Alles over witvissen

Witvissen, wie heeft er vroeger niet gevist op voorn of brasem.

Op deze website kunt u tips vinden om sneller en gemakkelijker vis te vangen.Verder zijn er voer recepten en aassoorten te vinden.

Er zijn zoveel soorten witvissen dus gaat het hier over de manier om  vissen te vangen met al deze soorten hengels, en niet om gericht te vissen op de voorn of brasem. Witvissen kan je verdelen onder vissen met winkle picker, vaste hengel, feeder hengel.

 

 

 

 

 

 

 

vissen met de vaste hengel

 

 

De hengels zijn te koop in diverse lengtes van hengels, van 3 meter tot wel 14 meter. Veel hengels zijn gemaakt van carbon en ultralicht van gewicht. Er zijn oversteek, insteek en telescoop hengels te koop.

aangeraden word er om een oversteek hengel te gebruiken bij een lengte van 5 meter of meer. De keuze van lengte van hengel is afhankelijk van het water waar men vist.Er word gevist met of zonder top elastiek, maar met elastiek is meer voor de geoefende visser. Het is een manier van vissen die de vis veel kans geeft te ontsnappen, maar dat is de sport. er word gevist met zo een dun mogelijke lijn (ongeveer 0,06 mm) Dobbers zijn er in veel soorten en gewichten, maar dat hangt af van het soort water waar men vist. Aanbevolen word er om te voeren op de plek die men bevist. 3 of 4 voerballen ter grootte van een tennisbal is al genoeg om goed te vangen.Een landingsnet is wel van toepassing, want een vis landen met de vaste hengen zonder net valt niet altijd mee.(maar dat is voor elke soort visserij aanbevolen) Voor het witvissen gebruikt men meestal een kleine haak. dus er geld voor het witvissen zo ligt mogelijk vissen, zoveel meer kans op resultaat.

 

 

 

Het aas

 

Aas voor het witwissen is vrij simpel, maden(zie foto), brood, wormen, of meelwormen, enz. Brood word niet vaak aangeraden want het spoelt vrij snel van de haak af. Dus gebruikt men vaak maden als aas.

Maden zijn goedkoop en  het levert vaak resultaat op.

 

 

 

Lokvoer

 

 

Voer om de vissen te lokken kan men voer kopen of zelf maken. (zie ook onder  voerrecepten)

Kant en kaar lokvoer is te koop in de hengelsport winkel. Maar wat is er mooier dan zelf lokvoer te maken en dan goed vis te vangen.Daarom hieronder een recept om zelf lokvoer te maken.(speciaal voor winkle picker en feeder vissen).

 

2 delen wit broodmeel

1 deel (ijs) wafelmeel

1 deel gemalen babycorn of mais

1 deel casters of maden

1 scheutje vloeibare melasse

Meng dit met water goed samen, en voeren maar.