maar als je de site weer gaat bijwerken dan heb nu nog wat aanvulling voor je.
[ prive informatie ]

Mijn complimenten voor jouw site het ziet er zeer goed en verzorgd uit. Ik kan bijna niet wachten om hem aan mijn moeder (Lenie) te laten zien, ik denk wel dat zij zeer verrast is, want zij weet ook niet dat deze stamboom bestaat.

Groetjes van,
Wallie, Brenda en ook al beseft hij het nog niet van Zino
   
Van: Andreas Almer
Datum: 8 April 2004
  Greetings from fam. Almer in Sweden. We are three brothers with families and our grand-father took the namne Almer in the beging of 20th century. Could there bee any conection beetween us?

Yours
Andreas Almer+
   
Van: Pilar Almer-Alegret
Datum: 19 Maart 2004
  I'm PILAR ALMER ALEGRET I LIVE IN BARCELONA AND WE ARE DOING A FAMILY TREE OF ALMER'S FAMILY I WOULD LIKE TO HAVE MORE INFORMATION OF YOUR ACTUAL FAMILY ALMER SORRY BUT I DON'T SPEAK VERY WELL ENGLISH
   
Van: Adriaan Voeten
Datum: 18 Maart 2004
  Hi Ronald,

Dat is een heel tijdje terug, ik was opzoek naar de site van Telford en herinnerde mij dat jij indertijd voor hun bent gaan werken ... Via je gastenboek kwam ik een bekende `visser` tegen. Hoe gaat het en waar werk je nu?

Groeten Adriaan Voeten
   
Van: Hans Simonis
Datum: 21 Januari 2004
  Beste Ronald,

In verband met het identificeren van personen op een oude foto zou ik je willen vragen een blik te werpen op mijn website www.simonis-genealogie.nl.

Hierop staat een foto die gemaakt is bij het 50-jarig huwelijk van Lambertus Johannes Aloysius Simonis en Johanna Maria Sijmons in 1934. Zij waren de schoonouders van de door jou op je site genoemde Teunis Engelhard en hij staat ergens op die foto. Misschien herken jij nog meer mensen en kun je mijn "neef" Ferry (twaalfde graad, geloof ik) een beetje helpen.
Hartelijk dank alvast voor de moeite.

Vriendelijke groeten,

Hans Simonis
   
Van: Peter Seine
Datum: 20 Augustus 2003
  Heb kennis gemaakt met mijn voorouders op jouw website.
Veel succes!

Je oom Peter.
   
Van: Edwin Almer
Datum: 10 Februari 2003
  Nie slech, zi r goe uit man! Met (en zonder) uw toestemming zal ik iets voor je maken als kophoofd "alle Almer in Amsterdam dit mailikje dan direct. Het is nu maandag 10 feb 10 uur 6 min (kan je zien hoe deze internet verbinding loopt)

Groeten aan Fam Almer van Fam Almer
   
Van: René & Kirsten Almer
Datum: 1 Februari 2003
  Eindelijk de pagina gevonden!
Ziet er erg gelikt uit broeder, complimenten hoor.
Ik ga er snel een avondje voor zitten om alles te bekijken.

Groetjes,

René, Kirsten & Babet
   
Van: Edwin Almer
Datum: 24 December 2002
  Smooi hoor mischien leuk om de koptekst (alle Almers in Amsterdam in Xara3D te maken, wil ik ook wel doen hoor laat het me maar weten.

De Groenten
   
Van: Danielle van Hooft
Datum: 18 November 2002
  Geweldige site, nog geen tijd gehad om alles goed te bekijken. Jammer dat de jongere generatie er niet opstaat.

Gr. Danielle van Hooft-Almer