Vissen met de feeder hengel

 

De feeder hengel word vaak gebruikt op groot en stromend water (waal en lek) Dit is een variant op de winkle picker maar dan word deze geleverd met een stugge vaste top. Deze hengels worden gebruikt met een zwaardere lijn, ongeveer 0.20 mm en een onderlijn van 0.12 mm, en een kleine haak om weer licht te vissen. Maar verder is de manier van vissen het zelfde als met de winkle picker. De bevestiging van de voerkorf kan door middel van een hoek af houder, en daaraan een 

voerkorf te bevestigen.

 

Vissen met de winkle picker

 

Een winkle picker gebruikt men vaak op open water (water waar vereist word om verder te vissen)

Dit is een manier van vissen die gericht is op vissen op afstanden van 20 meter en meer. Een winkle picker is een lichte werphengel met een zeer dunne en verwisselbare hengeltop. deze word vaak geleverd met 3 soorten toppen. De molen aan deze werphengel is ook zeer klein en licht, zodat je zeer licht kan vissen. De hoofdlijn is vaak 0.16 mm dik, en dan gebruikt men een onderlijn van 40 cm van 0.12 mm dik.

 

 

een haak is ook zeer klein om zo min mogelijk weerstand en zo veel mogelijk vis te vangen. Want hier geld ook weer, zo licht mogelijk, zo veel meer kans op resultaat. Er worden ook voor en achter steunen gebruikt bij deze tak van vissen(zie ook de foto rechts van een voorsteun). Aan de top zie je dan de aanbeet van de vis.Gevoerd word er door middel van een voerkorf die is bevestigt aan de hoofdlijn. Zo heb je voer op de plek waar je vist. Je gebruik de lijnclip om steeds op de zelfde afstand te vissen.

 

 

 

 

(TIP) gebruik een voerkorf die niet at te zwaar is en verwissel de korf bij vangst naar een wartel loodje, want na een tijdje vissen zit er vast al vis op de stek waar je vaak ingooit.

 

 

 

 

Het aas

 

Aas voor het witwissen is vrij simpel, maden(zie foto), brood, wormen, of meelwormen, enz. Brood word niet vaak aangeraden want het spoelt vrij snel van de haak af. Dus gebruikt men vaak maden als aas.

Maden zijn goedkoop en  het levert vaak resultaat op.

 

 

 

Lokvoer

 

 

Voer om de vissen te lokken kan men voer kopen of zelf maken. (zie ook onder  voerrecepten)

Kant en kaar lokvoer is te koop in de hengelsport winkel. Maar wat is er mooier dan zelf lokvoer te maken en dan goed vis te vangen.Daarom hieronder een recept om zelf lokvoer te maken.(speciaal voor winkle picker en feeder vissen).

 

2 delen wit broodmeel

1 deel (ijs) wafelmeel

1 deel gemalen babycorn of mais

1 deel casters of maden

1 scheutje vloeibare melasse

Meng dit met water goed samen, en voeren maar.