Sla mij niet over en laat eens een berichtje achter!
Mijn gastenboek


Camping Naturist Ulika in Istrië
Het weer in Porec

De juiste tijd is:
Klk maar op de foto's voor grotere formaten en op de diverse links voor nog meer afbeeldingen


Bovenin ligt het haventje, met rechts vrije plaatsen.
panorama

Deze naturistencamping, van dezelfde eigenaar als de bekendere campings Beijela Uvala, Zelena Laguna en Puntica, is het helemaal. In 2000 heeft Camping Ulika "de Blauwe Vlag" gekregen. Dat is een Europese onderscheiding voor stranden met kwaliteit. (water, strand, veiligheid, diensten en natuurbescherming). De camping is door zijn uitgestrektheid niet zo massaal, maar toch gezellig druk. Ik denk dat het komt, door onder andere de ligging van het zwembad, de alom aanwezige sportaktiviteiten, het animatieteam en de spreiding van de horecagelegenheden divers over het terrein.

Zwembad met zicht op zee en op de achtergrond Porec.
het zwembad

De camping is schoon, heeft ruime plaatsen en het moderne sanitair wordt zeker vier keer per dag schoongemaakt. Discogedreun op de camping zelf komt nauwelijks voor. Wel wordt er een paar keer per week 's avonds iets georganiseerd. Overdag organiseert het animatieteam diverse aktiviteiten voor jong en oud. Men hoeft zich dus niet te vervelen. Wel dringen er af en toe vanuit de omgeving geluiden door op de camping. Iedereen kan wel een mooi plekje naar tevredenheid vinden met, als het niet al te druk is, uitzicht op zee. Ook is het onderhoud van de camping prima, kijk maar naar deze foto´s op "MijnAlbum" Klik voor de prijslijst of plattegrond hieronder op de daarvoor bestemde link.

Prijslijst 2015 (bron Laguna Porec)
Website van de camping

Plattegrond
(bron Laguna Porec)
Foto´s gemaakt door de camping zelf (bron Laguna Porec)

In de kampwinkel is alles voorradig wat nodig is.
de kampwinkel

De grote gril, daarnaast is er nog de kleine gril, een restaurant en een pizza-restaurant.
terras van "De grote Gril"

Lekker luieren voor je tent of caravan in de zon, heerlijk eten in een van de twee grilrestaurants, de pizzeria of het restaurant bezorgen ons elk jaar weer een feestje tegen betaalbare prijzen. Het naburige stadje Porec is een oud vestingstadje, die een bezoekje meer dan waard is, evenals de omliggende plaatsjes zoals Rovinj, Pula, Bale, Novigrad en Umag. Een uitstapje naar Savudrija, Kamenjak, de baai van Rabac, de ruïnes van Dvigrad of de Plitvice meren (een uitzonderlijk mooi stuk natuurgebied) is een aanrader. Ook niet onaantrekkelijk is een bezoekje aan Svetvincenat of het middeleeuwse kunstenaarsstadje Groznjan. Of wat dacht u van het kleinste stadje van Istrië Hum, het Limskifjord, het plaatsje Beram, een volksfeest in Kanfanar of een dagtocht per boot naar Venetië vanuit Porec.

Wij kozen deze camping niet vanwege het fraaie, door ozon gezuiverde, zoetwaterzwembad, maar om de prachtige ligging op het met oude olijf- en eikenbomen begroeide schiereilandje. De camping is keurig verzorgd. Bijna overal staat u oog in oog met de Adriatische Zee. Alles draait hier om zon, zee en (rots)strand. Vanwege zijn faciliteiten is camping Ulika populair bij gezinnen. Het sanitair is uitstekend, er zijn meerdere restaurants, 'n bar en een sportcentrum. De afstand tot het gezellige centrum van Porec is slechts ca. 8 km. Dat is een gezellig havenplaatsje met fraaie oude gebouwen, vele terrasjes en restaurants.

Het haventje met ligweide op de voorgrond.
zicht op het haventje

Ligplaats voor boten.
weide voor boten en gasten

De noordzijde van de camping.
zuidzijde van de camping


Klik hier voor meer foto's van de camping

Ulika is beslist een aanrader voor een heerlijke vakantie. Inlichtingen kunt u eventueel van mij krijgen via porec@deds.nl
maar, kijk ook eens op zoover.nl voor reacties van andere kampeerders.

faciliteiten:
26 ha., direct aan het rotsstrand, zoetwaterzwembad (zonder chloor), tennisbanen, minigolf, tafeltennis, fietsverhuur, bootverhuur, windsurfen, restaurant,
2 grillrestaurants, pizzeria, bar, kinderspeeltuin, excursies, entertainment, supermarkt, wasmachines.

Websites bouwen is een van mijn hobby's. Deze site is volledig onafhankelijk van camping Ulika.
Mocht er iemand zijn die problemen heeft met een van de door mij geplaatste foto´s, mail
dat even. Ik zal deze dan onmiddellijk verwijderen.


 

 
Bekijk statistieken