El Marchal

Huis te huur(2-4 pers.):Andalusie (Zuid-Spanje):

Voor langeafstand toerders/avonturiers/rustzoekers/mountainbikers/wandelaars/zwemmers

Wij, Goldwingrijders, Rob & Nelly Bakker, hebben te huur in een van de mooiste streken van Europa een nieuw gebouwd huis in authentieke Spaanse stijl, met alle comfort, in een oud Spaans dorp. De plaats El Marchal ligt in een prachtige vallei, omringd door bergen. Dit is de streek van olijf- en amandelbomen.Het “echte” Spanje dus. Zo’n helemaal witte dorp.

Het dorp bevind zich hemelsbreed ong. 15km van de prachtige zandstranden van de Middellandse Zee. De kustplaatsen zijn rijdend in een ½ uur bereikbaar over schitterende bergwegen. De kustplaatsen zijn o.a. Mojacar(playa) en Garrucha, waar zelfs in het hoogseizoen rustige plekken op het strand zijn te vinden, en nauwelijks hoogbouw. Gezellige bars en restaurants.

De plaats El Marchal bevind zich tussen Bedar en Lubrin. Op de kaart te vinden landinwaarts van de plaatsen Mojacar en Vera(ongeveer 100km ten noorden van de stad Almeria). Het oude Mojacar, tegen een bergwand gebouwd, is een schitterend oude stad en wordt vermeld in de bekende toeristenboekjes.

De streek is absoluut een van de mooiste toergebieden van Europa met weinig verkeer en prima wegen. Hier kun je echt uren rijden met bijna geen verkeer. Auto- en motorclubs zetten hier hun toerritten uit. De snelwegen zijn tol-vrij. Op 2 uur rijden is de Sierra Nevada gebergte, nabij het zeer bezienswaardige Granada.

Op ¾ uur rijden van het huis bevinden zich de cowboy dorpen waar bekende Westerns zijn opgenomen. Onderweg komt men langs het bekende motorrace circuit Almeria, bekend van vele tests in de Nederlandse motorbladen.

Tijdens de zomer schoolvakantie is er op 4km afstand een prachtige groot zwembad open.Het ligt helemaal boven in de bergen met gezellige bar/restaurant.

Het landschap is zeer afwisselend en spectaculair, in de droogste streek van Europa. Hier wordt het hele jaar door motor gereden. Ook unieke off-the-road mogelijkheden in onherbergzame gebieden.

Aan de kust is het spectaculaire natuurpark “Cabo de Gata” met eveneens spectaculaire toegangswegen. Langs deze kuststreek zijn er prachtige rotspartijen, en afgelegen zandstrandjes waar men, zelfs in hoogseizoen, een eigen strand kan vinden. Unieke vis en snorkel/duik gelegenheden.


Bereikbaarheid met motor/auto:

De afstand over de weg is ongeveer 2300km van de randstad. Zelf hebben wij vaak heen en weer gereden met de Goldwings. Wij beschikken over een route rondom Parijs, langs Bordeau, Madrid over grotendeels 4 baans tol-vrije snelwegen, door de Pyreneen en door het prachtige binnenland van Spanje. Deze route is veel mooier en goedkoper dan de route over Lyon en Barcelona langs de drukke kust (veel tolwegen).
Natuurlijk zijn er vele andere route mogelijkheden.

Het huis:

Het huis is volledig nieuw gemeubileerd in Spaanse stijl en heeft een zitkamer met o.a. satelliet T.V. ontvangst, DVD, Video, Airco en openhaard en o.a. zitbank/2 persoons slaapbank. Er is een 2 persoons slaapkamer, luxe keuken met eethoek, koelkast, magnetron etc. De badkamer heeft WC/bidet/wastafel/douche/ligbad.In de bijkeuken is een wasmachine. Buiten zijn er 2 terrassen, waarvan een een dakterras is met prachtig uitzicht over dorp/vallei.
De motor kan voor de deur worden geparkeerd.

g.

Inventaris: Bij boeking wordt een complete lijst verstrekt.


Eten,drinken,uitgaan:

Aan de kust zijn vele supermarkten en winkels, bars/restaurants en nachtclubs (seizoen). In het dorp zelf een gezellige bar/restaurant/terras. Uit eten is goedkoop in deze streek: voor minder dan 10euro is een complete “menu-del-dia” in veel restaurants te krijgen, zelfs aan de kust.

Klimaat:

Het hele jaar door veel zon en weinig regen.Niet voor niets staan hier een aantal grote Ruimte-telescopen i.v.m. aantal onbewolkte dagen. Deze streek is niet het heetste deel van Spanje, door de temperende invloed van de zee. In de winter ook heel aangenaam. Niet zelden in februari 25graden.

Taal:
Omdat er veel Engelsen in deze streek wonen of vakantie vieren kan men hier, zeker langs de kust, goed met Engels uit de voeten. Oude dorpsbewoners spreken vaak een woordje Duits. (gastarbeider geweest in Duitsland).

Vliegvelden/autohuur:

El Marchal ligt op:

1 uur rijden van Almeria  (o.a. Air Berlin )
2  “”   “”      van Alicante (o.a. Transavia en Air-Berlin)
3  “”   “        van Malaga   (o.a. Transavia).
(Deze maatschappijen vliegen vanaf Schiphol, maar vele andere combinaties zijn mogelijk zoals Easyjet, Ryanair etc.)

Op al deze vliegvelden zijn auto’s te huur. Vanwege enorme concurrentie tegen voordelige prijzen. Met een low-budget maatschappij vliegen en huren kan voordeliger zijn dan zelf heen en weer rijden.
 
Internet informatie:

Met Google kan men onder de naam “Mojacar” en “Bedar” informatie vinden van de streek.


Informatie:www.elmarchal.nl
                  Email:Bakker.r2@chello.nl
                  Tel.075-6168801
in direkte omgeving
het dorp El MARCHAL
HET HUIS
de kust
boven de

sneeuwgrens
in de buurt
ezel in het dorp
uitzicht dakterras
zwembad 4km

verderop(zomers)
gezellige huiskamer,

open haard
slaapbank en stoelen
eetkeuken 4 pers
ligbad/douche/wc
slaapkamer/2 bedden
mooie toerwegen
in de buurt